Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ιδρυση ΕΠΑΛ-Ορισμός Εργαστηριακών Κέντρων, Κατάργηση ΕΠΑΛ και Εργαστηριακών Κέντρων για το 2022-23

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ιδρυση ΕΠΑΛ-Ορισμός Εργαστηριακών Κέντρων, Κατάργηση ΕΠΑΛ και Εργαστηριακών Κέντρων για το σχολικό έτος 2022-2023 – ΚΥΑ σε ΦΕΚ.

Ιδρυση ΕΠΑΛ, Ορισμός Εργαστηριακών Κέντρων, Κατάργηση ΕΠΑΛ και Εργαστηριακών Κέντρων για το σχολικό έτος 2022-2023 έχουμε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) – ΦΕΚ Β 3147-22-6-2022 – του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κου Θ. Σκυλακάκη και της Υφυπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων κας Ζ. Μακρή.

Δείτε το ΦΕΚ Β 3147-22-6-2022

Αναλυτικά αποφάσισαν

Α) Την ίδρυση από το σχολικό έτος 2022-2023 των ακόλουθων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Επαγ- γελματικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑ.Λ.):

1. Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Μεγάρων, με έδρα τα Μέγαρα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, με τους παρακάτω τομείς:

 • Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
 • Διοίκησης και Οικονομίας
 • Πληροφορικής

2. Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας, με έδρα την Ηγουμενίτσα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, με τους παρακάτω τομείς:

 • Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
 • Διοίκησης και Οικονομίας
 • Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού
 • Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων
 • Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας

3. Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς, με έδρα το Κιλκίς της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, της Περιφερεια- κής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με τους παρακάτω τομείς:

 • Εφαρμοσμένων Τεχνών
 • Μηχανολογίας
 • Πληροφορικής
 • Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας

4. Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καλύμνου, με έδρα την Κάλυμνο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νότιου Αιγαίου, με τους παρακάτω τομείς:

 • Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
 • Εφαρμοσμένων Τεχνών
 • Μηχανολογίας
 • Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων

5. Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Σκιάθου, με έδρα την Σκιάθο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με τους παρακάτω τομείς και τις αντίστοιχες ειδικότητες:

 • Διοίκησης και Οικονομίας με ειδικότητες (α) Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού, (β) Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων
 • Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας με την ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτή»

Β) Τον ορισμό από το σχολικό έτος 2022-2023 των επόμενων Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.) ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

 

Α/Α

ΠΕΡΙΦΕΡ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  

ΕΡΓΑΣΤ ΚΕΝΤΡΟ (Ε.Κ.)

 

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΝΕΟΥ Ε.Κ.

1 ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΛΕΙΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Ε.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ 2ο ΕΠΑ.Λ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
 

 

2

 

 

ΚΡΗΤΗΣ

 

 

ΛΑΣΙΘΙΟΥ

 

 

ΝΕΑΠΟΛΗΣ

1ο Ε.Κ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΕΠΑ.Λ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ και ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

στο ΕΠΑ.Λ. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

3

 

ΚΡΗΤΗΣ

 

ΛΑΣΙΘΙΟΥ

 

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

1ο Ε.Κ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΠΑ.Λ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Γ) Την κατάργηση από το σχολικό έτος 2022-2023 των επόμενων ΕΠΑ.Λ. και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.):

 1. 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Πολίχνης (Κωδ. Υ.ΠΑΙ.Θ.: 1950415) με έδρα την Πολίχνη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
 2. ΕΠΑ.Λ. Σκιάθου – Παράρτημα του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. Βόλου (Κωδ. Υ.ΠΑΙ.Θ.: 3541003) με έδρα την Σκιάθο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
 3. Ε.Κ. Καλαμαριάς (Κωδ. Υ.ΠΑΙ.Θ.: SEK066) (ΦΕΚ Ίδρυσης Γ2/3343/1986) με έδρα την Καλαμαριά της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, καθώς από το σχολικό έτος 2018-2019 λειτουργεί το Ε.Κ. Καλαμαριάς (Κωδ. Υ.ΠΑΙ.Θ.: 1915001) (ΦΕΚ Ίδρυσης Β’ 3143/2018).
 4. 1ο Σ.Ε.Κ. Αλιβερίου (Κωδ. Υ.ΠΑΙ.Θ.: SEK035) με έδρα το Αλιβέρι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.
Δείτε επίσης

Κεραμέως-νέα σχολική χρονιά: Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι 

Κεραμέως-γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Εξετάζεται για προσεχείς προσλήψεις και διορισμούς 

Ανακοίνωση μόνιμων διορισμών από το Υπουργείο Παιδείας: 8.586 σύνολο 

Κεραμέως-επέκταση ωραρίου ολοήμερου: Εως τις 17:30 από τον Σεπτέμβριο 2022 

Δείτε επίσης

ΦΕΚ: Ηλεκτρονικές εγγραφές-μετεγγραφές σε ΓΕΛ-ΕΠΑΛ-ΠΕΠΑΛ μέσω της εφαρμογής “e-εγγραφές”

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση