Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ημερομηνίες Πανελλαδικών-Ο τρόπος που θα ανοίξουν τα σχολεία-Η νέα σχολική χρονιά | Ενημέρωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ημερομηνίες Πανελλαδικών-Ο τρόπος που θα ανοίξουν τα σχολεία-Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς: Αποκλειστικές πληροφορίες από το OPEN TV.

Ημερομηνίες Πανελλαδικών

Για το χρονοδιάγραμμα των Πανελλαδικών, τον τρόπο με τον οποίον θα ξανανοίξουν τα σχολεία, αλλά και για την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, μίλησε η Δημοσιογράφος Μαίρη Ορφανίδη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στο Κεντρικό Δελτίο της 14ης Απριλίου 2020 στο OPEN TV.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και ακολουθεί σχετικό video

Ημερομηνίες Πανελλαδικών
  • Με βασική προϋπόθεση η καμπύλη του νόσου του κορονοϊού να συνεχίσει να είναι καθοδική στο Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι έχουν κυκλώσει 2 ημερομηνίες για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
  • Δευτέρα 22 ή Δευτέρα 29 Ιουνίου  αναμένεται να είναι οι πιθανές ημερομηνίες έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Εκκίνηση μαθημάτων
  • Οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου αναμένεται να είναι οι πρώτοι που θα ξαναμπούν σε τάξεις και μάλιστα με ολιγομελή Τμήματα.
  • Αυτό θα συμβεί μέσα στο Μάϊο και συγκεκριμένα στις 11 ή 18 του μήνα το πιθανότερο.
  • Τάξεις με 20 ή 22 μαθητές θα σπάσουν το πολύ σε 3 Τμήματα με 7, 8 το πολύ 9 μαθητές κι αυτό λόγω των μέτρων προστασίας.
  • Οι μαθητές μέχρι τις 15 Ιουνίου θα κάνουν μαθήματα μόνον στα Πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.
Επιστροφή στις τάξεις
  • Προβληματισμός υπάρχει για το εάν και πως θα επιστρέψουν στις τάξεις οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου, του Γυμνασίου και ειδικά οι μαθητές του Δημοτικού.
Η νέα σχολική χρονιά
  • Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα ήθελε να έχουμε αναφορικά με τα Δημοτικά σχολεία μια παράταση σχολικού έτους έως 30 Ιουνίου.
  • Αν αυτό δεν συμβεί υπάρχει το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία, τη νέα σχολική χρονιά, νωρίτερα.

Δείτε το video

 Δείτε επίσης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση