Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Η Ζέττα Μακρή στο Ειδικό Γυμνάσιο ΓΕΛ Αθηνών και το ΕΝΕΕΓΥΛ Ορεστιάδας στο διαγωνισμό “Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2022”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Ζέττα Μακρή στο Ειδικό Γυμνάσιο ΓΕΛ Αθηνών και το ΕΝΕΕΓΥΛ Ορεστιάδας στο διαγωνισμό “Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2022” – Ανακοίνωση ΥΠΑΙΘ.

Η Ζέττα Μακρή στο Ειδικό Γυμνάσιο ΓΕΛ Αθηνών και το ΕΝΕΕΓΥΛ Ορεστιάδας
Σύμφωνα με Ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή αποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά την πρόταση του Junior Achievement Greece και αποτελεί Inspirational Mentor στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2022» για μαθητές και μαθήτριες 15 έως και 18 ετών.

Ο διαγωνισμός υλοποιείται υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και την θερμή υποστήριξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κα Μακρή ορίστηκε ως Inspirational Mentor για το Ειδικό Γυμνάσιο ΓΕΛ Αθηνών, που συμμετέχει στο πρόγραμμα με την Εικονική Επιχείρηση «E-handmore, Ένα Χεράκι Ακόμα».

Σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε, οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί κα Πέτρου και κα Φρονίμου και τα παιδιά της ομάδας μίλησαν στην Υφυπουργό για τον σκοπό της πλατφόρμας, δηλαδή την υποστήριξη ατόμων, που αντιμετωπίζουν κάποια δυσκολία μόνιμη αναπηρία, προσωρινή αναπηρία, άτομα σε καραντίνα, με την πραγματοποίηση αγορών π.χ. στο supermarket, προμήθεια φαρμάκων, επίσκεψη σε κάποια δημόσια υπηρεσία, γιατρό, κ.α.

Η πλατφόρμα παρέχει «ζωντανή» βοήθεια. Τα άτομα μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό θα υποβάλλουν το αίτημα τους και ο διαχειριστής της πλατφόρμας θα προωθεί το αίτημα στους διαθέσιμους εθελοντές μέσω μια εφαρμογής που συνδέεται με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Η Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ενθουσιασμένη με την ιδέα και την εφαρμογή της.

Και, ενώ, η διαδικασία του διαγωνισμού ήταν σε εξέλιξη, ζητήθηκε η συνδρομή της Υφυπουργού ως μέντορα και από το ΕΝΕΕΓΥΛ Ορεστιάδας και εκείνη ανταποκρίθηκε με χαρά και συνάντησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, τους 17 μαθητές και τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς κα Ζωβοΐλη, κα Κατσογιάννη και κα Καμαριανάκη.

Η Υφυπουργός Παιδείας συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΕΝΕΕΓΥΛ Ορεστιάδας για τον Ταξιδιωτικό-Τουριστικό Χάρτη/Οδηγό της πόλης της Νέας Ορεστιάδας και των περιφερειακών δήμων Β. Έβρου με έμφαση στην προσβασιμότητα του νομού σε ταξιδιώτες ΑΜΕΑ (ειδική σήμανση με εικονίδια εντός του οδηγού).

Ο οδηγός “Στα σύνορα της χώρας υπάρχουν θησαυροί: Από το Κάραγατς στην Ορεστιάδα;” θα έχει, σε μορφή braille, παραπομή σε σύνδεσμο (link) με ηχητική ξενάγηση για άτομα με προβλήματα όρασης και βίντεο στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) για άτομα με προβλήματα ακοής.

«Είμαι πολύ χαρούμενη, που συμμετέχω ενεργά στη διαδρομή αυτής της πρωτοβουλίας με θέμα τη νεανική επιχειρηματικότητα και συνεργάζομαι με δύο σχολεία, το Ειδικό Γυμνάσιο ΓΕΛ Αθηνών και το ΕΝΕΕΓΥΛ Ορεστιάδας, πάνω στις ιδέες των παιδιών που μπορούν να αλλάξουν, ουσιαστικά και  προς το καλύτερο, την καθημερινότητα πολλών συνανθρώπων μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που αφιέρωσαν χρόνο και προσπάθεια, επένδυσαν στη συνεργασία και επέδειξαν ομαδικό πνεύμα, για να στήσουν τις δικές τους «Εικονικές Επιχειρήσεις».

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενθαρρύνει και αγκαλιάζει ιδέες και ενέργειες, που προσφέρουν κίνητρα και ερεθίσματα για γνωριμία και ενασχόληση με την νεανική επιχειρηματικότητα.

Μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και τον θεματικό κύκλο «Δημιουργώ και Καινοτομώ», την ενότητα «Δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία – Χτίσε νέες ιδέες και δώσε νέες λύσεις» και την υποθεματική «Δράσεις δημιουργικότητας και καινοτομίας – Νεανική Επιχειρηματικότητα – Ρομποτική – Νέες τεχνολογίες – Γνωρίζω τα επαγγέλματα», δίνουμε προτεραιότητα στη βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση, στην καινοτόμο διδακτική και εκπαιδευτική δράση».

Δείτε επίσης

ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου-διαγωνισμός: Το ψηφίζουμε για καλύτερο Επαγγελματικό Σχολείο της Ευρώπης 

Ψηφιακά μέσα και περιβάλλοντα-Επαναπροσδιορίζοντας την Εκπαιδευτική Διαδικασία: Διημερίδα ΠΔΕ και ΠΕΚΕΣ Αττικής 

Ημερίδα: Κοινωνική Εργασία στην Εκπαίδευση-Διαχείριση Περιπτώσεων Κακοποίησης/Παραμέλησης Ανηλίκων-07.05.2022 

Εγγραφα: Προγραμματισμός εξετάσεων ΓΕΛ και Γυμνασίων 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση