Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ιστοσελίδα Μαθαίνουμε στο σπίτι: Τι απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σ. Πέτσας στις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ιστοσελίδα Μαθαίνουμε στο σπίτι: Τι απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κο Στέλιος Πέτσας στις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα χρήματα που κόστισε η κατασκευή της.

Ιστοσελίδα Μαθαίνουμε στο σπίτι

Ερώτηση για τις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα χρήματα που κόστισε η κατασκευή της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας «Μαθαίνουμε στο σπίτι», έγινε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κο Στέλιο Πέτσα.
Συγκεκριμένα ο Δημοσιογράφος κος Κ. Σαββόπουλος ερώτησε τον κο Πέτσα
“Την ώρα που η Κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, σύμφωνα με καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, 72.000 ευρώ κόστισε η κατασκευή της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας «Μαθαίνουμε στο σπίτι», μετά από απόφαση της κυρίας Κεραμέως, που ανέθεσε το έργο σε ιδιωτική εταιρεία και όχι στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου. Τι απαντά η Κυβέρνηση σε αυτές τις καταγγελίες;”.
Και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε ως εξής:

Κατ’ αρχάς, να πω κάτι σε σχέση με τη γενικότερη φιλοσοφία. Όταν έχουμε έκτακτες καταστάσεις, φυσικά επιλέγουμε έκτακτες λύσεις.

Εν προκειμένω, επιλέγουμε λύσεις που να είναι γρήγορες, αλλά πάντα με διαφάνεια και με τον απαραίτητο έλεγχο και τη λογοδοσία που χρειάζεται να διέπει όλες αυτές τις αποφάσεις.

Αυτό έχει να κάνει με μια σειρά κινήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από την Κυβέρνηση και έχουν αποτυπωθεί στις Π.Ν.Π, που έχουν κυρωθεί από τη Βουλή.

Όσον αφορά το ειδικό ερώτημα για το Υπουργείο Παιδείας, κατ’ αρχάς το συνολικό κόστος αυτής της υπηρεσίας, ανέρχεται σε 58.000 ευρώ, πλέον του Φ.Π.Α..

Φυσικά, ίσως αναφέρεται ο αγαπητός συνάδελφος στο συνολικό ποσό όταν μιλά για πάνω από 70.000. Το έργο περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις, οι οποίες δεν ήταν εύκολο να παραχθούν, όπως καταλαβαίνει κανείς, από μια δημόσια υπηρεσία, όπως:

Υπηρεσίες υψηλής εξειδίκευσης, μοντάζ, animation, visual design, δημιουργία ψηφιακών μέσων, δημιουργία εικαστικής ταυτότητας.

Αφορά όλη τη διαδικασία προώθησης αυτών των αναρτήσεων σε διάφορα μέσα.

Έχει περιεχόμενο για διαδικτυακή χρήση από τα web panel μέχρι τα cover pictures και διάφορες υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Και κυρίως, έρχεται να υποστηρίξει όλο αυτό το υλικό, μια καμπάνια περίπου τριών μηνών, στη διάρκεια των οποίων θα πρέπει, ολόκληρο το σύστημα της δημόσιας Παιδείας στη χώρα μας, να μετασχηματιστεί για να παρέχει υπηρεσίες εξ αποστάσεως.

Όπως βλέπουμε ότι γίνεται σήμερα και με τα προγράμματα που έχει εφαρμόσει, σε συνεργασία με την Ε.Ρ.Τ., με την επικοινωνία που γίνεται εξ αποστάσεως και με την τηλε-εκπαίδευση από τα σπίτια των μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Επομένως, μιλάμε για ένα ποσό πλήρως ανταποδοτικό, προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού”.

Δείτε σχετικά

Δείτε επίσης

Ψηφιακές πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Χωρίς χρέωση από κινητά δίκτυα η πρόσβαση
Πρόγραμμα ΕΡΤ-Μαθαίνουμε στο σπίτι: Δευτέρα 6 έως Παρασκευή 10 Απριλίου 2020
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση