Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα: Νομοθετική πρωτοβουλία πριν το τέλος του έτους με άντληση στοιχείων από το Κυπριακό μοντέλο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα: Νομοθετική πρωτοβουλία πριν το τέλος του έτους με άντληση στοιχείων από το Κυπριακό μοντέλο – Τι είπε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κος Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Απόστολο Μαγγηριάδη, στην εκπομπή της ΕΡΤ “Επίλογος”.

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα

Νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα περιέχει αρκετά στοιχεία από το θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο πριν το τέλος του έτους, αναφορικά με το ζήτημα της έλευσης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας και την κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με όσα είπε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κος Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Απόστολο Μαγγηριάδη, στην εκπομπή της ΕΡΤ “Επίλογος”.

Ο Υπουργός ΠΑΙΘΑ χαρακτηριστικά ανέφερε:

“Το δημόσιο Πανεπιστήμιο παραμένει η ναυαρχίδα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωση για να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις του. Δεν μπορεί όμως να εξακολουθούμε να διατηρούμε στη χώρα μια παγκόσμια ιδιαιτερότητα, ένα κρατικό μονοπώλιο στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση”.

Προχωρά σε νομοθετική πρωτοβουλία το ΥΠΑΙΘΑ

Ακολούθως ανέφερε την πρόθεση για νομοθετική πρωτοβουλία που θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο:

“Για το λόγο αυτό προχωράμε σε νομοθετική πρωτοβουλία που θα έρθει άμεσα στη Βουλή, αφού πρώτα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο πριν το τέλος της χρονιάς, ώστε γρήγορα να κινηθούμε και να καταφέρουμε να αντλήσουμε από τις μεγάλες δυνατότητες που τόσα χρόνια δεν τις έχουμε εκμεταλλευτεί για διάφορους λόγους”.

Ενσωμάτωση στοιχείων του Κυπριακού μοντέλου

Αναφορικά με το αν θα ενσωματωθούν στοιχεία του Κυπριακού μοντέλου για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια ο κος Πιερρακάκης δήλωσε πως “δεν μας ενδιαφέρει να ανακαλύπτουμε τον τροχό, μας ενδιαφέρει να μαθαίνουμε γρήγορα και να προσαρμοζόμαστε και θεωρώ πως αυτό που έχει πετύχει η Κύπρος είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και αντλούμε πολλά μαθήματα. Το θεσμικό πλαίσιο που θα προωθήσουμε θα αντλήσει πολλά μαθήματα από το Κυπριακό”, σημειώνοντας πως στην Κύπρο υπάρχει συμφωνία όλων των κομμάτων, με κάποιες αποκλίσεις, επί του θέματος των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Δείτε επίσης

Πιερρακάκης για αναπληρωτές: “Συνεχίζουμε τους διορισμούς”-Πως θα καταγράφονται τα κενά 

Πιερρακάκης για αξιολόγηση εκπαιδευτικών: “Είναι γραμμένη σε πέτρα-Θα τηρηθούν κατά γράμμα όσα έχουν ψηφισθεί” 

Στοιχεία για την Παράλληλη Στήριξη στη Βουλή από το Υπ. Παιδείας-Τι εφαρμόζεται στην Ευρώπη

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση