Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κάλεσμα ΠΕΕΚΕ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 25/06/2020 ώρα 19:30

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κάλεσμα ΠΕΕΚΕ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 25/06/2020 ώρα 19:30 για τα ωρολόγια προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κάλεσμα ΠΕΕΚΕ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Ανακοίνωση

Η Πανελλήνια Ενωση Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών ( Π.Ε.Ε.Κ.Ε.) καλεί όλους τους συναδέλφους στη Βουλή στις 25/06/2020 ώρα 19:30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα αναχρονιστικά ωρολόγια προγράμματα που υποβαθμίζουν το σχολείο διαγράφοντας γνωστικά αντικείμενα, καλουπώνοντας τη σκέψη και γνώση των μαθητών και οδηγώντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία.

_____________________

Η Ανακοίνωση ΠΕΕΚΕ για τα Ωρολόγια Προγράμματα

Υπενθυμίζουμε επίσης την Ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Πανελλήνια Ενωση Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών (ΠΕΕΚΕ), μετά την κοινοποίηση από πλευράς ΥΠΑΙΘ, του Ωρολογίου Προγράμματος Σπουδών Γενικού Λυκείου σε συνδυασμό με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Γυμνασίου(Ημερήσια-Εσπερινά).

Η ΠΕΕΚΕ διαμαρτύρεται έντονα για την εξαφάνιση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ενός γνωστικού αντικειμένου, ενός ολόκληρου κλάδου με αποτέλεσμα:

  • Να οδηγηθούν χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία,
  • μόνιμοι σε υπεραριθμίες,
  • εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα σε αφανισμό,
  • προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και απόφοιτοι των σχετικών σχολών να έχουν άδηλο μέλλον.

Τέλος η ΠΕΕΚΕ ζητά τη διατήρηση των υπαρχόντων μαθημάτων κοινωνικών επιστήμων και την έναρξη διαλόγου για την θέση των Κοινωνικών Επιστήμων στην Εκπαίδευση.

_____________________

Δείτε ολόκληρη την Ανακοίνωση της ΠΕΕΚΕ “ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ”

 (Διαθεσιμότητες, απολύσεις ετοιμάζει η Υπουργός Παιδείας για τους κοινωνικούς επιστήμονες, μόνιμους αναπληρωτές αδιόριστους εκπαιδευτικούς ιδιωτικής εκπαίδευσης) – εδώ

Δείτε σχετικά

Εκπαιδευτικοί Κοινωνικών Επιστημών ΠΕ78 Νομού Αχαΐας: Αυτό το σχολείο του 21ου αιώνα θέλουμε;
Ωρολόγιο πρόγραμμα Γενικού Λυκείου και Εσπερινού Λυκείου | ΦΕΚ
Ωρολόγιο πρόγραμμα Ημερήσιου Γενικού Λυκείου: Ποιες είναι οι αλλαγές που επέρχονται

Δείτε επίσης

Ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίου: Α’, Β’, Γ’ τάξεων Ημερήσιου και Εσπερινού | ΦΕΚ
Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου Δημοτικών και Νηπιαγωγείων 2020-21 | Εγγραφα

Πριν φύγετε

Σύνολο προσλήψεων αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας 12.148 για το 2019-20 | Πίνακες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση