Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ισοψηφίσαντες Πανελλαδικών 2020: Να δοθεί η δυνατότητα εισαγωγής στη σχολή επιλογής τους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ισοψηφίσαντες Πανελλαδικών 2020: Να δοθεί η δυνατότητα εισαγωγής στη σχολή επιλογής τους – Ερώτηση στη Βουλή από τους Βουλευτές ΚΙΝΑΛ Χ. Κεφαλίδου και Β. Κεγκέρογλου.

Ισοψηφίσαντες Πανελλαδικών

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας να δοθεί σε όλους τους ισοψηφίσαντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2020, η δυνατότητα εισαγωγής στη σχολή επιλογής τους.

Σύμφωνα με την Ερώτηση

Μία από τις επιπτώσεις του συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ που εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αφορά εκατοντάδες υποψήφιους που βρέθηκαν να έχουν τα ίδια μόρια της βάσης εισαγωγής, αλλά οι περισσότεροι εξ’ αυτών να μην εισάγονται στη σχολή επιλογή τους και να νιώθουν αδικημένοι, επισημαίνουν με την ερώτησή τους οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Ερωτάται λοιπόν η  Υπουργός εάν προτίθεται να δώσει λύση στο πρόβλημα δίνοντας το δικαίωμα εισαγωγής στη σχολή επιλογής τους σε όλους όσους ισοψήφισαν.

Το κείμενο της Ερώτησης

ΠΡΟΣ:

Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως

Θέμα: «Να δοθεί η δυνατότητα εισαγωγής στη σχολή επιλογής τους σε όλους τους ισοψηφίσαντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2020».

Κυρία Υπουργέ,

Οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα του τέως Υπουργού Παιδείας, κ.Γαβρόγλου (κατάργηση συντελεστών βαρύτητας, επιλογή από ένα πεδίο κ.λπ.) του συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ, που εφαρμόστηκε από την Κυβέρνηση για το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020, παρά το γεγονός ότι είχαν καταγγελθεί από το κόμμα της Ν.Δ όταν ήταν αντιπολίτευση, οδήγησαν σε παράδοξα διαφορετικών τύπων και «βαθμών».

Μια επίπτωση των επιλογών αυτών, αφορά εκατοντάδες υποψήφιους που  βρέθηκαν  να έχουν τα ίδια μόρια της βάσης εισαγωγής αλλά οι περισσότεροι εξ’ αυτών να μην εισάγονται στη σχολή επιλογή τους και να νιώθουν αδικημένοι,

Αυτό είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι βάσεις 2020 όλων των Σχολών ήταν –σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα χρόνια- πολλαπλάσιες του 25, δηλαδή τελειώνουν ή σε 00 ή σε 25 ή σε 50 ή σε 75 μόρια!!!

Επειδή είναι άδικο, οξύμωρο και αντιεπιστημονικό να αναγκάζεται  σε επανεξέταση όποιος έχει πετύχει την βάση εισαγωγής αλλά λόγω στρέβλωσης του συστήματος βρίσκεται εκτός των εισαχθέντων.

Ερωτάσθε κα Υπουργέ:

-Προτίθεστε να δώσετε λύση στο πρόβλημα δίνοντας το δικαίωμα εισαγωγής στη σχολή επιλογής τους σε όλους όσους ισοψήφισαν;

 Οι ερωτώντες  Βουλευτές

Βασίλης Κεγκέρογλου

Χαρά Κεφαλίδου

Δείτε επίσης

Απάντηση Υπουργείου Παιδείας σε Ερώτηση στη Βουλή για διορισμούς και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών-ΕΕΠ και ΕΒΠ ΑμεΑ
Ερώτηση για καθυστέρηση προσλήψεων μουσικών, στη Βουλή
 Μοριοδότηση Εκπαιδευτών ΔΙΕΚ: Ερώτηση στη Βουλή από την Χαρά Κεφαλίδου και το ΚΙΝΑΛ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση