Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κάλυψη αναγκών Παράλληλης Στήριξης και Τμημάτων Ενταξης: Τι είπαν οι Φιλόλογοι ΕΑΕ στον alpha radio 989

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Κάλυψη αναγκών Παράλληλης Στήριξης και Τμημάτων Ενταξης: Τι είπαν οι Φιλόλογοι ειδικής αγωγής στον ραδιοσταθμό alpha radio 989 και στη δημοσιογράφο  Έλλη Σπυροπούλου, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022.
Κάλυψη αναγκών Παράλληλης Στήριξης και Τμημάτων Ενταξης
Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής, ο εκπαιδευτικός Νίκος Πανούσης, παραχώρησε  συνέντευξη στον ραδιοσταθμό alpha radio 989 και στη δημοσιογράφο  Έλλη Σπυροπούλου την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, αναφορικά με τις ανάγκες σε φιλολόγους ειδικής αγωγής τόσο για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης όσο και για τις ανάγκες των Τμημάτων Ενταξης.
Ο εκπαιδευτικός εξήγησε τα περί αξιοπιστίας της καταγραφής των 600 κενών από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πριν τη Γ φάση προσλήψεων, αλλά και τη σημασία που έχει για τα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειές τους η στελέχωση των Τμημάτων Ενταξης και η ενδεδειγμένη κάλυψη των αναγκών της Παράλληλης Στήριξης.
Παράλληλα, ανέλυσε και την ηθικό-κοινωνική διάσταση του ζητήματος, τονίζοντας τη σημασία που έχει για την εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης η μέριμνα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ελπίζοντας συνάμα η εν λόγω συνέντευξη να αποτελέσει έναν δίαυλο επικοινωνίας με το ΥΠΑΙΘ, ώστε να εισακουστούν τα σχετικά αιτήματα.
Επιπροσθέτως  η δημοσιογράφος Έλλη Σπυροπουλου δεσμεύτηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι θα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να αναδείξει τις παθογένειες του κλάδου αναφορικά με τις ελλείψεις σε Φιλολόγους Ειδικής Αγωγής.
Ακολουθεί το λινκ με το ηχητικό:
Κενά Φιλολόγων ΕΑΕ
Τα κενά που συγκέντρωσε και δημοσίευσε η Πρωτοβουλία Φιλολόγων ΕΑΕ στις 10.11.2022. Στον πίνακα αυτόν αποτυπώνονται τα κενά όπως ακριβώς τα καταχώρησαν στον ΟΠΣΥΔ και τα μετέφεραν οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της επικράτειας πριν τη Γ2 Φάση Ειδικής Αγωγής. Τα κενά υπερβαίνουν τα 600.
Ακολουθεί Πίνακας με τα κενά Φιλολόγων ΕΑΕ – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Δείτε σχετικά
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση