Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κάλυψη κενών ΕΕΠ-ΕΒΠ-άνοιγμα Πινάκων: Αμεση ενεργοποίηση άρθρου 144, ν.4763-2020

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κάλυψη κενών ΕΕΠ-ΕΒΠ-άνοιγμα Πινάκων: Αμεση ενεργοποίηση άρθρου 144, ν.4763-2020 – Από τον Σεραφείμ ( Μάκη ) Λάππα Σχολικό Νοσηλευτή – ΠΕ25.

Κάλυψη κενών ΕΕΠ-ΕΒΠ
Άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 144 του Ν.4763/2020 για την κάλυψη όλων των κενών ΕΕΠ – ΕΒΠ  και άνοιγμα των πινάκων Τώρα.

Από τον Σεραφείμ ( Μάκη ) Λάππα Σχολικό Νοσηλευτή – ΠΕ25

Βλέπουμε την φετινή χρονιά ότι οι προσλήψεις σε Ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, σχολικούς νοσηλευτές και Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό είναι περισσότερες από τις προηγούμενες  χρονιές.

Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πολλά παιδιά που χρήζουν υποστήριξης από Σχολικούς Νοσηλευτές και Ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Ακόμα επειδή υπάρχουν

τα προγράμματα  “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ /Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑΛ”, και «Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς» , για τους Ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς.

Οι ελλείψεις που υπάρχουν όμως είναι ακόμα πολλές και δεν έχουν καλυφτεί ούτε με την εδική πρόσκληση που είχε βγει.

Έτσι πολλά παιδιά είναι χωρίς υποστήριξη στα σχολεία και έχουν μείνει και χρήματα αναξιοποίητα για τις επιπλέον προσλήψεις  ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Τα κενά όμως μπορούν να καλυφθούν άμεσα από  το Φεκ που βγήκε στις 21 Δεκεμβρίου 2020 , Αρ.Φύλλου 254 από το υπουργείο παιδείας.

Συμφωνά με  το άρθρο 144 μπορούν οι διευθύνσεις σε  εξαιρετικές περιπτώσεις να βγάλουν νέα τοπική πρόσκληση , ώστε να καλυφθούν  τα κενά όπου υπάρχουν.

Το συγκεκριμένο άρθρο Θα μπορούσε να εφαρμοστεί για να καλυφθούν τα κενά όπου έχουν υπάρξει φέτος και δεν υπήρχε  άλλος τρόπος κάλυψής τους  .

Οι ανάγκες έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο , γι αυτό θα πρέπει άμεσα να ανοίξει ο πίνακας και να προστεθούν νέοι συνάδελφοι.

Όσοι είχαν αποκλειστεί από την  προηγούμενη προκήρυξη

λόγω παραβόλου θα μπορούν να ενταχθούν εκ νέου στους πίνακες. Οι πίνακες θα πρέπει να είναι ανοιχτοί για αιτήσεις κάθε χρόνο , προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο εξάντλησης των πινάκων .

Κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει χωρίς υποστήριξη. 

Δείτε σχετικά

Τοπική πρόσκληση πρόσληψης αναπληρωτών: Τι προβλέπει το άρθρο 114 του νόμου 4763/2020
Σχολικοί Νοσηλευτές-ΕΒΠ: Ομαδοποιήσεις εγκρίσεων παράλληλης λόγω δυσκολίας εύρεσης υποψηφίων προς πρόσληψη

Δείτε επίσης

 Συζήτηση στη Βουλή 1.03.2021: Διορισμοί Σχολικών Νοσηλευτών και άλλες 3 Ερωτήσεις Υπ. Παιδείας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση