Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Η απάντηση για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στο 1ο Ειδικό Σχολείο Αμαρουσίου της Υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η απάντηση για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στο 1ο Ειδικό Σχολείο Αμαρουσίου της Υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή σε ερώτηση που είχε καταθέσει η Σ. Ασημακοπούλου, Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης.

Απάντηση στην Ερώτηση την οποία κατέθεσε η Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κα Σοφία Ασημακοπούλου στη Βουλή, αναφορικά με τη μείωση των διαθέσιμων αιθουσών και της συγχώνευσης τμημάτων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου του Αμαρουσίου, που στεγάζεται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα, κοινοποίησε η Υφυπουργός ΠΑΙΘ κα Ζ. Μακρή.

Σύμφωνα με την Απάντηση
  • Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου συστεγάζεται με το Ειδικό Δημοτικό Αμαρουσίου σε ξεχωριστές αίθουσες, όπου δεν εμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Επιπλέον υπάρχει ξεχωριστή είσοδος και για τα δύο σχολεία.
  • Αυτή τη στιγμή το Νηπιαγωγείο λειτουργεί με 3 τμήματα, 3 νηπιαγωγούς και 18 μαθητές (6 μαθητές σε κάθε τμήμα) και το Ειδικό Δημοτικό λειτουργεί  με 12 τμήματα, 14 εκπαιδευτικούς και 61 μαθητές.
Αναλυτικά η Απάντηση του ΥΠΑΙΘ

Σε απάντηση του ανωτέρω Μέσου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με την υποπερίπτ. ββ ́ της περ. α ́ της παρ. 1 του άρθρου 8 του ν.3699/2008 (Α ́ 199), όπως ισχύει:

«Ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τμήμα των Ειδικών Νηπιαγωγείων και των Ειδικών Δημοτικών Σχολείων ορίζεται από κατ’ ελάχιστον τέσσερις (4) έως κατ’ ανώτατο όριο επτά (7) μαθητές. (…)».

Σύμφωνα με το υπ’ αρ. πρωτ. Φ.31.1/ΕΠ/459/1-12-2021 έγγραφο της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Β ́ Αθήνας: «(…)

Το Ειδικό Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου στην αρχή της σχολικής χρονιάς λειτούργησε με 2 τμήματα, 2 νηπιαγωγούς και 14 μαθητές. Σε κάθε τμήμα υπήρχαν 7 μαθητές (…).

Τον επόμενο μήνα (Οκτώβριο) γράφτηκαν στο Ειδικό Νηπιαγωγείο άλλοι 4 μαθητές. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε και 3ο τμήμα.

Αυτή τη στιγμή το νηπιαγωγείο λειτουργεί με 3 τμήματα, 3 νηπιαγωγούς και 18 μαθητές (6 μαθητές σε κάθε τμήμα).

Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου συστεγάζεται με το Ειδικό Δημοτικό Αμαρουσίου σε ξεχωριστές αίθουσες, όπου δεν εμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Επιπλέον υπάρχει ξεχωριστή είσοδος και για τα δύο σχολεία.

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου στην αρχή της σχολικής χρονιάς λειτούργησε με 14 τμήματα, 15 εκπαιδευτικούς και 61 μαθητές.

Κατόπιν επικοινωνίας με τη Διεύθυνση του σχολείου, καθώς υπήρχαν τμήματα με 2 και 3 μαθητές, (…) δημιουργήθηκαν 12 τμήματα με 5 μαθητές κάθε τμήμα, κατά μέσο όρο.

Το Ειδικό Δημοτικό λειτουργεί αυτή τη στιγμή με 12 τμήματα, 14 εκπαιδευτικούς και 61 μαθητές.

Όλα τα τμήματα βρίσκονται σε αίθουσες διδασκαλίας και επιπλέον για κάθε ειδικότητα υπάρχει ξεχωριστή αίθουσα.(…)»

Δείτε την Ερώτηση “Συγχωνεύσεις τμημάτων στο 1ο Ειδικό Σχολείο Αμαρουσίου” 

Δείτε επίσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση