Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υπηρέτηση οργανικής για νεοδιόριστους: Τι είπε στη Βουλή η Υφ. Παιδείας Ζ. Μακρή-Θέμα Μουσικών ΤΕ16

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπηρέτηση οργανικής για νεοδιόριστους επί διετία: Τι είπε στη Βουλή η Υφ. Παιδείας Ζ. Μακρή-Τι ισχύει για τους Μουσικούς ΤΕ16 – Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης.

Υπηρέτηση οργανικής για νεοδιόριστους

Να έχουν το δικαίωμα αίτησης μετάθεσης ή απόσπασης οι 88 νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί Μουσικοί ΤΕ16, όπως και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί, ζήτησε από την Υφυπουργό ΠΑΙΘ κα Ζέττα Μακρή ο Βουλευτής του ΚΚΕ κος Ιωάννης Δελής κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης με θέμα: “Για την αναγνώριση του δικαιώματος υποβολής αίτησης μετάθεσης ή απόσπασης στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ΤΕ16″.

Ο Βουλευτής αναφέροντας πως είναι πιθανόν να μην προσμετρηθεί η περσινή ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022 στον υπολογισμό των δύο χρόνων υπηρέτησης της οργανικής τους θέσης, γιατί δεν ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο, αλλά ξεκίνησε στα μέσα περίπου της χρονιάς, τον Δεκέμβριο, επεσήμανε πως αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αυτοί οι ογδόντα οκτώ εκπαιδευτικοί μουσικοί να μην έχουν δικαίωμα αίτησης όπως έχουν οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί για να μετατεθούν ή να αποσπαστούν για τη σχολική χρονιά του 2023-2024 και να υποχρεωθούν να υπηρετήσουν άλλον ένα χρόνο, τρίτο χρόνο δηλαδή, στην οργανική τους θέση.

Επιπροσθέτως ζήτησε από την κα Μακρή να καταργηθεί η υποχρεωτική διετής υπηρέτηση της οργανικής θέσης των εκπαιδευτικών για να αποκτήσουν δικαίωμα μετάθεσης ή απόσπασης και να κατέβει στον έναν χρόνο.

Τι ισχύει και για τους Μουσικούς ΤΕ16

“Σύμφωνα με τα ισχύοντα οι νεοδιοριζόμενοι υποχρεούνται να παραμείνουν στην περιοχή διορισμού τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο σχολικών ετών και οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που επιφέρει μεταβολή αυτής της τοποθέτησης, όπως απόσπαση ή μετάθεση βάσει γενικής ή ειδικής διάταξης δεν επιτρέπεται”, απάντησε η Υφυπουργός ΠΑΙΘ, προσθέτοντας πως “παγίως σε όλους τους διοριζόμενους η ημερομηνία ανάληψης της υπηρεσίας είναι εκείνη από την οποία αρχίζει η διετία”.

Διετής υπηρέτηση οργανικής θέσης

Αναφορικά με την υποχρεωτική διετή υπηρέτηση της οργανικής θέσης των εκπαιδευτικών για να αποκτήσουν δικαίωμα μετάθεσης ή απόσπασης η κα Μακρή και το αίτημα να να κατέβει στον έναν χρόνο είπε:

“Αυτή είναι μια συνολική κυβερνητική απόφαση. Και αυτή η γενναιότητα όπως την χαρακτηρίζετε εσείς, ενδεχομένως να είναι σε βάρος κάποιων άλλων οι οποίοι υποχρεούνται να κάνουν τη διετία, να είναι δηλαδή μια ευμενής διάκριση, την οποία δεν είμαι και πολύ σίγουρη ότι θα την εκτιμούσαν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Θα σας πω βεβαίως και ξανά ότι ναι επιλέγουν πού θα πάνε. Έχουν μια δυνατότητα επιλογής και επιλέγουν να πάνε σε μέρη στα οποία θεωρούν ότι μπορούν να υπηρετήσουν με το μικρότερο δυνατό προσωπικό και οικογενειακό κόστος. Γιατί, κύριε συνάδελφε, δεν είμαστε αδιάφοροι ούτε προσποιούμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε και την αναστάτωση που υπάρχει στις οικογένειες των εκπαιδευτικών όταν εκείνοι μετατίθενται διορίζονται ή τοποθετούνται σε μέρος μακριά από τις οικογένειές τους και ειδικά όταν έχουν μικρά παιδιά.

Μας κατηγορείτε πάρα πολλές φορές, κύριε συνάδελφε, ότι έχουμε καθυστερήσει στην κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών στις νησιωτικές και στις απομακρυσμένες περιοχές. Αν αυτή η δυνατότητα του ενός έτους δοθεί, έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα κενά θα υπάρξουν και πόση ανάγκη θα υπάρχει να καλυφθεί το κενό αυτό ενδεχομένως και στο μέσο της σχολικής χρονιάς;

Αυτό που ζητείτε να γίνει σε αυτή την περίπτωση, θα έχει ως συνέπεια οι εκπαιδευτικοί αυτοί να υπηρετήσουν ενάμιση χρόνο έναντι όλων των υπολοίπων που υπηρέτησαν δύο χρόνια, ενώ στην πραγματικότητα θα είναι δυόμισι χρόνια. Και επειδή αναφέρατε ότι αυτό οφείλεται στην ολιγωρία της διοίκησης που άργησε να τους διορίσει, θα σας πω ότι υπάρχουν ευτυχώς κάποιες προδιαγραφές, κάποιες διαδικασίες οι οποίες τηρούνται για τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα, για να μην υπάρχει κανένα περιθώριο κάποιος να αδικηθεί ή κάποιος να ευνοηθεί”.

Παράθεση ημερομηνιών μόνιμων διορισμών ΤΕ16

Επιπροσθέτως η κα Μακρή παρέθεσε τις σχετικές ημερομηνίες επί της διαδικασία  του μόνιμου διορισμού των Μουσικών ΤΕ16 ως εξής:

  • Στις 7-2-2020 εκδόθηκε η σχετική προκήρυξη για τη διαδικασία κατάταξης, με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο, ειδικότητα και ανά μουσική ειδίκευση όλων που ήταν υποψήφιοι για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια γενική εκπαίδευση κατηγορίας ΤΕ.
  • Στις 3-9-2020 αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των υποψηφίων.
  • Στις 4-9-2020 ανακοινοποιήθηκαν  ορθά και ακολούθως ορίστηκε η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων κατά των προσωρινών πινάκων από 4-9-2020 μέχρι 14-9-2020.
  • Μετά την εξέταση των ενστάσεων από το ΑΣΕΠ στις 27-10-2021 αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ οι τελικοί αξιολογική πίνακες, βάσει των οποίων έγιναν στις 10-12-2021 από το Υπουργείο μας ογδόντα οκτώ μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών του κλάδου ΤΕ16 μουσικής μη ανωτάτων ιδρυμάτων σε διάφορες μουσικές ειδίκευση στα μουσικά σχολεία.
Δείτε σχετικά

Νεοδιόριστοι ΤΕ16-Μουσικής: Κίνδυνος στο δικαίωμα μετάθεσης λόγω αργοπορίας έκδοσης οριστικών πινάκων 1ΓΤ/2020 

Σύλλογος Αποφοίτων Ωδείων ΤΕ16: Κίνδυνος μη συμμετοχής στη διαδικασία Μεταθέσεων των νεοδιόριστων ΤΕ16 

Δείτε επίσης

Διατάξεις για άδειες δημοσίων υπαλλήλων σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση