Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Inclusive Schools: Σεμινάριο για τη γνωριμία εκπ/κών και Δ/ντών Σχολείων με το Πρόγραμμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Inclusive Schools: Σεμινάριο για τη γνωριμία εκπαιδευτικών και Διευθντών Σχολείων με το Πρόγραμμα και το εκπαιδευτικό υλικό | Πρόσκληση.

Inclusive Schools

To British Council με αφορμή την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος Inclusive Schools προσκαλεί σε Σεμινάριο που θα πραγματοποιήσει με σκοπό τη γνωριμία εκπαιδευτικών και Διευθυντών Σχολείων με το πρόγραμμα και το εκπαιδευτικό υλικό του Inclusive Schools.

 Που απευθύνεται

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Inclusive Schools» (https://www.britishcouncil.gr/programmes/education/schools/inclusive-schools) απευθύνεται:

  • Σε χιλιάδες μαθητές και νέους ανθρώπους από την Ελλάδα και άλλες συνεργαζόμενες χώρες,
  • που προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα,
  • ανεξαρτήτως φύλου, μαθησιακών αναγκών, κοινωνικό-οικονομικής κατάστασης, θρησκείας κι εθνικής καταγωγής

Στόχος του, σύμφωνα με την Πρόσκληση είναι:

  • Nα υποστηρίξει την ενσωμάτωσή τους στη σχολική κοινότητα βοηθώντας την ανάπτυξη μιας υγιούς αίσθησης προσωπικής ταυτότητας
  • αλλά και μιας ουσιαστικής αίσθησης του μαζί,

Μεθοδολογία

Η μεθοδολογία του προγράμματος έχει στόχο να υποστηρίξει τη σχολική κοινότητα να κατανοήσει και να αγκαλιάσει κάθε είδους διαφορετικότητα που εκφράζεται στους κόλπους της.

Δείτε την Πρόσκληση

Αγαπητοί/-ές εκπαιδευτικοί,

Στο πλαίσιο των δράσεων και προγραμμάτων που προσφέρει το British Council σε σχολεία της Αθήνας, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, και με αφορμή την έναρξη υλοποίησης του νέου μας προγράμματος Inclusive Schools κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά,

έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στο σεμινάριο που πραγματοποιούμε με σκοπό τη γνωριμία εκπαιδευτικών και Διευθυντών Σχολείων με το πρόγραμμα και το εκπαιδευτικό υλικό του Inclusive Schools.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019
στις 15.30-19.30
στο British Council, Πλατεία Κολωνακίου 17

Εάν η σχολική σας κοινότητα αναγνωρίζει την αξία της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας, μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να διαδραματίσετε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των μελλοντικών εκπαιδευτικών πρακτικών μέσω του προγράμματος Inclusive Schools.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Inclusive Schools» (https://www.britishcouncil.gr/programmes/education/schools/inclusive-schools) απευθύνεται

σε χιλιάδες μαθητές και νέους ανθρώπους από την Ελλάδα και άλλες συνεργαζόμενες χώρες, που προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα – ανεξαρτήτως φύλου, μαθησιακών αναγκών, κοινωνικό-οικονομικής κατάστασης, θρησκείας κι εθνικής καταγωγής και

στόχος του είναι να υποστηρίξει την ενσωμάτωσή τους στη σχολική κοινότητα βοηθώντας την ανάπτυξη μιας υγιούς αίσθησης προσωπικής ταυτότητας αλλά και μιας ουσιαστικής αίσθησης του μαζί,

ενώ η μεθοδολογία του προγράμματος έχει στόχο να υποστηρίξει τη σχολική κοινότητα να κατανοήσει και να αγκαλιάσει κάθε είδους διαφορετικότητα που εκφράζεται στους κόλπους της.

Το πρόγραμμα υποστηρίζει τη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος όπου οι δάσκαλοι και οι νέοι αποδέχονται τις προκλήσεις και τα οφέλη της διαφορετικότητας. Η υιοθέτηση μιας συμπεριληπτικής προσέγγισης συνεπάγεται την ανάπτυξη μαθησιακού περιβάλλοντος όπου όλοι οι μαθητές έχουν ίσες ευκαιρίες για να πετύχουν.

Παρακαλούμε εάν ενδιαφέρεστε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας με email στη Βικτωρία Κυριάκη. Victoria.kyriaki@britishcouncil.gr μέχρι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Με εκτίμηση,

The British Council is the United Kingdom’s international organisation for cultural relations and educational opportunities. A registered charity: 209131 (England and Wales) SC037733 (Scotland).
This message is for the use of the intended recipient(s) only and may contain confidential information. If you have received this message in error, please notify the sender and delete it.
The British Council accepts no liability for loss or damage caused by viruses and other malware and you are advised to carry out a virus and malware check on any attachments contained in this message.

Δείτε

Ενταξιακή εκπαίδευση: Διημερίδα στο ΥΠΑΙΘ – 23 και 24 /09/2019

Λειτουργικά κενά Πρωτοβάθμιας 2019-20

Οι Αποφάσεις για την Ιθαγένεια και το Θρήσκευμα

Σύμβουλοι Α’ και Β’ ΙΕΠ: Οι προτεινόμενοι με βάση τον Οριστικό Πίνακα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση