Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ιατρικό ανακοινωθέν Νοσοκομείου Σερρών για τον θάνατο του μαθητή και τους τραυματίες μαθητές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ιατρικό ανακοινωθέν Νοσοκομείου Σερρών για τον θάνατο του μαθητή και τους τραυματίες μαθητές του Δημοτικού σχολείου Σερρών.

Ιατρικό ανακοινωθέν Νοσοκομείου Σερρών

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή έφερε σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, ο εντεκάχρονος μαθητής μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε λεβητοστάσιο Δημοτικού σχολείου στις Σέρρες την ώρα του διαλείμματος και η πόρτα η οποία εκτινάχθηκε σε απόσταση 30 μέτρων έπεσε πάνω του.

Αναφορικά με τους δύο τραυματίες μαθητές, ηλικίας 6 και 10 ετών, ο πρώτος φέρει ελαφρές κακώσεις, ενώ ο δεύτερος είναι σε καλή γενική κατάσταση, σύμφωνα με το Νοσοκομείο.

Δείτε

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Σερρών 

Το ανακοινωθέν του Νοσοκομείου Σερρών

«Μετά από έκρηξη που έγινε σε σχολείο της πόλης των Σερρών, προσεκομίσθησαν με το ΕΚΑΒ, στις 14:43 σήμερα, δύο (2) ανήλικα αγόρια, ηλικίας 6 και 10 ετών, με ελαφρές κακώσεις το πρώτο και σε καλή γενική κατάσταση το δεύτερο.

Έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (υπέρηχος, αξονική τομογραφία κλπ) και το δεκάχρονο αγόρι επιστρέφει στην οικία του ενώ το εξάχρονο, το οποίο φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» για περαιτέρω παρακολούθηση.

Δυστυχώς, στις 15:37 προσεκομίσθη με το ΕΚΑΒ τρίτο παιδί (άρρεν 11 ετών), το οποίο έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού».

___________________________

Τι λέει ο Διευθυντής και ο Δήμαρχος-Δήλωση Πρωθυπουργού – Δείτε ΕΔΩ

___________________________

Κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών

Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων για την τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες.

Σύμφωνα μ αυτή, η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες έχει συγκλονίσει και η σκέψη είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν.

Επίσης θα διερευνηθούν τα αίτια του τραγικού συμβάντος και θα αποδοθούν ευθύνες. Επ αυτού τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών βρίσκονται σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

___________________________

Δήλωση Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το συμβάν

“Εκφράζω βαθύτατη οδύνη για τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού στις Σέρρες ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος στο λέβητα στο σχολείο του. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου. Παρότι η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιοτητες της κυβέρνησης θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει”.

Δείτε επίσης

Διαδικασία επιλογής Διευθυντών σχολείων: Τι θα ισχύσει στην πρώτη εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης 

Κεραμέως για οργανικές: Γίνεται προσπάθεια να ανανεωθούν για να γίνουν διορισμοί 

Δράσεις και μηνύματα σχολείων για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ-Μήνυμα Διευθυντή ΕΑΕ Γ. Μπουσδούνη

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση