Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία μετά τις γιορτές: Η τοποθέτηση της Υφ. Παιδείας Ζ. Μακρή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία μετά τις γιορτές: Η τοποθέτηση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Ζέττας Μακρή σχετικά με τις απόψεις για παράταση των σχολικών διακοπών λόγω έξαρσης κρουσμάτων γρίπης και κορονοϊού στα παιδιά.

Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία

Αναφορικά με τις απόψεις επιστημόνων να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 09 Ιανουαρίου 2023 λόγω της έξαρσης κρουσμάτων γρίπης και κορονοϊού στα παιδιά, τοποθετήθηκε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή.

Η κα Μακρή, μιλώντας στην εκπομπή  Live News, σήμερα Παρασκευή 06.01 στο MEGA, επεσήμανε ότι η επιτροπή των ειδικών του Υπουργείου Υγείας δεν έχει εισηγηθεί το κλείσιμο των σχολείων.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

“Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά, σε εξαιρετικές περιπτώσεις κλείνουν ή σε άλλες εξαιρετικές περιπτώσεις λειτουργούν υπό κανόνες, όπως συνέβαινε όταν υπήρχε ο covid-19. Όταν ακούει κανείς επιστήμονες, δημιουργείται ανησυχία και ευλόγως γιατί υπάρχει κύρος επιστημονικό και το εγνωσμένο κύρος δημιουργεί σε κάποιους γονείς ανησυχία, όμως οι γονείς να ξέρουν ότι το Υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται θεσμικά και άριστα με το Υπουργείο Υγείας, όπως κατά την περίοδο της πανδημίας.

Όταν λοιπόν το Υπουργείο Υγείας  με απόφαση της επιτροπής των ειδικών, δεν εισηγείται κλείσιμο σχολείων ή λήψη περαιτέρω μέτρων δεν υπάρχει κίνδυνος ιδιαίτερης ανησυχίας, χωρίς αυτό να μειώνει τη σημασία άλλων επιστημονικών απόψεων”.

Τι λέει ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου “Παπανικολάου” κος Ν. Καπραβέλος

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου “Παπανικολάου” κος Ν. Καπραβέλος, τόνισε ότι σε συνδυασμό με την έλλειψη κλινών σε ΜΕΘ στα Νοσοκομεία Παίδων τα κρούσματα κορονοϊού και γρίπης, θα έπρεπε να οδηγήσουν την Επιτροπή των Ειδικών να αποφασίσει την παράταση των σχολικών διακοπών, ώστε να μην ανοίξουν την Δευτέρα, αλλά τουλάχιστον μια εβδομάδα αργότερα, καθώς αυτό θα επιτείνει το πρόβλημα. Προειδοποίησε δε πως “Μπορεί να δούμε παιδιά στις εντατικές” τονίζοντας ότι “στην Αγγλία τον Δεκέμβριο τα κρεβάτια είχαν καλυφθεί με περιστατικά ιογενείς λοιμώξεις και βρογχιολίτιδες. Η Ελλάδα δεν έχει άλλες κλίνες εντατικής. Η Βόρεια Ελλάδα αναγκάστηκε να στείλει παιδί στο στην Αθήνα. Πρέπει να σκεφτούμε τον παιδικό πληθυσμό, να τον προστατέψουμε”.

Δείτε επίσης

Κεραμέως-πίνακες Γενικής: Tις επόμενες εβδομάδες το ΑΣΕΠ θα προχωρήσει στο άνοιγμα των Πινάκων 

ΑΔΕΔΥ-διεκδίκηση ΜΚ 2016-1017: Πίσω από την αίτηση “κρύβονται” δικηγορικά γραφεία 

Αιτήσεις εισαγωγικής επιμόρφωσης από Παρασκευή 23.12.2022 έως Πέμπτη 19.01.2023 

Πριν φύγετε

Κεραμέως για μισθούς εκπαιδευτικών-νέους διορισμούς-Πανελλαδικές και εκλογές-καθηγητές καλ/χνικών 

ΟΛΜΕ: Τι είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ Α. Κόπτσης για τις μονιμοποιήσεις και για νέες προσλήψεις το νέο έτος

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση