Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ημερίδα για τη βία ανηλίκων από την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων (ΕΠΑ) Καλαμάτας-Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ημερίδα για τη βία ανηλίκων από την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων (ΕΠΑ) Καλαμάτας-Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 – «Παραβατικές συμπεριφορές και φαινόμενα βίας ανηλίκων. Αίτια, τρόποι αντιμετώπισης, πρόληψη και προστασία. Ο ρόλος της οικογένειας, του σχολείου, της δικαιοσύνης, της τοπικής κοινωνίας, της πολιτείας».

Ημερίδα για τη βία ανηλίκων – Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων (ΕΠΑ) Καλαμάτας

H Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων (ΕΠΑ) Καλαμάτας*, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, συνδιοργανώνει με τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας Hμερίδα, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, με τίτλο «Παραβατικές συμπεριφορές και φαινόμενα βίας ανηλίκων. Αίτια, τρόποι αντιμετώπισης, πρόληψη και προστασία. Ο ρόλος της οικογένειας, του σχολείου, της δικαιοσύνης, της τοπικής κοινωνίας, της πολιτείας».

Η Ημερίδα έρχεται σε συνέχεια των δράσεων της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων (ΕΠΑ) Καλαμάτας, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της σύγχρονης πραγματικότητας και τα νέα δεδομένα, όπως αυτά καταγράφονται καθημερινά στις εκπαιδευτικές δομές αλλά και στις εισαγγελικές, δικαστικές και κοινωνικοπρονοιακές υπηρεσίες,

Η ώρα έναρξης της ημερίδας είναι 10:30 και η προβλεπόμενη ώρα λήξης 14:30 ενώ κατά τη διάρκειά της θα ακουστούν τοποθετήσεις Καθηγητών Πανεπιστημίων, Δικαστικών, Νομικών, Εκπαιδευτικών, Επιμελητών Ανηλίκων και άλλων επαγγελματιών με εμπειρία στο πεδίο.

Αναλυτικά στοιχεία, εφ΄ όλης της ύλης του προγράμματος, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Ημερίδας το οποίο επισυνάπτεται

Σημειώνεται ότι η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και χωρίς οικονομική συμμετοχή. Επίσης, θα εκδοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Δείτε το Πρόγραμμα της Ημερίδας

*Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων (ΕΠΑ) Καλαμάτας είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με επταμελές Διοικητικό συμβούλιο, με άμισθη και τιμητική συμμετοχή, που ορίζεται με Απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης και στο οποίο προεδρεύει Δικαστικός ή Εισαγγελικός λειτουργός της Εφετειακής έδρας Καλαμάτας. Κύριος σκοπός των ΕΠΑ είναι να συμβάλλουν ενεργά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της παραβατικότητας των ανηλίκων και για την εκπλήρωση τούτου του σκοπού δύνανται, μεταξύ άλλων, να διοργανώνουν επιστημονικές ημερίδες ή συνέδρια. Στο ανωτέρω πλαίσιο, η ΕΠΑ Καλαμάτας έχει καθιερώσει τη διοργάνωση μιας τουλάχιστον ημερίδας ανά έτος, έχοντας ήδη στο ιστορικό της εξαιρετικές συνεργασίες και συνδιοργανώσεις.

Δείτε επίσης

Οι εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται και αναστοχάζονται…Επιμορφωτικές Ημερίδες 

ΚΕΔΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας-Υποστηρικτής SID 2024: Για 4η συνεχή χρονιά Υποστηρικτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 

Εκπαιδευτικοί-πειθαρχικά: Τα δεδομένα τους διαβιβάζονται στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε περίπτωση πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος τους 

Μήνυμα Πιερρακάκη για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού 

Πριν φύγετε

Συνολικό θεσμικό πλαίσιο για την Ειδική Αγωγή προσεχώς: Συναινέσεις ζήτησε ο Υπουργός Παιδείας από τα κόμματα

 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση