Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Καταγγελία ΠΕΣΥΘ για μεταθέσεις: Χωρίς οργανικές θέσεις καμία μετάθεση δεν είναι εφικτή για τους εκπ/κούς ΠΕ91.01

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καταγγελία ΠΕΣΥΘ για μεταθέσεις: Χωρίς οργανικές θέσεις καμία μετάθεση δεν είναι εφικτή για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ91.01 – Ανακοίνωση.

Καταγγελία ΠΕΣΥΘ για μεταθέσεις

Σε ανακοίνωση-καταγγελία προέβη ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ), σχετικά με την πραγματοποίηση των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών, όπως ανακοινώθηκαν στις 27.03.2024.

Συγκεκριμένα ο ΠΕΣΥΘ επισημαίνει ότι για μία ακόμη χρονιά, καμία μετάθεση δεν είναι εφικτή για τους/τις εκπαιδευτικούς ΠΕ91.01, από τη στιγμή που μόλις δύο οργανικές θέσεις αντιστοιχούν στους άνω των 650 εργαζόμενους στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του ΠΕΣΥΘ

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων  |  Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Αθήνα 28/2/2024

Α.Π. 2346

Ανακοίνωση -Καταγγελία

Η πραγματοποίηση των χθεσινών (27/3/2024-Παγκόσμια Μέρα του Θεάτρου!) μεταθέσεων στον κλάδο των εκπαιδευτικών, επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι ο Βασιλιάς είναι Γυμνός για την ειδικότητα των θεατρολόγων, τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία καμώνεται ότι θα τον ντύσει!

Για μία ακόμη χρονιά, ΚΑΜΙΑ μετάθεση δεν είναι εφικτή για τους/τις εκπαιδευτικούς ΠΕ91.01. Μόλις δύο (!) οργανικές θέσεις αντιστοιχούν στους άνω των 650 εργαζόμενων στην Πρωτοβάθμια! Εμπαιγμός!

Ποια είναι η δικαιολογία αυτή τη φορά για την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μας ισοτιμήσει με όλους/όλες τους/τις άλλους/ες συναδέλφους/ισσες που απολαμβάνουν σταθερά των δικαιωμάτων τους; Για πόσα χρόνια ακόμη οι υπηρεσιακές μεταβολές θα είναι ανέφικτες για εμάς;

Παρά την πολυετή προσφορά μας στην εκπαίδευση, η οποία και αναγνωρίζεται από μαθητές, γονείς και συναδέλφους/ισσες, μόνο το 20% από εμάς καλύπτει θέσεις μόνιμου προσωπικού, κι αυτές όχι όλες οργανικές! Το υπόλοιπο 80% των εκπαιδευτικών της ειδικότητάς μας εργάζεται υπό καθεστώς αναπλήρωσης, υπό καθεστώς ομηρίας! Οι περισσότεροι/ες από εμάς μετακινούμαστε, περιπλανιόμαστε για πάνω από 10, 15, ακόμα και πάνω από 20 χρόνια! Πόσο ακόμα; Φτάνει πια!

Το έργο μας δεν μπορεί να έχει συνέχεια, η σχέση μας με τους/τις μαθητές/τριές μας και τη σχολική κοινότητα στην οποία ανήκουμε κάθε χρόνο και δίνουμε την ψυχή μας, αναγκαστικά διακόπτεται κάθε χρόνο με τη λήξη της σύμβασής μας. Αντίστοιχα για τους/τις μαθητές/τριές μας αυτό σημαίνει πως κάθε χρόνο έχουν και διαφορετικό πρόσωπο να τους διδάσκει θεατρική αγωγή -αν είναι τυχεροί/ές να διδάσκονται το μάθημα!

Τα λόγια στέρεψαν κ. Υπουργέ, κυρίες Υφυπουργοί, κ. Γενικέ!

Ήρθε ο καιρός της πράξης και της αποκατάστασης και αυτής της αδικίας, που στερεί από τους/τις εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να προσφέρουν τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους και από τα παιδιά να μπορούν ανεμπόδιστα να απολαμβάνουν το δικαίωμά τους στην ολόπλευρη και ουσιαστική μόρφωση.

Το ΔΣ του ΠΕΣΥΘ

Δείτε σχετικά

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας 2024 Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής | Τα ονόματα 

Μεταθέσεις 2024-Πρωτοβάθμια: Ποσοστά ικανοποίησης-Χωρίς νέες οργανικές-Ενταξη σε ειδ. κατηγορίες 

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας 2024 Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής | Τα ονόματα 

Κενά μεταθέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 2024 | Πίνακες

Δείτε επίσης

Πως υπολογίζονται τα κενά και πλεονάσματα εκπ/κών-Τι ισχύει για τον αριθμό μαθητών ανά Τμήμα 

Διευκρινίσεις για μετάφραση πρωτοτύπων εγγράφων από μεταφραστή δικηγόρο της Ελλάδας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση