Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

IFSW Europe: Ερευνα για νέους Κοινωνικούς Λειτουργούς σε όλη την Ευρώπη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

IFSW Europe: Ερευνα για νέους Κοινωνικούς Λειτουργούς σε όλη την Ευρώπη – “Μια κοινωνική Ευρώπη είναι δυνατή! Η νέα γενιά κοινωνικών λειτουργών είναι η αιχμή της αιχμής της αλλαγής!”.

IFSW Europe

Η Διεθνής Ομοσπονδία Κοινωνικών Λειτουργών (IFSW) προσκαλεί για συμμετοχή σε έρευνα η οποία αποτελεί μέρος του έργου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κοινωνικών Εργαζομένων (Ευρωπαϊκή Περιφέρεια) με τίτλο:

“Μια κοινωνική Ευρώπη είναι δυνατή! Η νέα γενιά κοινωνικών λειτουργών είναι η αιχμή της αιχμής της αλλαγής! ”

Το έργο διευθύνεται από τον Omar Mohamed και τον Siobhan Maclean ως συν-διευθυντές, και μια ομάδα “νέων κοινωνικών λειτουργών” που εκπροσωπούν περίπου 15 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την IFSW Europe

Οι συμμετέχοντες σε αυτήν την έρευνα θα είναι η «νέα» γενιά κοινωνικών λειτουργών με εμπειρία από τη μετάβαση από την εκπαίδευση στην απασχόληση, για τους σκοπούς αυτής της έρευνας, «νέος κοινωνικός λειτουργός» σημαίνει:

Ένας πρόσφατα ειδικευμένος κοινωνικός λειτουργός και στα πρώτα 3 χρόνια απασχόλησής του

Η έρευνα θα διαρκέσει περίπου 10-15 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Μπορείτε να σταματήσετε να συμμετέχετε στην έρευνα ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ σε αυτήν την ιστοσελίδα.

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Κάντε κλικ σε αυτό το πλαίσιο που μπορείτε να βρείτε στην επάνω δεξιά γωνία της έρευνας και, στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην αναπτυσσόμενη λίστα και κάντε κλικ στη γλώσσα που θέλετε και η έρευνα θα μεταφραστεί. Μπορείτε να απαντήσετε σε οποιαδήποτε γλώσσα θέλετε, και όχι στα Αγγλικά, αν θέλετε

Ο στόχος αυτής της έρευνας είναι

να συλλέξει δεδομένα σχετικά με την εμπειρία της μετάβασης από την εκπαίδευση στην απασχόληση για «νέους κοινωνικούς λειτουργούς» σε όλη την Ευρώπη. Θα χρησιμοποιήσουμε τα βασικά θέματα, τις ιδέες και τα θέματα αυτής της έρευνας για να μας δώσουν μια ιδέα ορισμένων ερωτήσεων για να ρωτήσουμε τους μαθητές του τελικού έτους και τους κοινωνικούς λειτουργούς στα πρώτα 5 χρόνια της πρακτικής τους και να συζητήσουμε μαζί τους σχετικά με αυτήν τη μετάβαση.

Τα δεδομένα που συλλέγονται από αυτήν την έρευνα

και οι συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν με αυτήν την έρευνα θα χρησιμοποιηθούν για να μας ενημερώσουν και να μας βοηθήσουν να συντάξουμε μια δήλωση πολιτικής.

Αυτή η δήλωση πολιτικής θα αφορά τη μετάβαση από την εκπαίδευση στην απασχόληση, τη διερεύνηση και την επισήμανση της καλής πρακτικής της βοήθειας των νέων κοινωνικών λειτουργών σε αυτήν τη μετάβαση, ώστε οι εργοδότες να διαβάζουν και να χρησιμοποιούν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αυτή η δήλωση πολιτικής θα δημοσιευθεί αργότερα αυτό το έτος και θα δημοσιευτεί μέσω του ιστότοπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κοινωνικών Εργαζομένων (Ευρωπαϊκή Περιφέρεια) ( https://www.ifsw.org/regions/europe/ ).

Αυτή η έρευνα θα είναι ανώνυμη

και δεν θα συλλέξουμε το όνομά σας ή τη διεύθυνση email σας, εκτός εάν μας δώσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στην τελική ερώτηση για να οργανώσουμε μια συνομιλία μαζί σας.

Εάν έχετε απορίες

σχετικά με τη συμμετοχή σε αυτήν την έρευνα, επικοινωνήστε πρώτα με τη διεύθυνση email του έργου (youngsocialworkers@ifsw.org). Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Omar Mohamed, αυτή είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επικοινωνίας: OXM937@student.bham.ac.uk. Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με το Siobhan Maclean, αυτή είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επικοινωνίας: siobhan@kirwinmaclean.co.uk.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το έργο μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.ifsw.org/ifsw-europe-project-a-social-europe-is-possible-the-young-generation-of-social-workers-are- η αιχμή της αλλαγής /

Θερμούς χαιρετισμούς,

Omar Mohamed, συν-διευθυντής του έργου

Κλίκ σε αυτή τη σύνδεση για την απάντηση στην έρευνα

Δείτε επίσης

Διαδικτυακή Ημερίδα ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας: “ΕΜΒΟΛΙΑ: Ακούμε & Ρωτάμε τους Ειδικούς”
Πρόγραμμα κατάρτισης ΕΠΙΨΥ: Παιδιά/έφηβοι στις ημέρες COVID-19
Μέτρα κορονοϊού-ΦΕΚ 18-25.01.2021: Εκπαιδευτικές δομές-Λειτουργία δημοσίου-Μετακινήσεις-Λιανεμπόριο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση