Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ημερίδα για την παιδική προστασία από το ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας-Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ημερίδα για την παιδική προστασία από το ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων και το Χαμόγελο του Παιδιού – Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00-21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμιέων.

Ημερίδα για την παιδική προστασία

ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας: Ημερίδα για την πρόληψη και προστασία των παιδιών από διάφορες μορφές κακοποίησης

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της διαρκούς επιστημονικής και παιδαγωγικής ενημέρωσης και υποστήριξης όλων των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων και το Χαμόγελο του Παιδιού διοργανώνει Ημερίδα, με θέμα:

«Ο ρόλος των ευαισθητοποιημένων πολιτών στην πρόληψη και προστασία των παιδιών από διάφορες μορφές κακοποίησης και σεξουαλικής κακοποίησης»

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00-21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμιέων, Λεωνίδου 11, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Το Πρόγραμμα

18:00-18:15: Προσέλευση

18:15- 18:30: Χαιρετισμοί

18:30 – 18:40: Στασινός Παναγιώτης, Αντιδήμαρχος Δήμου Λαμιέων,

«Πρωτοβουλίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α ‘Βαθμού για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης»

18:40 – 19:00: Παπακώστα Αγορή, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας,

«Ποινική προστασία των ανηλίκων θυμάτων από φαινόμενα σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης. Δικαιώματα των ανηλίκων, υποχρεώσεις των γονέων, εκπαιδευτικών και εν γένει των φορέων κοινωνικής πρόνοιας»

19:00 – 19:20: Έλλη Στάμου -Ψυχολόγος στο Σύλλογο «Χαμόγελο του παιδιού»

«0 ρόλος των γονέων/κηδεμόνων στην πρόληψη και στην προστασία των παιδιών από διάφορες μορφές κακοποίησης και σεξουαλικής παρενόχλησης»

19:20 – 19:40: Δρ. Χρίστος Μαρκαντώνης- Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάε Ελλάδας

«0 ρόλος του σχολείου στην πρόληψη και στην προστασία των μαθητών από διάψορες μορψές κακοποίησης»’

19:40 – 20:00: Αλβέρτη Βασιλική, Αν/τρια Προϊστάμενη ΚΕΔΑΣΥ Φθιώτιδας,

«0 ρόλος του σχολείου στην πρώιμη ανίχνευση συμπτωμάτων παραμέλησης/κακοποίησης και η συνεργασία με τις υποστηρικτικές δομές»

20:00 – 20:20: Τσιρίγκας Βασίλειος, Αστυνόμος Β’, Δ/νση Αστυνομίας Φθιώτιδας, Yπ/νση Ασφάλειας Λαμίας

«0 ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στην πρόληψη και την καταπολέμηση εγκλημάτων με θύματα ανήλικα άτομα»

20:20 – 21:00: Συζήτηση – Τοποθετήσεις

Δείτε επίσης

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα (ΜΟΟCS) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+“CONNECT” 

Διαχείριση εργασιακού άγχους με τεχνικές ενσυνειδητότητας: 2ο δωρεάν σεμινάριο 7ου κύκλου της Ενωσης Διευθυντών 

ERASMUS+ ROBOGIRLS-ΠΔΕ Αττικής: Ημερίδα διάδοσης αποτελεσμάτων Προγράμματος 

Δήλωση Τζούφη για την Κιβωτό του Κόσμου: Τι πρέπει να γίνει για να σταματήσουμε να πέφτουμε από τα σύννεφα 

ΟΚΑΝΑ-προκήρυξη 20 Ψυχολόγων: Αιτήσεις 22 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου 2022

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply