Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Καταχώριση στοιχείων στο ΟΠΣΥΔ και ΑΣΕΠ: Βελτιώσεις και αυτοματοποίηση διαδικασιών προανήγγειλε η Υφ. Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καταχώριση στοιχείων στο ΟΠΣΥΔ και ΑΣΕΠ: Βελτιώσεις και αυτοματοποίηση διαδικασιών προανήγγειλε η Υφ. Παιδείας κα Δόμνα Μιχαηλίδου στη Βουλή

Καταχώριση στοιχείων στο ΟΠΣΥΔ και ΑΣΕΠ

Εχουμε 10.000 αστοχίες και θα μείνουν άνεργοι άνθρωποι οι οποίοι δεν αναγνωρίζει το σύστημα ενώ έχουν καταχωρήσει ότι μέχρι τον Ιούνιο δούλευαν. Δεν γίνεται! Υπάρχει τεχνικό πρόβλημα το οποίο πρέπει να αναγνωριστεί, να συνεννοηθούμε με το ΑΣΕΠ, ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή ο Ε΄ Αντιπροέδρος της Βουλής και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ κος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με θέμα: “Διόρθωση των χρόνιων συστημικών αδυναμιών του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ)”.

“Μιλάμε για επτά χιλιάδες ανθρώπους! Εξαιτίας του πληροφοριακού συστήματος μένουν άνεργοι άνθρωποι που τρέχουν ανά την Ελλάδα να διοριστούν. Δεν είναι χομπίστες αυτοί. Είναι άνθρωποι οι οποίοι μαθαίνουν τα παιδιά μας γράμματα σε δύσκολες συνθήκες και μένουν εκτός, γιατί πάτησαν το πεδίο, αλλά το πεδίο δεν του αναγνωρίζει επάρκεια. Γιατί δεν ευθυγραμμίζεται το ΑΣΕΠ με το πληροφοριακό σύστημα. Δηλαδή, άνθρωποι που εργάζονταν ως αναπληρωτές τα τελευταία χρόνια χάνουν φέτος το δικαίωμα να εργαστούν -έγιναν ενστάσεις- και θα μείνουν άνεργοι”, επεσήμανε ο Βουλευτής, τονίζοντας επιπροσθέτως πως “Πίστευα ότι το Υπουργείο με την αναβάθμιση που έγινε από έναν άνθρωπο που πραγματικά έκανε μεγάλες αλλαγές στα συστήματα που αφορούν τις νέες τεχνολογίες, θα μπορούσαμε να τα λύσουμε αυτά και θα μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε 7.000 ανθρώπους, το 10%”.

Η απάντηση της Υφυπουργού ΠΑΙΘΑ Δ. Μιχαηλίδου

“Το σύστημα διαθέτει αρκετές δικλείδες ασφαλείας που προστατεύουν τον υποψήφιο από λάθη και παραλείψεις και του δίνουν τη δυνατότητα να διορθώσουν”, απάντησε η Υφυπουργός ΠΑΙΘΑ κα Δόμνα Μιχαηλίδου προσθέτοντας πως “Τώρα λέτε 10% και για να σας είμαι και απολύτως ειλικρινής, δεν μπορώ ούτε να πω ναι ούτε να πω όχι στο 10%, το οποίο μου λέτε εσείς. Το υπόλοιπο 90%, εάν είναι έτσι, πώς έβαλε μέσα σωστά τα στοιχεία του;”.

Αναφερόμενη στο interface είπε:

“Τώρα στο κομμάτι του interface το οποίο μπορεί -και το λέμε κι εμείς- να γίνει πολύ καλύτερο. Ακόμα και αν από τη μία θεσμικά υπάρχει η δυνατότητα και να δεις και να διορθώσεις και όταν μετά δεν μπορείς να διορθώσεις, να απευθυνθείς στον υπεύθυνο για να το διορθώσει για εσένα, ακόμα και αν κάποιος δεν το έκανε αυτό -και αυτό είναι το αποτέλεσμα που οδήγησε στον αριθμό των επτά χιλιάδων στον οποίο αναφερθήκατε- εμείς λέμε ότι, ναι, και έχοντας τον Υπουργό που έχουμε, τον Κυριάκο Πιερρακάκη, στην ηγεσία του Υπουργείου, το interface του συστήματος πρέπει και θα γίνει πολύ καλύτερο, έτσι ώστε να βοηθούμε κι εμείς από πλευράς μας, ακόμα και όταν ρυθμιστικά έχουν ήδη προβλεφθεί οι δικλείδες ασφαλείας αυτές”.

Σχεδιασμός για αυτοματοποίηση στην κατάθεση στοιχείων

Αναφερόμενη η κα Μιχαηλίδου στις βελτιώσεις που σχεδιάζονται να γίνουν στη διαδικασία είπε:

Έχοντας τον Υπουργό τον οποίο έχουμε, αυτό το πράγμα πώς θέλουμε να το κάνουμε; Με διασυνδέσεις, να μπορεί απευθείας να μιλάει με το ΟΠΣΥΔ με τον ΑΣΕΠ. Οπότε, αντί να έχουμε το κομμάτι αυτό του ανεβάζω τα δικαιολογητικά μου, δεν τα ανέβασα σωστά, δεν κατάλαβα σωστά τι πρέπει να ανεβάσω, δεν ήταν το interface φιλικό και βοηθητικό ως προς το τι πρέπει να ανεβάσω, αυτό το πράγμα να γίνεται αυτόματα –όπως έχουμε συνηθίσει να γίνεται στις φορολογικές δηλώσεις, παραδείγματος χάριν ή στα επιδόματα που δίνει, παραδείγματος χάριν, ο ΟΠΕΚΑ- έτσι ώστε να υπάρχει αυτή η αυτοματοποίηση, να τραβιούνται τα στοιχεία αυτά και να μην υπάρχει περιθώριο λάθους όχι στο 10% που λέτε εσείς, ούτε στο 1% που θα έλεγα εγώ.

Δείτε επίσης

Μιχαηλίδου για σχολική βία: Ερχονται πρωτόκολλα διαχείρισης περιστατικών και προδιαγραφές για την Πλατφόρμα 

Καθυστέρηση προγράμματος ΜΝΑΕ: Ερώτηση στη Βουλή 21 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ 

Κάλυψη κενών σε Ειδική Αγωγή-Παράλληλη Στήριξη και Τμήματα Ενταξης ζητείται με Ερώτηση στη Βουλή

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση