Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Καταγγελία ΣΕΕΠΕΑ Αττικής: Σχετικά με τη διάθεση εκπαιδευτικών και ΕΕΠ σε ΚΕΣΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Καταγγελία ΣΕΕΠΕΑ Αττικής: Σχετικά με τη διάθεση εκπαιδευτικών και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) στα ΚΕΣΥ.

Καταγγελία ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Αθήνα, 11-5-2020
Αρ. Πρωτ.: 724
Προς:
Περιφερειακό Διευθυντή
Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης Αττικής,
κο Γ. Κόσυβα
Κοινοποίηση:
ΠΟΣΕΕΠΕΑ
ΘΕΜΑ: «Καταγγελία σχετικά με την παράνομη ενέργεια του ΥΠΑΙΘ διάθεσης εκπαιδευτικών και ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ χωρίς δική τους δήλωση, σύμφωνα με την εγκύκλιο 51382/ΓΔ4/5-5-20 για τη Λειτουργία των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης».
Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ενημερώθηκε σχετικά με την υπ. αριθμ. 51382/ΓΔ4/5-5-20 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ με τίτλο: «Λειτουργία των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης».
Στην εγκύκλιο αυτή, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η άγνοια της ηγεσίας του Υπουργείου για τον τρόπο και τις συνθήκες λειτουργίας των ΚΕΣΥ, καθώς και η συστηματική υποτίμηση του θεσμού.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, αποφασίστηκε αιφνίδια η διάθεση από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης της χώρας, εκπαιδευτικών των Τ.Ε., καθώς και ΕΕΠ από ΣΜΕΑΕ και ΣΔΕΥ στα ΚΕΣΥ, χωρίς δική τους δήλωση.
Το Δ. Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής λαμβάνοντας γνώση της εγκυκλίου: «Λειτουργία των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης», αποφάσισε ομόφωνα να καταγγείλει την ενέργεια αυτή καθώς και τη διαδικασία, που ορίζεται ως εσφαλμένη, παράνομη και αυθαίρετη, όπως καταδεικνύεται στην από 08-05-2020 εξώδικη διαμαρτυρία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ.
Επίσης, ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ζητά:
• να αποσυρθεί η ανωτέρω ΠΑΡΑΝΟΜΗ εγκύκλιος
• τα μέλη του Συλλόγου να καταγγέλλουν προς το Σύλλογο παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες εις βάρος τους
• η ΠΔΕ Αττικής να διασφαλίσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες και να εξαντλήσει τα έννομα μέσα, προκειμένου να αποφύγει την αυθαίρετη τοποθέτηση συναδέλφων στα ΚΕΣΥ χωρίς τη βούλησή τους
Καταγγέλλουμε οποιαδήποτε πράξη προσβάλλει δικαιώματα εργαζομένων και εν μέσω κρίσης προσπαθεί να εφαρμόσει κινητικότητα υπαλλήλων (μόνιμων και αναπληρωτών) από τις ΣΜΕΑΕ , ΣΔΕΥ στα Κ.Ε.Σ.Υ. η οποία έχει στόχο να την αναγάγει ως μια πάγια και διαρκή διαδικασία ανακατανομής του προσωπικού.
Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής θα είναι παρών σε κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων στην Εκπαίδευση.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ε.ΤΡΑΓΑΚΗ         Μ. ΚΠΑΝΑΚΗ

Δείτε σχετικά

Διάθεση προσωπικού στα ΚΕΣΥ με αίτηση η χωρίς: ΠΔΕ Θεσσαλίας-Κεντρικής Μακεδονίας-ΑΜΘ | Ονόματα
Διάθεση στα ΚΕΣΥ ΕΕΠ και εκπαιδευτικών με ή χωρίς αίτηση από ΠΔΕ Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων | Ονόματα
Εξώδικο ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Ζητά να αποσυρθεί η Εγκύκλιος για τη διάθεση εκπαιδευτικών-ΕΕΠ σε ΚΕΣΥ
Λειτουργία ΚΕΣΥ: Διάθεση εκπαιδευτικών και ΕΕΠ από ΣΜΕΑΕ και ΣΔΕΥ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση