Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ζητά αύξηση διορισμών μαθηματικών καλύπτοντας όλα τα κενά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ζητά αύξηση διορισμών μαθηματικών καλύπτοντας όλα τα κενά που υπάρχουν – Ανακοίνωση με αφορμή την Απόφαση του ΥΠΑΙΘΑ για 10.000 διορισμούς το 2024.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για τους διορισμούς

Απαραίτητη θεωρεί τη σημαντική αύξηση μόνιμων διορισμών Μαθηματικών, καλύπτοντας όλα τα κενά που υπάρχουν ως ελάχιστο βήμα για την βελτίωση των συνθηκών στα σχολεία μας, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), εκδίδοντας ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση του ΥΠΑΙΘΑ να προβεί σε 10.000 διορισμούς το 2024.

Η ΕΜΕ επισημαίνει ότι τα Μαθηματικά έχουν κεντρική θέση και βαρύτητα για την ανάπτυξη λογικού, δημιουργικού, αλγοριθμικού και κριτικού συλλογισμού και η διδασκαλία των Μαθηματικών αποτελεί θεμέλιο για την προσωπική ολοκλήρωση του μαθητή.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΕΜΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Πανεπιστημίου (Ελευθερίου Βενιζέλου) 34 106 79 ΑΘΗΝΑ – Τηλ. 3616532 – 3617784 – Fax: 3641025 e-mail : info@hms.gr www.hms.gr

Η Μαθηματικοποίηση των σύγχρονων κοινωνιών και της καθημερινής ζωής των πολιτών καθώς και η ανάγκη για τη κατανόηση της ψηφιακής τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης απαιτούν ισχυρότερο και πλουσιότερο μαθηματικό υπόβαθρο.

Τα Μαθηματικά έχουν κεντρική θέση και βαρύτητα για την ανάπτυξη λογικού, δημιουργικού, αλγοριθμικού και κριτικού συλλογισμού. Η διδασκαλία των Μαθηματικών αποτελεί θεμέλιο για την προσωπική ολοκλήρωση του μαθητή.

Με την ευκαιρία της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για διορισμούς στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θεωρούμε απαραίτητη τη σημαντική αύξηση διορισμών μαθηματικών καλύπτοντας όλα τα κενά που υπάρχουν ως ελάχιστο βήμα για την βελτίωση των συνθηκών στα σχολεία μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη διδασκαλία Μαθηματικών από άλλες ειδικότητες.

Η Ελληνική Μαθηματικής Εταιρεία έχει επισημάνει διαχρονικά τα προβλήματα της μαθηματικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, έχει κάνει προτάσεις για αναγκαίες βελτιώσεις και είναι πάντοτε στη διάθεση της Πολιτείας για συνεργασία με στόχο την αναβάθμιση της μαθηματικής παιδείας στη χώρα μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Ο Πρόεδρος – Ανάργυρος Φελλούρης, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ

Ο Γενικός Γραμματέας – Ιωάννης Τυρλής, Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δείτε επίσης

Πρωθυπουργός-διορισμοί: Στόχος η μείωση κατά 50% του αριθμού αναπληρωτών με κάλυψη κενών με μόνιμο τρόπο 

Από τα τέλη του 2023 το σχέδιο Πιερρακάκη μετατροπής θέσεων αναπληρωτών σε μόνιμες 

Ανακοίνωση μόνιμων διορισμών 2024: 10.000 σε όλες τις ειδικότητες, σε όλες τις βαθμίδες

Διορισμοί στην εκπαίδευση 2008 έως 2024: Το χρονολόγιο και παράθεση αναλυτικών στοιχείων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση