“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Καταδικάζει η ΑΔΕΔΥ την επίθεση γονέα σε εκπαιδευτικό στα Χανιά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καταδικάζει η ΑΔΕΔΥ την επίθεση γονέα σε εκπαιδευτικό στα Χανιά: Kαλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του Νομού Χανίων να δώσουν το «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Καταδικάζει η ΑΔΕΔΥ

Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε εκπαιδευτικός Δημοτικού Σχολείου Χανίων από γονέα μαθητή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

 Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εκφράζει:
  • Tην πλήρη συμπαράστασή της στην εκπαιδευτικό και
  • καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του Νομού Χανίων να δώσουν το «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, ώρα 12:00, στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων.

Δείτε το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ

Για την επίθεση γονέα σε εκπαιδευτικό στα Χανιά

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τη σχετική καταγγελία της ΔΟΕ, αλλά και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Χανίων,

καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε εκπαιδευτικός Δημοτικού Σχολείου Χανίων από γονέα μαθητή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων, ενώ η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πατέρα.

Το εξαιρετικά ανησυχητικό περιστατικό βίας διαταράσσει το παιδαγωγικό κλίμα της σχολικής μονάδας ανεπανόρθωτα, επηρεάζει αρνητικά  τους μικρούς μαθητές, δυναμιτίζει το απαραίτητο, για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου, μέτωπο ενότητας μεταξύ γονέων κι εκπαιδευτικών και αναδεικνύει, για μια ακόμη φορά, την επιτακτική ανάγκη της θεσμοθέτησης από την πολιτεία  ενός νομικού πλαισίου προστασίας των εκπαιδευτικών λειτουργών από τις κάθε είδους επιθετικές ενέργειες.

 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στην εκπαιδευτικό και καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του Νομού Χανίων να δώσουν το «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, ώρα 12:00, στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

   ____________________

Δείτε επίσης

Αναπληρώτρια της Σάμου: Εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση – Κήρυξη Στάσης Εργασίας από ΑΔΕΔΥ

Ερωτήσεις για την Εκπαίδευση από το ΚΚΕ
Νέα επιστολή στους Τομεάρχες Παιδείας: Από πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘ για διάλογο
Σημαία και πιστώσεις αναπληρωτών στο νόμο 4633/2019 – ΦΕΚ A 161
Αιτήσεις μετεγγραφών φοιτητών: Aπό Τετάρτη 16 έως και την Κυριακή 27/10/2019
Φίλης για Κεραμέως: Γνώριζε πως απουσίαζα λόγω θεραπειών – Ολο το ιστορικό
Συνάντηση Ενωσης Διευθυντών με Υφυπουργό Εσωτερικών για προβλήματα σχολικών μονάδων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση