Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Καλαμάτα: Νέο κτήριο για το ΕΝΕΕΓΥΛ και μόνιμους διορισμούς ζητά η Ενωση Γονέων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καλαμάτα: Νέο κτήριο για το ΕΝΕΕΓΥΛ και μόνιμους διορισμούς ζητά η Ενωση Γονέων. Ανακοίνωση της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας.

Καλαμάτα: Νέο κτήριο για το ΕΝΕΕΓΥΛ και μόνιμους διορισμούς ζητά η Ενωση Γονέων

Νέο κτήριο για να στεγάσει το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμάτας (ΕΝΕΕΓΥΛ) και μόνιμο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) ζητά η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου στο ΕΝΕΕΓΥΛ Καλαμάτας, ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του ειδικού σχολείου, τα μέλη της Ενωσης Γονέων και άλλοι, η οποία εξέδωσε και Ανακοίνωση, διατυπώθηκε το αίτημα της κατασκευής νέου χώρου για το ΕΝΕΕΓΥΛ, ικανού να καλύπτει πλήρως τα μαθησιακά και εκπαιδευτικά προαπαιτούμενα των μαθητών.

Κι αυτό γιατί αυτή τη στιγμή το ΕΝΕΕΓΥΛ στεγάζεται σε χώρο του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας και και τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν επιπλέον δύο τάξεις του Λυκείου, με αποτέλεσμα να προκύψει ανάγκη νέων αιθουσών.

Επιπροσθέτως στη συνάντηση αναδείχθηκε η ανάγκη μόνιμων διορισμών, ώστε μόνιμο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ), Λογοθεραπευτές, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Εργοθεραπευτές, Νοσηλευτές κ.α, να καλύπτουν με συνέχεια τις ανάγκες των μαθητών.

Δείτε αναλυτικά

Δείτε ακόμη:

Νέα Τμήματα Ενταξης στην Καλαμάτα

Αίτηση Παιδικών Σταθμών – ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ: Εως 28 Ιουνίου 2019

Εθνική Κωφών: Tρίτη στην Ευρώπη

___________________________________________

Θερινό camp στο1ο Ειδικό Πειραιά: Για μαθητές ΣΜΕΑΕ

Στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά θα πραγματοποιηθεί θερινό camp τις δύο εβδομάδες που έρχονται.

Το camp διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την “Επιλογή ΚΟΙΝΣΕΠ” και θα συμμετάσχουν δωρεάν μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) από τον Πειραιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών.

Τα μαθήματα που διαμορφώνουν το Πρόγραμμα του camp είναι:

Εικαστικά.

Μουσική.

Γυμναστική.

Χορός.

Οι ειδικότητες που πλαισιώνουν το Πρόγραμμα είναι:

Ψυχολόγος – Λογοθεραπευτής – Εργοθεραπευτής – Μουσικός – Γυμναστής ΕΑΕ – Ειδικός Παιδαγωγός.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης δήλωσε για το Πρόγραμμα:

  • Ως δημοτική αρχή τα τελευταία 5 χρόνια είμαστε κοντά στα ειδικά σχολεία της πόλης και προσπαθούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να υλοποιούμε πρωτοβουλίες και δράσεις, προκειμένου να συμβάλουμε στο έργο που επιτελούν.

 

  • Λειτούργησε η πισίνα του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά, η οποία παρέμενε επί 16 χρόνια κλειστή και πλέον πραγματοποιούνται προγράμματα θεραπευτικής κολύμβησης για τους μαθητές που φοιτούν στο σχολείο

 

  • Κατά τη διάρκεια του θέρους θα διοργανωθούν γιορτές και εκδηλώσεις στα επτά (7)  Ειδικά Σχολεία της πόλης του Πειραιά.

Αναλυτικά δείτε εδώ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση