Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ικανοποίηση για τη σύσταση νέων εξεταστικών κέντρων για ειδικά μαθήματα, της ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ικανοποίηση για τη σύσταση νέων εξεταστικών κέντρων για τα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων, εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, της ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ.

Ικανοποίηση για τη σύσταση νέων εξεταστικών κέντρων

Την ικανοποίησή της για τη σύσταση νέων εξεταστικών κέντρων για τα ειδικά μαθήματα, την οποία αποφάσισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως εξέφρασε με Δελτίο Τύπου που κοινοποίησε η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα μ αυτό

“Η σύσταση νέων εξεταστικών κέντρων για τα ειδικά μαθήματα των Πανελληνίων εξετάσεων, εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αποτελεί απόφαση που -έστω και καθυστερημένα-

  • ικανοποιεί το αίτημα χιλιάδων μαθητών και οικογενειών της Περιφέρειας και που
  • ευθυγραμμίζεται με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό”.

Η ανακοίνωση στη Βουλή της Υπουργού στα πλαίσια κοινοβουλευτικών ερωτήσεων του ΚΙΝΑΛ και του ΜέΡΑ25, αφορά στη σύσταση νέων εξεταστικών κέντρων για τα ειδικά μαθήματα (ελεύθερο & γραμμικό σχέδιο, ξένες γλώσσες, μουσικά μαθήματα) σε:

  • Ρέθυμνο (θα εξυπηρετήσει τους υποψηφίους της Κρήτης),
  • Ξάνθη (θα εξυπηρετήσει τους υποψηφίους της ομώνυμης Περιφερειακής Ενότητας),
  • Αχαΐα (Πάτρα & Αγρίνιο: θα εξυπηρετήσει τους υποψηφίους της Δυτικής Ελλάδας, των Επτανήσων και της Ηπείρου).

Στη Θεσσαλονίκη θα εξετάζονται οι υποψήφιοι της Θεσσαλίας, της Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας εκτός της Ξάνθης), ενώ στα εξεταστικά κέντρα της Αττικής θα εξετάζονται οι υπόλοιποι μαθητές.

Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως

Ηδη από τα τέλη Μαΐου, 30 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν το θέμα στη Βουλή, τονίζοντας πως

“οι μαθητές, πέραν του άγχους των εξετάσεων, επιβαρύνονται με την ταλαιπωρία ενός πολυήμερου ταξιδιού από και προς τα εξεταστικά κέντρα.

Επίσης, η μετακίνηση, η διαμονή σε ξενοδοχεία και ο συγχρωτισμός μαθητών και συνοδών από όλη τη χώρα στα εξεταστικά κέντρα δύναται να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των υποψηφίων και των οικογενειών τους”.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούσαν άμεσα μέτρα για την προστασία των μαθητών που θα συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, καθώς και τη συγκρότηση τοπικών εξεταστικών κέντρων για τα ειδικά μαθήματα.

Δείτε σχετικά

Νέα εξεταστικά κέντρα για τα ειδικά πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα
Εξεταστικά κέντρα Ειδικών Μαθημάτων για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων
Εξέταση ειδικών μαθημάτων στις Πανελλαδικές: Ερώτηση στη Βουλή

Δείτε επίσης

Επιλογή Συμβούλων Ψυχολόγων-Σταδιοδρομίας-εκπαιδευτικού προσωπικού ΣΔΕ | ΦΕΚ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση