Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κάλεσμα ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας στη Γενική Απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κάλεσμα ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας στη Γενική Απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 – Απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

 Στις 6 του Απρίλη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις και τα Συλλαλητήρια των Συνδικάτων και των Μαζικών Φορέων!

 •  Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού!
 • Ξεπάγωμα της διετίας 2016/17
 • Να σταματήσει η φοροληστεία στα καύσιμα, στη ΔΕΗ και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης!
 • Κάλυψη όλων των ειδικών σχολείων με μόνιμο προσωπικό ΕΕΠ & ΕΒΠ
 •  Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών.
 • Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Λεφτά για Υγεία και Παιδεία – όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

            Η συγκυρία των ημερών μας βρίσκει μπροστά σε μια δραματική κατάσταση. Ένας πόλεμος μια κατάφορη παραβίαση των Διεθνών Κανόνων Ειρήνης από μεριάς της Ρωσίας και μια ολοφάνερη προσπάθεια των Αμερικανών να εξαπλωθούν μέσω του ΝΑΤΟ, δημιούργησαν ένα δράμα στον λαό της Ουκρανίας. Γνωρίζουμε όμως ότι:

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας.

Στην απεργία στις 6 του Απρίλη να ακουστεί δυνατά η δίκη μας φωνή!

Η ακρίβεια, σε συνδυασμό με την καθήλωση των μισθών προκαλούν ασφυξία σε κάθε σπίτι. Ακούμε συνέχεια πως λεφτά δεν υπάρχουν για να μειωθούν οι δυσβάσταχτοι φόροι, αλλά λεφτά βρίσκονται όταν πρέπει να πληρωθούν πολεμικοί εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ που ξεπερνούν τα 5 δις € κάθε χρόνο!

            Ακούμε συνέχεια από όλες τις κυβερνήσεις πως λεφτά δεν υπάρχουν για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία και στα ΚΕΔΑΣΥ, πως η μονιμοποίηση όσων εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση είναι ανεδαφικό αίτημα, πως δεν γίνεται να βρεθούν νέες αίθουσες για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στην τάξη κλπ. Την ίδια ώρα, εμείς, αλλά και τα σχολεία, πληρώνουμε δυσβάσταχτα το ρεύμα και τα καύσιμα, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, όχι μόνο εξαιτίας του πολέμου, αλλά και της περιβόητης «πράσινης μετάβασης», που γεμίζει κέρδη τα ταμεία των «πράσινων» επιχειρηματικών ομίλων.

            Η λύση είναι μία… στις 6 Απρίλη, κλείνουμε τα σχολεία και τα ΚΕΔΑΣΥ!

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία!

            Τώρα η οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση να γίνουν οργανωμένη δύναμη, για να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς μισθούς, ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση στο έργο μας, για να μην προχωρήσουν τα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων, μέσω της αντιδραστικής-αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Δίνουμε αποφασιστική απάντηση στις απειλές της κυβέρνησης, στην οργανωμένη προσπάθεια, μέσω του μηχανισμού των Συντονιστών Εκπαίδευσης, να αλλάξουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων τις συλλογικές τους αποφάσεις και να εφαρμόσουν την αξιολόγηση, ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις.

 • Διεκδικούμε την κάλυψη όλων των Ειδικών Σχολείων με μόνιμο προσωπικό Ειδικού Εκπαιδευτικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).
 • Διεκδικούμε την πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών (ΠΕ25) και Ειδικού Βοηθητικού προσωπικού (ΕΒΠ) σε όλες τις σχολικές μονάδες γενικής εκπαίδευσης
 • Διεκδικούμε ενίσχυση της πρώιμης αξιολόγησης και παρέμβασης με την θέσπιση οργανικών θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ στα νηπιαγωγεία  Γενικής Εκπαίδευσης
 • Παλεύουμε για την κάλυψη μέσω μόνιμων διορισμών των 1100 οργανικών θέσεων Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών στις  ΕΔΥ, ενίσχυση όλων των γενικών σχολείων με ΕΔΥ με όλες τις ειδικότητες ΕΕΠ και άμεση δρομολόγηση διαμόρφωσης θέσεων Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών για κάθε σχολική  μονάδα στην γενική εκπαίδευση
 • Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν καθολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες

Κλιμακώνουμε την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, τις κινητοποιήσεις για το άνοιγμα των πινάκων, για μονοετή υπηρέτηση της οργανικής, για την εξίσωση αδειών και δικαιωμάτων.

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους ΕΕΠ & ΕΒΠ να συμμετέχουν ενεργά στην Απεργία που κήρυξαν  ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ της 6ης Απρίλη γιατί ο μόνος ασφαλής δρόμος για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας είναι ο δρόμος του Αγώνα. Κανείς Συνάδελφος την Τετάρτη στα σχολεία και τα ΚΕΔΑΣΥ!

Εδώ βρίσκεται η πραγματική ελπίδα και η προοπτική!

 Όλες και όλοι στην Απεργιακή συγκέντρωση

Τετάρτη 06 Απρίλη 2022

Στις 11.00 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

Δείτε σχετικά

Κάλεσμα ΠΟΣΕΕΠΕΑ στη Γενική Απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 

Συμμετοχή ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας στην 24ωρη Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 

Δείτε επίσης

Υπουργείο Παιδείας σε ΔΟΕ: Προκήρυξη Ειδικής Αγωγής λίγο μετά το Πάσχα-Πίνακες τον Αύγουστο 

Ενημέρωση για Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ, Μετατάξεις, Αποσπάσεις, νέες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ, εισαγωγική επιμόρφωση 

Αριθμός μόνιμων διορισμών: Θα καθορισθεί τον Μάιο-Η Προκήρυξη Ειδικής Αγωγής θα εκδοθεί μετά τις 20 Απριλίου 

Πριν φύγετε

Οδηγός: Αδειες μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση