Υποτροφίες ΙΚΥ και British Council: Mε προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο και δικαιούχους Έλληνες μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές/τριες Ελληνικών Πανεπιστημίων-Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 λήγει την Παρασκευή 21.01.2022 και ώρα Ελλάδος 23:00.
Υποτροφίες ΙΚΥ και British Council
Πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών βραχείας διάρκειας σε Έλληνες μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές/τριες Ελληνικών Πανεπιστημίων με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, με πόρους της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και φορείς υλοποίησης το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το British Council Ελλάδας.
Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και το British Council Ελλάδας,
με τη συνδρομή της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, υλοποιούν για τo ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 πρόγραμμα υποτροφιών βραχείας διάρκειας (εφεξής Πρόγραμμα), ήτοι τεσσάρων (4) εβδομάδων (έκαστη υποτροφία), με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο και δικαιούχους Έλληνες μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές/τριες Ελληνικών Πανεπιστημίων.
Το Πρόγραμμα για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος
υλοποιείται κατ’ εφαρμογή Κανονιστικών Διατάξεων, όπως εγκρίθηκαν με την Υπουργική Απόφαση 157852/Ζ1/03-12-2021 (εφεξής ΥΑ) του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 5824/τ.Β/14-12-2021).
Σκοπός του προγράμματος,
το οποίο για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της Βρετανικής Πρεσβείας, είναι να ενθαρρύνει την κινητικότητα των Ελλήνων φοιτητών/τριών προς τα Βρετανικά Πανεπιστήμια για την ενίσχυση της επιστημονικής και εκπαιδευτικής τους επάρκειας, τη διεύρυνση της ερευνητικής τους δραστηριότητας, αλλά και τη δημιουργία προοπτικών συνεργασίας στην εποχή μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προς όφελος τόσο των δικαιούχων του προγράμματος όσο και των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στα οποία φοιτούν.
Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων
για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 λήγει την Παρασκευή 21.01.2022 και ώρα Ελλάδος 23:00.
Η έναρξη της κινητικότητας θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως την Πέμπτη, 31.03.2022.
Δείτε σε μορφή pdf Πρόσκληση υποτροφιών ΙΚΥ και British Council
Δείτε επίσης
98η Σύνοδος Πρυτάνεων-Νίκη Κεραμέως: Προσλήψεις-Χρηματοδότηση-Ασφάλεια-Διεθνοποίηση ΑΕΙ
Αύξηση προϋπολογισμού για την εκπαίδευση κατά 4,2%- Από 5.605.100.000 σε 5.841.100.000 ευρώ, ανακοίνωσε η Ν. Κεραμέως
Εκτακτη επιχορήγηση στα ΑΕΙ: 20 εκατομμύρια ευρώ και 400 νέες θέσεις καθηγητών
Δίκτυο Ευρυδίκη: Δημοσίευση νέας ηλεκτρονικής έκδοσης
Εκδήλωση: 40 χρόνια ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ)-Αποτίμηση, αναστοχασμός και η επόμενη μέρα
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/ipotrofies-iky-british-council-me-proorismo-to-hnwmeno-vasileio/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.