Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

“Η πανδημία στη ζωή μας-Το δικό μας μήνυμα”: Video με φόντο τον ιό Covid-19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Η πανδημία στη ζωή μας-Το δικό μας μήνυμα”: Video με σκοπό την ανάδειξη της αλληλεγγύης στις δύσκολες στιγμές που όλοι βιώνουμε με φόντο τον ιό του Covid-19.

“Η πανδημία στη ζωή μας-Το δικό μας μήνυμα”
Της Στυλιανής Γιαλαμά, Κοινωνικής Λειτουργού, (Υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΔΠΘ) και της Ανδριάνας Δελέγκου, Κοινωνικής Λειτουργού – Εμψυχώτριας.
«Η ανθρωπότητα έχει έλθει αντιμέτωπη με πανδημίες από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Από τον λοιμό της Αθήνας, την πανώλη και την ισπανική γρίπη μέχρι τον covid-19 σήμερα, με ψυχοκοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στον άνθρωπο, σύμφωνα με ιστορικές αναφορές.
Ο covid-19
αποτελεί μία πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας, ωστόσο μεγάλοι σύμμαχοι μας είναι οι επιστήμες, οι οποίες έχουν εξελιχθεί συγκριτικά με το παρελθόν έχοντας στο κέντρο τον άνθρωπο.
Στην παρούσα φάση διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας το οποίο ήρθε πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη σφοδρότητα από ό,τι όλοι περιμέναμε.
Σε επικοινωνία με
την Κοινωνική λειτουργό – Εμψυχώτρια κα Ανδριάνα Δελέγκου, η οποία την τρέχουσα περίοδο συντονίζει δράσεις στο instagram που αφορούν μία ποικιλία θεματικών ενοτήτων, να παρουσιαστεί ένα από τα video της στην προσωπική ιστοσελίδα “Κοινωνία και Ευάλωτες Ομάδες” της Στέλλας Γιαλαμά, με αφορμή την πανδημία, γεννήθηκε η ιδέα της συμβολής διάφορων ειδικοτήτων με εργαλείο μία φωτογραφία ή μία ζωγραφιά από τον καθένα με θέμα
“Η πανδημία στη ζωή μας – Το δικό μας μήνυμα”.
Απώτερος σκοπός η ανάδειξη της αλληλεγγύης στις δύσκολες στιγμές που όλοι βιώνουμε με φόντο τον ιό του Covid-19. Στόχος η μετάδοση ενός θετικού και αισιόδοξου μηνύματος από διάφορες πόλεις και χώρες και το μοίρασμα εμπειριών και συναισθημάτων που αναδύονται.
Οι συμμετέχοντες μέσα από μία φωτογραφία ή ζωγραφιά αποτύπωσαν το δικό τους μήνυμα. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για τη συμμετοχή.
“Όλοι μαζί μπορούμε και θα νικήσουμε τον κορωνοϊό”
– Στυλιανή Γιαλαμά, Κοινωνική Λειτουργός, Υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΔΠΘ
– Ανδριάνα Δελέγκου, Κοινωνική Λειτουργός – Εμψυχώτρια
Απαγορεύεται η ιδιωτική χρήση του video χωρίς την γραπτή άδεια όλων των συμμετεχόντων.

Δείτε επίσης

Παιδιά και έφηβοι στις μέρες #ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ: Ενημέρωση για την πανδημία COVID-19, μέρος Γ΄
Πες το με μια κάρτα: Ενόψει των Χριστουγέννων η Eιδική Aγωγή συσπειρώνεται
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση