Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υποχρεωτική η συμμετοχή στην αξιολόγηση σχολικής μονάδας, εκπαιδευτικών ή στελεχών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

H συμμετοχή στην αξιολόγηση σχολικής μονάδας, εκπαιδευτικών ή στελεχών είναι υποχρεωτική: H παράλειψη συμμετοχής συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και προβλέπονται κυρώσεις.

Στις ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο νομοσχέδιο “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ” που συζητείται από αύριο, Τρίτη 20/7, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τις οποίες κοινοποίησε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, περιέχεται και ερώτηση για το αν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην αξιολόγηση.

Η απάντηση είναι πως ναι,

η συμμετοχή στην αξιολόγηση είναι υποχρεωτική και η παράλειψη αυτής συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και προβλέπονται κυρώσεις, όπως πειθαρχική ποινή παρακράτησης μισθού 1 μηνός / βαθμολογική-μισθολογική στασιμότητα του εκπαιδευτικού.

Αναλυτικά η ερώτηση και η απάντηση

14) Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην αξιολόγηση;

Ναι, η συμμετοχή σε οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης (σχολικής μονάδας, εκπαιδευτικών ή στελεχών) είναι υποχρεωτική.

H παράλειψη συμμετοχής συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και προβλέπονται κυρώσεις: πειθαρχική ποινή παρακράτησης μισθού 1 μηνός / βαθμολογική-μισθολογική στασιμότητα του εκπαιδευτικού.

Υπενθυμίζουμε πως

Μιλώντας σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή της στην “Καθημερινή” της Κυριακής η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αρχής γενομένης από τη νέα σχολική χρονιά, η οποία θα είναι υποχρεωτική.

Σύμφωνα με την Υπουργό,

θα προβλέπονται συνέπειες, όπως η μη μισθολογική εξέλιξη και η παρακράτηση μισθού έως και ενός μηνός για όσους αρνηθούν την αξιολόγηση.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ “Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις”
Διδακτική η προϋπηρεσία στα ΚΕΔΑΣΥ-ΚΕΣΥ-ΚΕΔΔΥ-ΚΔΑΥ-ΚΕΠΕΑ-ΚΕΑ-ΚΠΕ: Διάταξη στο σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘ
 Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας 2021: Σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΣΥ, από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά
Τρόπος υποβολής παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου: Aριθμός δυνατών προτιμήσεων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Βασίλης Βούγιας

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση