Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΙΕΠ για υλικό εισαγωγικής επιμόρφωσης: Οι ελάχιστες αστοχίες που εντοπίστηκαν απομονώθηκαν και διορθώθηκαν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΙΕΠ για υλικό εισαγωγικής επιμόρφωσης: Οι ελάχιστες αστοχίες που εντοπίστηκαν απομονώθηκαν και διορθώθηκαν άμεσα – Το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα βρίσκεται σε εγρήγορση – Ανακοίνωση.

ΙΕΠ για υλικό εισαγωγικής επιμόρφωσης

Σε “ελάχιστες αστοχίες που εντοπίστηκαν στις 5.500 σελίδες του πολυσχιδούς επιμορφωτικού υλικού απομονώθηκαν και διορθώθηκαν άμεσα”, αναφέρεται το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής σε ανακοίνωση που εξέδωσε, απαντώντας στις διαμαρτυρίες επιμορφούμενων, Συλλόγων και εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, σχετικά με τα προβλήματα που παρουσίασε το υλικό της εισαγωγικής επιμόρφωσης σε κάποια σημεία του.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ χαρακτήρισε το υλικό της επιμόρφωσης “παρωχημένο, αντιπαιδαγωγικό και  σε κάποιες περιπτώσεις επικίνδυνο”, αναφέροντας πως “χαρακτηρισμοί μαθητών ως «προβληματικοί», «αναρχικοί», «πνεύματα αντιλογίας», χαρακτηρισμοί σχολείων ως «καταυλισμοί στιγματισμένων», ασκήσεις που προωθούν επικίνδυνα στερεότυπα και καλούν εκπαιδευτικούς να χαρακτηρίσουν μαθητές/τριες με μόνο κριτήριο την εμφάνιση τους σε μία εικόνα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με κάθε σύγχρονη θεωρία της παιδαγωγικής επιστήμης”. 

Επιπροσθέτως το ΙΕΠ σημειώνει στην ανακοίνωσή του πως “το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα βρίσκεται σε εγρήγορση για τη διασφάλιση τόσο της επιστημονικής εγκυρότητας και εκπαιδευτικής ορθότητας του υλικού όσο και της απρόσκοπτης διεξαγωγής και ολοκλήρωσης της επιμορφωτικής διαδικασίας”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΙΕΠ

Ενημερωτικό σημείωμα για την Εισαγωγική Επιμόρφωση

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου η υλοποίηση της Β´ φάσης της Εισαγωγικής Επιμόρφωσης με τη διεξαγωγή των σύγχρονων συσκέψεων 603 τμημάτων για 15.280 εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Γενικής και Ειδικής Εκπ/σης και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου.

Η διαδικασία διεξάγεται ομαλά και οι μικρής έκτασης τεχνικές δυσκολίες αντιμετωπίζονται άμεσα. Οι ελάχιστες αστοχίες που εντοπίστηκαν στις 5.500 σελίδες του πολυσχιδούς επιμορφωτικού υλικού, χάρη και στη συνεισφορά των συντελεστών και των συμμετεχόντων/ουσών, απομονώθηκαν και διορθώθηκαν άμεσα.

Επισημαίνουμε ότι το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα βρίσκεται σε εγρήγορση για τη διασφάλιση τόσο της επιστημονικής εγκυρότητας και εκπαιδευτικής ορθότητας του υλικού όσο και της απρόσκοπτης διεξαγωγής και ολοκλήρωσης της επιμορφωτικής διαδικασίας.

Δείτε επίσης

ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για εισαγωγική επιμόρφωση: Σκοταδιστική με καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων-Καμία ποινή από τη μη συμμετοχή 

Περί εισαγωγικής επιμόρφωσης: Δεν εξαρτάται μονιμοποίηση και μισθολογική εξέλιξη απ αυτή 

Εισαγωγική επιμόρφωση Καθαρά Δευτέρα, Μεγάλη Παρασκευή και αργίες-Εντονες διαμαρτυρίες 

Εισαγωγική επιμόρφωση-άρθρο: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας ομηρίας 

Πριν φύγετε

 Προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2023: Τα ΦΕΚ με τη διαδικασία αιτήσεων από 7 έως 31 Μαρτίου 2023 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση