Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Η Υπουργός Παιδείας ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα για τον “αναγκαστικό εγκλεισμό” Κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Υπουργός Παιδείας ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα για τον “αναγκαστικό εγκλεισμό” του Κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Δημόσια καταγγελία περιστατικού πολύωρου “αναγκαστικού εγκλεισμού” του Κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, από ομάδα 20-30 ατόμων, προκάλεσε την παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως

Σύμφωνα με την καταγγελία

σημαντικός αριθμός των ατόμων που προκάλεσαν τον εγκλεισμό του Κοσμήτορα δεν έχει σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ:
Με αναφορά στον Εισαγγελέα Χανίων,

η Υπουργός ΠΑΙΘ ζητά την παρέμβασή του προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που έλαβαν χώρα εντός του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά τη διάρκεια του φερόμενου περιστατικού.

Ο Κοσμήτορας φέρεται να υπέστη αναγκαστικό εγκλεισμό για περίπου 4 ώρες,

να δέχτηκε ύβρεις και απειλές, να παρεμποδίστηκε η εκτέλεση των διοικητικών και διδακτικών του καθηκόντων κατά το διάστημα αυτό, να του απαγορεύτηκε με βία η χρήση τηλεφώνου και να πιέστηκε για υπογραφή δήλωσης παρά τη θέλησή του.

Με επιστολή στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης,

ζητά ενημέρωση σχετικά με το ως άνω περιστατικό καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες προέβη η διοίκηση του Ιδρύματος για την αντιμετώπιση του συμβάντος κατά τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία, τόσο με την αναφορά της στις αρμόδιες αρχές της χώρας όσο και με την κίνηση των σχετικών διαδικασιών εντός του Ιδρύματος για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών από τους υπαιτίους.

Η Υπουργός κα Νίκη Κεραμέως δήλωσε σχετικά:

“Η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμιά μας. Είναι αδιανόητο να λαμβάνουν χώρα περιστατικά περιορισμού ελευθερίας, καταναγκασμού, απειλών, ύβρεων ή παρεμπόδισης των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και η θωράκιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος στα Πανεπιστήμιά μας, ώστε οι φοιτητές μας, οι καθηγητές μας, τα μέλη του προσωπικού μας να έχουν το περιβάλλον που τους αρμόζει.

Ακριβώς γι’ αυτό κίνησα τις νόμιμες διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση του καταγγελθέντος, σοβαρού αυτού περιστατικού”.  

Δείτε επίσης

ΦΕΚ: Εισοδήματα μελών ΔΕΠ-Διαδικασία προσδιορισμού, ρύθμισης και είσπραξης οφειλών
Υποτροφίες μέσω κληροδοτημάτων: Ο γραπτός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 27 Νοεμβρίου 2021
Συνεργασία Ελληνικών και Κινεζικών Πανεπιστημίων: Συνεχίζεται με νέο Πρόγραμμα
Συγγράμματα φοιτητών 2021-22: Δηλώσεις-διανομή από Δευτέρα 25.10 έως 14.12.2021
Εμβολιασμός στα Πανεπιστήμια: Μαζική η ανταπόκριση φοιτητών, καθηγητών και λοιπού προσωπικού
ΦΕΚ: Τεστ κορονοϊού στον ιδιωτικό τομέα-φοιτητές σε πρακτική άσκηση σε ιδιωτικούς φορείς

Πριν φύγετε

Νέες εκθέσεις Δικτύου Ευρυδίκη: Αφορούν σε 37 εκπαιδευτικά συστήματα Ευρωπαϊκών χωρών
Ημερίδες-Ειδική Αγωγή: Eκπαίδευση μαθητών ΑμεΑ ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
65η Εγκύκλιος-μέτρα covid: Τι ισχύει στις δημόσιες υπηρεσίες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση