Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κατ’ οίκον διανομή συγγραμμάτων φοιτητών: Ολοκληρώνεται η διαδικασία-Παράταση προθεσμίας έως 21.06

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατ’ οίκον διανομή συγγραμμάτων φοιτητών: Ολοκληρώνεται η διαδικασία – Οι δηλώσεις φοιτητών ανήλθαν σε 225.813 και το πλήθος των συγγραμμάτων σε 1.184.988 – Παράταση προθεσμίας μέχρι και την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020.

Κατ’ οίκον διανομή συγγραμμάτων φοιτητών

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία δίδονται στοιχεία αναφορικά με την πορεία της κατ’ οίκον διανομής διδακτικών συγγραμμάτων για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, στους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

Στοιχεία του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (Σ.Ε.Ε.ΒΙ.)

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (Σ.Ε.Ε.ΒΙ.), έχει παραδοθεί προς τις εταιρείες ταχυμεταφορών το 99,82% των συγγραμμάτων, και εκ μέρους των εταιρειών ταχυμεταφορών έχει ολοκληρωθεί το 90,71% των διανομών προς τους φοιτητές.

Δηλώσεις φοιτητών

Οι δηλώσεις φοιτητών ανήλθαν σε 225.813 και το πλήθος των συγγραμμάτων σε 1.184.988 και σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ ήταν περισσότερα από τα αντίστοιχα των προηγούμενων ετών.

Δηλώσεις Διγαλάκη

Επί του θέματος ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλης Διγαλάκης δήλωσε:

«Πραγματικά ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα βαίνει στο τέλος του και παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες όλοι οι συμμέτοχοι κατέβαλαν τις μέγιστες προσπάθειες για την ορθή υλοποίησή του και την παραλαβή των διδακτικών συγγραμμάτων από τους φοιτητές μας».

______________________

Δείτε αναλυτικά την Ανακοίνωση
Ολοκληρώνεται η διαδικασία κατ’ οίκον διανομής των συγγραμμάτων των φοιτητών

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανταποκρινόμενο στις ειδικές συνθήκες, οι οποίες διαμορφώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, επέλεξε την κατ’ οίκον διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 στους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

Με απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων η όλη διαδικασία υλοποιείται και ολοκληρώνεται με ευθύνη των εκδοτικών οίκων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών.

Πορεία παράδοσης

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καινοτόμου και ιδιαίτερα απαιτητικού αυτού εγχειρήματος, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των εκδοτών και παρακολουθεί την πορεία παράδοσής τους στους φοιτητές.

Στοιχεία ΣΕΕΒΙ

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία (14 Ιουνίου 2020) τα οποία παρείχε ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (Σ.Ε.Ε.ΒΙ.), τα μέλη του οποίου αντιπροσωπεύουν τη μεγάλη πλειοψηφία υποδοχής των δηλώσεων συγγραμμάτων του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, έχει παραδοθεί προς τις εταιρείες ταχυμεταφορών το 99,82% των συγγραμμάτων, και εκ μέρους των εταιρειών ταχυμεταφορών έχει ολοκληρωθεί το 90,71% των διανομών προς τους φοιτητές.

Δηλώσεις φοιτητών

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις φοιτητών των διδακτικών συγγραμμάτων του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, ανήλθαν σε 225.813 και το πλήθος των συγγραμμάτων σε 1.184.988, όντας περισσότερα από τα αντίστοιχα των προηγούμενων ετών.

Συγκριτικά στοιχεία

Συγκριτικά, το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 οι δηλώσεις φοιτητών ανήλθαν σε 216.885 και το πλήθος των δηλωθέντων συγγραμμάτων σε 1.112.627, από αυτά, το πλήθος των συγγραμμάτων τα οποία τελικά παρελήφθησαν από τους φοιτητές, ήταν 992.234, δηλαδή ποσοστό 89% των δηλωθέντων.

Παράταση προθεσμίας μέχρι και την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διανομή και του υπολοίπου ποσοστού των συγγραμμάτων από τις εταιρείες ταχυμεταφορών και με δεδομένο τόσο τον γνωστό φόρτο εργασίας των εταιρειών αυτών αλλά και τις περιπτώσεις αναδρομολογήσεων των αποστολών, λόγω αλλαγών στις διευθύνσεις παραλαβής,

το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε εφαρμογή της πρόβλεψης της παρ. 3 του άρθρου 1 της υπ. αρίθμ. 44726/Ζ1/9.4.2020 ΚΥΑ, προβαίνει σε -μία και μοναδική- παράταση της προθεσμίας της κατ’ οίκον διανομής των διδακτικών συγγραμμάτων μέχρι και την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020.

Δηλώσεις Υφυπουργού Β. Διγαλάκη

Σχετικά με την ολοκλήρωση της διανομής των διδακτικών συγγραμμάτων, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλης Διγαλάκης δήλωσε:

«Πραγματικά ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα βαίνει στο τέλος του και παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες όλοι οι συμμέτοχοι κατέβαλαν τις μέγιστες προσπάθειες για την ορθή υλοποίησή του και την παραλαβή των διδακτικών συγγραμμάτων από τους φοιτητές μας».

Δείτε επίσης

Διανομή συγγραμμάτων κατ’ οίκον: Ερωτήσεις και απαντήσεις από το Υπουργείο Παιδείας
Τρόπος λειτουργίας ΑΕΙ μετά την απαγόρευση λειτουργίας | Οδηγίες σε ΦΕΚ
Εισαγωγή σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: Καθορισμός αριθμού εισακτέων-Κατανομή θέσεων
Μήνυμα για πανελλαδικές και εξεταστική πανεπιστημίων από Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως και Υφυπουργό Β Διγαλάκη
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση