Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ηλεκτρονική αίτηση ΑΣΕΠ: Video και επισημάνσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ηλεκτρονική αίτηση ΑΣΕΠ: Video και επισημάνσεις για τις Προκηρύξεις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης.

Ηλεκτρονική αίτηση ΑΣΕΠ

Δείτε σε ένα σύντομο video πως μπορείτε να υποβάλετε την ηλεκτρονική σας αίτηση στον Α.Σ.Ε.Π. για τους διαγωνισμούς εκπαιδευτικών 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019.

Αλληλοβοήθεια για τις αιτήσεις Γενικής – https://www.facebook.com/groups/help4asep/

_________________________

Επίσης

Προκηρύξεις 1ΓΕ-2ΓΕ: Επισημάνσεις σύμφωνα με το ΑΣΕΠ και ΥΠΑΙΘ για υποβολή δικαιολογητικών και αίτηση

Σχετικά με τη διαδικασία αιτήσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, για τις Προκηρύξεις ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 και την υποβολή δικαιολογητικών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, το especial.gr παραθέτει αναλυτικά τις απαντήσεις, επί σχετικών θεμάτων της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών που έδωσε το ΑΣΕΠ και το ΥΠΑΙΘ, για τις Προκηρύξεις 1ΕΑ, 2ΕΑ, 3ΕΑ/2019 Ειδικής Αγωγής.
Η παράθεση των ακόλουθων επισημάνσεων πιστεύουμε πως θα βοηθήσει τους/τις υποψήφιους/ες στη διαδικασία κατάθεσης δικαιολογητικών στις Δ/νσεις και στην ηλεκτρονική αίτηση στο ΑΣΕΠ.

Δείτε αναλυτικά

Γενικώς
Δεν υπάρχει κίνδυνος απόρριψης Αίτησης υποψηφίου στο ΑΣΕΠ λόγω λάθους στην καταχώριση στοιχείων ή προσόντων. Απλώς στην περίπτωση αυτή, π.χ αν ένα Σεμινάριο ή πτυχίο ή μια καταγραφή προϋπηρεσίας δεν έχει τα προαπαιτούμενα της προκήρυξης, δεν θα μοριοδοτείται.
Προϋπηρεσία
1. Το ΑΣΕΠ θα μετρήσει μόνον μήνες και όχι ημέρες.
2. Ο κάθε μήνας θα υπολογίζεται 30 ημέρες.
3. Αν ο υποψήφιος δηλώσει λιγότερους μήνες από την ορθή προϋπηρεσία που θα καταγράψει το ΟΠΣΥΔ, τότε το ΑΣΕΠ θα λάβει υπόψη τη δήλωση του υποψηφίου και όχι την προϋπηρεσία που θα δηλώσει το ΟΠΣΥΔ.
4. Αν ο υποψήφιος δηλώσει περισσότερους μήνες από την ορθή προϋπηρεσία που θα καταγράψει το ΟΠΣΥΔ, τότε το ΑΣΕΠ θα λάβει υπόψη τη δήλωση του ΟΠΣΥΔ και όχι την προϋπηρεσία που θα δηλώσει ο υποψήφιος, την οποία και θα αφαιρέσει.
5. Ουδείς υποψήφιος θα απορριφθεί για την μη ορθή καταγραφή της προϋπηρεσίας εκ μέρους του.
6. Η Προϋπηρεσία μεταφέρεται ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ από το πρώτο πτυχίο του υποψηφίου με το οποίο απασχολήθηκε και κατέγραψε προϋπηρεσία στην Εκπαίδευση….
…Η συνέχεια εδώ

Δείτε σχετικά βοηθητικά links

Προκηρύξεις – Προσκλήσεις

ΑΣΕΠ Ανακοίνωση: Για προκηρύξεις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019
ΦΕΚ 1ΓΕ και 2ΓΕ/2019: Αιτήσεις 15 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου 2020 και 5 έως 24/02/2020
Πρόσκληση εκπαιδευτικών Γενικής: Για υποβολή δικαιολογητικών για 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019

Νέο!

Διάταξη πτυχίων Κολλεγίων: Δεκτά θα γίνονται από το ΑΣΕΠ για διορισμό εκπαιδευτικών
Τριετής αποκλεισμός όσων διορίζονται και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται | Ρύθμιση στη Βουλή

Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΕΑΔ για Προκήρυξη 2Γ/2019: Σημαντική εξέλιξη που περιμέναμε χρόνια
Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων: Υπόμνημα στην Υπουργό Παιδείας για το ζήτημα του κλάδου ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών
ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών: Για ποιο λόγο δεν δίδεται λύση στο μείζον θέμα του κλάδου;

Επίσης

Τα τελευταία νέα για μόνιμους διορισμούς
Περιοχές προτίμησης διορισμού: Κατάλογος σχολείων Νομών-Δήμων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

4 Σχόλια

 1. ΦΙΛΙΩ σε

  Καλημέρα κύριε Βούγια. Έχω δύο πτυχία, ΠΕ 60 και ΠΕ 02,δλδ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας.Σαν δεύτερο πτυχίο στην προκήρυξη της 1ΓΕ δεν μπορώ να βάλω το πτυχίο ΠΕ02; Και αντίστροφα στην 2ΓΕ το πτυχίο ΠΕ60; Γιατί,όπως παρουσιάζεται στο βοηθητικό βίντεο,σαν δεύτερο πτυχίο μπαίνει μόνο όσα πτυχία αφορούν την πρωτοβάθμια.
  Επισης,καταθέτω μια αίτηση και δικαιολογητικά στην πρωτοβάθμια και για τις δύο προκηρύξεις; Δεν θα χρειαστεί δεύτερη αίτηση στη δευτεροβάθμια;
  Ευχαριστώ, καλή χρονιά με υγειά!

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Μπορείτε να καταθέσετε και να μετρήσει και το 2ο πτυχίο σας. Δυο αιτήσεις πρέπει να κάνετε κατά την εκτίμησή μου αν φορούν στις 2 Προκηρύξεις.

 2. Μιχάλης Μωραϊτίδης σε

  Καλημέρα κύριε Βούγια, μήπως μπορείτε να με διαφωτίσετε για τη συμπλήρωση κάποιων πεδίων στην ηλεκτρονική αίτηση του ΑΣΕΠ. Για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης για τη 2ΓΕ, αν κάποιος δεν έχει καθόλου προϋπηρεσία και κοινωνικά κριτήρια (αριθμός τέκνων και ποσοστό αναπηρίας) αφήνει τα αντίστοιχα τετραγωνάκια κενά ή γράφει 0 ; Επίσης αν έχει διδακτορικό και έχει δηλώσει ΝΑΙ στο αντίστοιχο κουτάκι, πρέπει να το δηλώσει και εκεί που λέει, θέσεις προτίμησης: μεταπτυχιακός τίτλος 1 τουλάχιστον έτους ή το κουτάκι αφορά μόνο το μεταπτυχιακό ;
  Σας ευχαριστώ

Γράψτε μία απάντηση