Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ηλεκτρονικός εξοπλισμός ΚΕΔΑΣΥ: Ξεκίνησαν οι παραδόσεις-Η Απόφαση με τα ονόματα των Επιτροπών Παραλαβής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ηλεκτρονικός εξοπλισμός ΚΕΔΑΣΥ: Ξεκίνησαν οι παραδόσεις-Η Απόφαση με τα ονόματα των Επιτροπών Παραλαβής της Υπουργού ΠΑΙΘ κας Κεραμέως.

Ηλεκτρονικό Εξοπλισμό αξίας 520.234,56 € παραλαμβάνουν αυτές τις ημέρες τα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) της χώρας.

Η διαδικασία των παραδόσεων έχει ξεκινήσει,

αφού υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθειες εξοπλισμού ΤΠΕ στα ΚΕΔΑΣΥ στο πλαίσιο του Υποέργου 6 της Πράξης “Ενίσχυση Υποστηρικτικών Δομών Εκπαίδευσης, 2019-2020”.

Για την παραλαβή των προμηθευόμενων ειδών σε κάθε ΚΕΔΑΣΥ,

θα χρησιμοποιηθεί το Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) παρακολούθησης προμηθειών “Διαχείριση Προμηθειών”, που αναπτύχθηκε με στόχο τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση των προμηθειών (εξοπλισμού και υπηρεσιών).

Επίσης με Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως

συγκροτήθηκαν οι Επιτροπές Παραλαβής του ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε τοπικό επίπεδο, για κάθε Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ)– πρώην ΚΕΣΥ, στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου 6 “Προμήθεια Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού ΚΕΣΥ” της Πράξης “Ενίσχυση Υποστηρικτικών Δομών Εκπαίδευσης 2019-2020”.

Αρμοδιότητα των Επιτροπών Παραλαβής των ΚΕΔΑΣΥ είναι

η οριστική παραλαβή των υπό προμήθεια ειδών σε κάθε σχολική μονάδα, υπογράφοντας το σχετικό πρωτόκολλο παραλαβής.

Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή πιστοποιεί:

1. Την ποσοτική παραλαβή, καταμετρώντας τα προς παράδοση είδη και ελέγχοντας την ορθότητα των στοιχείων του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής και των σχετικών δελτίων αποστολής.

2. Την ποιοτική παραλαβή, ελέγχοντας πως ο εξοπλισμός έχει στο σύνολό του αποσφραγισθεί και εγκατασταθεί σε χώρους εκπαίδευσης καθώς και ότι λειτουργεί κανονικά.

Αναλυτικές οδηγίες

για την παραλαβή του εξοπλισμού θα αποσταλούν στις Ε.Π. ΚΕΔΑΣΥ από τον Δικαιούχο της εν λόγω Πράξης, την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, Τομέα Παιδείας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, πριν την έναρξη των εργασιών παράδοσης των ειδών προμήθειας από την Ανάδοχο εταιρεία.

Επισημαίνεται ότι

σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος τακτικού μέλους (πλην του προέδρου) των ανωτέρω Επιτροπών τα καθήκοντά του αναλαμβάνει να ασκήσει οποιοδήποτε από τα αναπληρωματικά μέλη (πλην του αναπληρωματικού προέδρου).

Δείτε την Απόφαση με τα ονόματα των Επιτροπών Παραλαβής των ΚΕΔΑΣΥ

Δείτε επίσης

Γνωματεύσεις ΚΕΔΑΣΥ-αξιολογικές εκθέσεις: Επισημάνσεις σχετικά με την έκδοση και την ισχύ τους
Ψυχομετρικά εργαλεία ΚΕΔΑΣΥ: Εγκρίθηκε η δαπάνη προμήθειας 413.542 ευρώ-Ποια είναι
Ερώτηση στη Βουλή για τη στέγαση και λειτουργία του ΚΕΔΑΣΥ Χανίων-Αυτοψία κλιμακίου ΚΚΕ
102.870,00€ για ανάπτυξη προσβάσιμου υλικού για μαθητές με νοητική αναπηρία Δ’ Δημοτικού
Ατομα με Οπτική Αναπηρία: Παραδόθηκε το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας στους Φορείς

Πριν φύγετε

Νέα Προγράμματα Σπουδών 2021: Δείτε τα όπως κοινοποιήθηκαν από το ΙΕΠ
Διεθνής διάκριση της Ελλάδας στην εκπαιδευτική πολιτική, μετά τη βράβευση για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. Να πούμε και πόσοι υπολογιστές ήρθαν; Στην Λαμία 4, λιγότεροι σε πλήθος και από την επιτροπή παραλαβής (6). Κάλυψη προσωπικού γύρω στο 17%. Σε ένα άλλο μεγαλύτερο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. 15 υπολογιστές (κάλυψη γύρω στο 40%). Ακόμη μέσα πρέπει να έχει και οθόνες άσχετα αν κάθε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. τις χρειάζεται όλες ή όχι…

Γράψτε μία απάντηση