Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ιδρυση Δομών Απομακρυσμένης Βοήθειας (Helpdesk) στα 6 ΠΕΚΕΣ Αττικής για την υποστήριξη ΕξΑΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ιδρυση Δομών Απομακρυσμένης Βοήθειας (Helpdesk) στα 6 ΠΕΚΕΣ Αττικής για την υποστήριξη της ομόχρονης και ετερόχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης- Ανακοίνωση ΠΔΕ Αττικής κου Γ. Κόσυβα.

Ιδρυση Δομών Απομακρυσμένης Βοήθειας (Helpdesk)

Η ΠΔΕ Αττικής προχώρησε για το διδακτικό έτος 2020-21 στην ίδρυση και λειτουργία Διαδικτυακού Σχολείου με εξακόσιους (600) περίπου μαθητές ευπαθών ομάδων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και ίδρυσε ειδικές Δομές Απομακρυσμένης Βοήθειας (Helpdesk) με Ομάδες Τεχνικής Υποστήριξης στα 6 (έξι)  ΠΕ.Κ.Ε.Σ. της Αττικής σε συνεργασία με τις Δ.Π.Ε. και Δ.Δ.Ε.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Π.Δ.Ε Αττικής κου Γεωργίου Κόσυβα
ΠΔΕ Αττικής: Ιδρυση Δομών Απομακρυσμένης Βοήθειας (Helpdesk) στα 6 ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής για την υποστήριξη της ομόχρονης και ετερόχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων θέτοντας σε σχεδόν καθολική εφαρμογή τη σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση εξαιτίας της απειλητικής πανδημίας του νέου ιού SARS-COV-2.

Στο πλαίσιο αυτό η Π.Δ.Ε. Αττικής

προχώρησε για το διδακτικό έτος 2020-21 στην ίδρυση και λειτουργία Διαδικτυακού Σχολείου με εξακόσιους (600) περίπου μαθητές ευπαθών ομάδων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Μολονότι

η ηλεκτρονική μάθηση δεν υποκαθιστά τη δια ζώσης διδασκαλία, η λειτουργία των σχολείων με την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων ομόχρονης και ετερόχρονης εκπαίδευσης στις παρούσες έκτακτες συνθήκες είναι επιβεβλημένη.

Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας βασίζεται στην ουσιαστική συμβολή όλων μας και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών.

Ιδρύθηκαν από την Π.Δ.Ε. Αττικής

ειδικές Δομές Απομακρυσμένης Βοήθειας (Helpdesk) με Ομάδες Τεχνικής Υποστήριξης στα 6 (έξι)  ΠΕ.Κ.Ε.Σ. της Αττικής σε συνεργασία με τις Δ.Π.Ε. και Δ.Δ.Ε.

Οι δομές αυτές αποτελούν ένα ενδιάμεσο επίπεδο τεχνικής βοήθειας ανάμεσα στην ομάδα υποστήριξης της κάθε σχολικής μονάδας, όπως έχει οριστεί στο myschool και την υπηρεσία υποστήριξης χρηστών (Helpdesk) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Οι διευθύνσεις του δικτυακού χώρου τεχνικής υποστήριξης των ΠΕΚΕΣ Αττικής (2η Γραμμή Υποστήριξης) είναι:

1ο ΠΕΚΕΣ :     http://1pekesat-exae.mysch.gr/

2ο ΠΕΚΕΣ      http://hd2pekesat.mysch.gr

3ο ΠΕΚΕΣ :    https://ekpaideutikadeda.sites.sch.gr/support

4ο ΠΕΚΕΣ  :   http://dide-d-ath.att.sch.gr/keplinet/forumd/

5ο ΠΕΚΕΣ :    https://synergasia.sch.gr

6ο  ΠΕΚΕΣ     http://hd6pekesat.mysch.gr/info/

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι στην περίπτωση κατά την οποία η επίλυση των προβλημάτων δεν είναι δυνατή στο επίπεδο της Ομάδας Υποστήριξης της σχολικής μονάδας, τότε ο εκπρόσωπος της ομάδας ή ο εκπαιδευτικός απευθύνεται στην ειδική Δομή Απομακρυσμένης Βοήθειας (Helpdesk) του αρμόδιου ΠΕ.Κ.Ε.Σ.

Η Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης του ΠΕ.Κ.Ε.Σ.

αξιολογεί τα ερωτήματα και παρέχει ομαδοποιημένες ή εξατομικευμένες απαντήσεις σε συχνά προβλήματα. Σε περίπτωση αδυναμίας απάντησης, παραπέμπει τα θέματα στην υπηρεσία υποστήριξης χρηστών (Helpdesk) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω

όλους τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και ειδικά του κλάδου ΠΕ 86 Πληροφορικής, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην καθημερινή λειτουργία των εν λόγω δομών, καθώς και τις τουλάχιστον δεκαμελείς ομάδες εκπαιδευτικών που μετέχουν εθελοντικά στην υποστήριξη της ομόχρονης και ετερόχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ευχαριστώ επίσης τους Οργανωτικούς Συντονιστές των ΠΕ.Κ.Ε.Σ.

Αττικής και όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης και προπάντων τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με άοκνες και φιλότιμες προσπάθειες, με συναίσθηση ευθύνης, ανταποκρίνονται στις νέες δύσκολες συνθήκες της εκπαίδευσης, αφιερώνοντας ακόμα και προσωπικό χρόνο για διδακτική προετοιμασία, επιμορφώσεις και ενίσχυση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Για όσο καιρό όμως τα σχολεία μας τελούν σε αναστολή λειτουργίας οφείλουμε να διατηρήσουμε ζεστή την επιθυμία της μάθησης υποστηρίζοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες να αποκτούν βασικές γνώσεις, να αναπτύσσουν ικανότητες και αξίες ζωής, χωρίς να χάνουν την επαφή με το πολύτιμο αγαθό της εκπαίδευσης.

Με υπευθυνότητα, συνεργασία και δημιουργική πρωτοβουλία θα βγούμε νικητές.

Εύχομαι σε όλες και όλους καλή δύναμη, υγεία και αισιοδοξία.

Γιώργος Κόσυβας

Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

Δείτε επίσης

Σχολεία: Δηλώσεις για το πότε θα επαναλειτουργήσουν Κεραμέως-Σύψα-Παγώνη-Ζέρβα
Oδηγός Eκπαιδευτικού Webex Meetings: Για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση-5η Εκδοση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση