Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κάλεσμα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για καταγραφή προβλημάτων υποστελέχωσης Δομών ΕΑΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κάλεσμα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για καταγραφή προβλημάτων υποστελέχωσης Δομών ΕΑΕ ώστε να διεκδικηθούν περισσότερες πιστώσεις για κάλυψη των κενών.

Κάλεσμα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, όπως διαβάζουμε σε Ανακοίνωσή του, προκειμένου να καταγράψει τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης των δομών ΕΑΕ και να διεκδικήσει όσο το δυνατό περισσότερες πιστώσεις, σας καλεί να ενημερώσετε το Σύλλογο για τα τυχόν προβλήματα λόγω της ύπαρξης πολλών κενών στο χώρο δουλειάς σας.

Ο Σύλλογος παρακαλεί τους συναδέλφους να διαβάσουν την ακόλουθη ενημέρωση για τον τρόπο επικοινωνίας με τον ΣΕΕΠΕΑ Αττικής.

Δείτε την Ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής

Πανεπιστημίου 59 Ομόνοια 10564, 4ος όροφος, γρ.408- 409,  Αθήνα

www.sepeaa.gr,Σεεπεαα www.seepeaa.grsepeaa@yahoo.gr

Ιδρυτικό μέλος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Αθήνα, 26-9-2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σύμφωνα με την από 20-9-2019 αναλυτική ενημέρωση του Αιρετού του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής, κυρίου Δ. Αρβανίτη σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών και τα κενά Αττικής 2019, διαπιστώνεται ότι «όσον αφορά τα ειδικά σχολεία (ΣΜΕΑΕ) ο αριθμός των οποίων ανέρχεται για όλες τις βαθμίδες σε 96 με 4036 φοιτούντες μαθητές, τα δηλωθέντα ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ (ψυχολόγοι-κοιν. λειτουργοί-εργοθεραπευτές- λογοθεραπευτές-φυσιοθεραπευτές-σχολικοί νοσηλευτές) και ΕΒΠ (ειδικό βοηθητικό προσωπικό) ανέρχονται σε 717 εκ των οποίων 363 είναι ΟΡΓΑΝΙΚΑ.

Οι τοποθετήσεις που έγιναν στην Α Φάση ανέρχονται σε 335».

Επομένως, απομένουν προς κάλυψη 382 κενά.

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής έχει γίνει αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών από συναδέλφους που καταγγέλλουν τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα στις ΣΜΕΑΕ, λόγω της έλλειψης επαρκούς προσωπικού, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της Α΄ Φάσης προσλήψεων.

Για το λόγο αυτό και για να έχει ο σύλλογος πλήρη εικόνα των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να δημοσιοποιήσει τις ελλείψεις σε προσωπικό, ζητάμε από όσους εργάζονται σε υποστελεχωμένες δομές (ΣΜΕΑΕ-ΚΕΣΥ), να αποστείλουν επωνύμως μήνυμα στο e-mail του Συλλόγου: seepeaa@yahoo.gr, όπου θα αναγράφουν:

  • Το ειδικό σχολείο/ΚΕΣΥ που εργάζονται
  • Τον αριθμό των παιδιών που φοιτούν, αν πρόκειται για ΣΜΕΑΕ
  • Την ειδικότητα του ΕΕΠ-ΕΒΠ που παρουσιάζει ελλείψεις

Διαβεβαιώνουμε ότι ο Σύλλογος θα χειριστεί τις πληροφορίες αυτές με διακριτικότητα και εχεμύθεια.

Στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων κατά τη Β΄ Φάση και να δώσουμε δημοσιότητα στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που βιώνουμε καθημερινά όσοι εργαζόμαστε με παιδιά με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                       Η Γ. Γραμματέας

Ευγενία Τραγάκη                     Μερόπη Κοπανάκη

________________________

Δείτε

Αριθμοί προσλήψεων Β Φάσης: Εκπαιδευτικών ΕΑΕ-ΕΕΠ-ΕΒΠ

Κατανομή ΕΕΠ – ΕΒΠ 2019-20 Α Φάσης στις 13 ΠΔΕ

Κατανομή προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή για το 2019-20

Πίνακες με συγκριτικά προσλήψεων των τελευταίων ετών

________________________

Δείτε επίσης

Β Φάση προσλήψεων 27/09 – Πάνω από 10.000 κενά | Ενημέρωση

Ανακοίνωση ΠΑΣΑΔ για Β Φάση προσλήψεων

Ενημερωτικό Αιρετών: Επικαιροποιημένα Κενά ΠΕ Ανατολικής Αττικής

Λειτουργικά κενά Πρωτοβάθμιας 2019-20

Λειτουργικά κενά Δευτεροβάθμιας: Ενημέρωση από τον Αιρετό Ν. Κορδή

________________________

Δείτε ακόμη

Ωράριο ΕΕΠ – ΕΒΠ: Σε ΣΜΕΑΕ και Γενικά σχολεία | Διευκρινίσεις

Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο και άλλα χρήσιμα που αφορούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

________________________

Πριν φύγετε

Ωράριο ΕΕΠ και ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ και στις Σχολικές Μονάδες Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης για τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του ΕΕΠ και ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ – ΦΕΚ

Ωρολόγιο πρόγραμμα και διδακτικό ωράριο υποχρεωτικού και Ολοήμερου προγράμματος Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου

Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων 2019-20 | Εγγραφο

Καθήκοντα και αρμοδιότητες των κλάδων ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών και του κλάδου ΔΕ01 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής εκπαίδευσης

Τροποποίηση της 27922/Γ6/8-3-2007 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 449/τ.Β’/2007) – Καθήκοντα και οι αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών και του ΕΕΠ των ΣΜΕΑΕ, των Τμημάτων Ενταξης και της Παράλληλης Στήριξης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση