“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κάρτα εισόδου στα Πανεπιστήμια: Το ενδεχόμενο που εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κάρτα εισόδου στα Πανεπιστήμια: Το ενδεχόμενο της θέσπισης κάρτας εισόδου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα φαίνεται να εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας, ως τρόπο καταπολέμησης της ανομίας.

Κάρτα εισόδου στα Πανεπιστήμια

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», ο μεγάλος αριθμός καταλήψεων και τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα σε χώρους του Πανεπιστημίου τον τελευταίο καιρό, ωθούν το Υπουργείο Παιδείας να εξετάσει νέους τρόπους φύλαξης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Ένας από αυτούς τους τρόπους ακούει στο όνομα της κάρτας εισόδου από την πλευρά των φοιτητών, κατά την είσοδό τους στα ΑΕΙ της χώρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα», αρκετά στελέχη της κυβέρνησης βλέπουν θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με μία ωστόσο προϋπόθεση. Ήτοι να λάβουν σχετική πρωτοβουλία από τις διοικήσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Στο εν λόγω δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Νίκη Κεραμέως, λίγο μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, είχε αναφέρει ότι για την καταπολέμηση της ανομίας στα ΑΕΙ, υπάρχουν περαιτέρω ενέργειες που δύνανται να υλοποιηθούν, όπως «ο συστηματικός φωτισμός πανεπιστημιακών χώρων, η εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος εισόδου σε επιμέρους χώρους κ.ο.κ».

Κάρτα εισόδου στα Πανεπιστήμια

Υπέρ της κάρτας εισόδου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα τάχθηκε και  ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κύριος Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος μιλώντας στα «Νέα» υποστήριξε ότι «η κάρτα εισόδου είναι αλήθεια ότι προϋποθέτει την πλήρη φύλαξη του πανεπιστημιακού κάμπους γύρω γύρω, κάτι που δεν είναι τόσο στην κουλτούρα μας ως χώρας και χρειάζεται διαδικασίες που το πανεπιστήμιο σήμερα δεν είναι έτοιμο να εφαρμόσει».

Μένει να δούμε αν τελικά η κάρτα εισόδου στα Πανεπιστήμια θα αποτελέσει μέρος των αλλαγών που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κάτι που εφόσον ισχύσει, ενδέχεται να προκαλέσει τις αντιδράσεις ορισμένων φοιτητικών παρατάξεων.

 ______________________

Δείτε επίσης

Νέες διατάξεις Υπουργείου Παιδείας σε νομοσχέδιο Υπ. Οικονομικών
Επίσκεψη σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ
Συναντήσεις ηγεσίας Υπουργείου Παιδείας με ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ: Τι ειπώθηκε 

______________________

Ζαχαράκη στο ΕΘΝΟΣ: Οι λόγοι των κενών-Κ.Λ. και Ψυχολόγοι για στήριξη σχολείων 
Στήριξη ΕΠΑΛ έμπρακτα και όχι διακηρυκτικά: Η συζήτηση στη Βουλή | Video 
Προϋπολογισμός ΥΠΑΙΘ: Οχι διορισμοί το 2019-Αδιάβαστοι και στην απλή αριθμητική  | Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση