Κάλυψη αναγκών myschool με δαπάνη 1.050.000 €: Για την υφιστάμενη λειτουργικότητα και την παροχή λογαριασμών σε κάθε εκπαιδευτικό – Απόφαση.
Κάλυψη αναγκών myschool
Την Ένταξη της Πράξης «Υποστήριξη του Πληροφοριακού Συστήματος «myschool» με προμήθεια εξοπλισμού» στο «ΤΟΜΕΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός υποδομών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (μετάβαση σε αποκεντρωμένο σύστημα μεγαλύτερων και λιγότερων μονάδων, ενίσχυση ψηφιακών και λοιπών υποδομών, επιμόρφωση εκπαιδευτικών κλπ)», υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κος Κυριάκος Πιερρακάκης.
Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη
Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 1.050.000,00 € και αφορά το ποσό που χρηματοδοτείται ή θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ).
Σύμφωνα με την Απόφαση υπ. αριθμ. πρωτ. 18300/Β9/Φ33/137/21-2-2024 το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ έχει αναλάβει τη λειτουργία και υποστήριξη του πληροφοριακού συστήματος myschool, που αποτελεί μια κεντρική υποδομή για την παροχή ψηφιακής υποστήριξης και υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης προς τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, καλύπτοντας ανάγκες του συνόλου της εκπαιδευτικής ιεραρχίας (σχολικές μονάδες όλων των τύπων και βαθμίδων, διευθύνσεις εκπαίδευσης, περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης, κεντρική υπηρεσία ΥΠΑΙΘ), για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (https://myschool.sch.gr).
Το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ προτείνει την προμήθεια του ακόλουθου εξοπλισμού-υπηρεσιών
Για την κάλυψη της υφιστάμενης λειτουργικότητας του myschool αλλά και την παροχή λογαριασμών σε κάθε εκπαιδευτικό, το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ προτείνει την προμήθεια του ακόλουθου εξοπλισμού-υπηρεσιών, για την κάλυψη των αναγκών σε κύρια υποδομή και τη λειτουργία κέντρου δεδομένων ανάκτησης από καταστροφές (Disaster Recovery Site):
1. Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία των εξυπηρετητών.
2. Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία τουλάχιστον των διατάξεων ωφέλιμου αποθηκευτικού χώρου (SAN),
3. Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία των backup servers για την αποθήκευση των backups
4. Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία των απαραίτητων switches με κατάλληλες θύρες για τη διασύνδεση των 1,2 και 3 και του δικτύου του ΙΤΥΕ, καθώς και τα ικριώματα εγκατάστασης του εξοπλισμού.
5. Προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου λογισμικού λειτουργίας (π.χ. λογισμικό εικονικοποίησης και αντιγράφων ασφαλείας, τοίχου προστασίας και κατανεμητή φόρτου).
6. Υπηρεσίες εγκατάστασης και αρχικής παραμετροποίησης του εξοπλισμού και των λογισμικών. 7. Υπηρεσίες εγγύησης λειτουργίας του εξοπλισμού επιπέδου επόμενης μέρας για 5 έτη.
Αδεια εξαίρεσης
Για την προμήθεια του παραπάνω εξοπλισμού το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ έλαβε άδεια εξαίρεσης από την απαγόρευση της παρ. 3β του άρθρου 48 του ν.4623/2019, σύμφωνα με την παρ. 3γ του ιδίου νόμου (υπ’ αριθμ. 22165 ΕΞ 2020/06-08-2020 (ΑΔΑ: Ω76Β46ΜΤΛΠ-7ΜΠ) απόφαση του Υπουργού Επικρατείας), καθώς η ανωτέρω προμήθεια εξοπλισμού που θα αξιοποιηθεί για τη λειτουργία του ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ κρίθηκε αναγκαία και επείγουσα για την απρόσκοπτη λειτουργία του.
Που θα εγκατασταθεί ο εξοπλισμός
Επί του παρόντος το πληροφοριακό σύστημα myschool φιλοξενείται σε υφιστάμενη υποδομή του ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ στο κεντρικό κτήριο του ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών και ο προς προμήθεια παραπάνω εξοπλισμός θα εγκατασταθεί στο κεντρικό κτίριο του ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών, αναβαθμίζοντας την υφιστάμενη υποδομή και το DR στο ΥΚ του ΙΤΥΕ στην Αθήνα.
Δείτε επίσης
Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για το ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι περιλαμβάνεται στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης 2024
Δείτε ακόμη
Τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση: Τι ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/kalipsi-anagon-myschool-1050000-evro-gia-tin-ifistameni-leitoyrgikotita-kai-tin-parohi-logariasmon-stoys-ekpaideytikoys/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.