Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Καταγγελία της σύμβασης και απόλυση του καθηγητή ο οποίος εμπλέκεται σε χειροδικία σε βάρος μαθήτριας ΕΠΑΛ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καταγγελία της σύμβασης και απόλυση του καθηγητή ο οποίος εμπλέκεται σε χειροδικία σε βάρος μαθήτριας ΕΠΑΛ-Δεκτή η εισήγηση του ΠΥΣΔΕ από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Καταγγελία της σύμβασης και απόλυση του καθηγητή

Την καταγγελία της σύμβασης του εκπαιδευτικού για ανάρμοστη συμπεριφορά, ο οποίος χειροδίκησε σε βάρος μαθήτριας ΕΠΑΛ εντός της σχολικής αίθουσας, εισηγήθηκε το αρμόδιο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) μετά από συνεδρίασή του.

Η εισήγηση του ΠΥΣΔΕ έγινε δεκτή

από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και έτσι θα ακολουθήσει η υπογραφή της καταγγελίας της σύμβασης και η άμεση απόλυση του καθηγητή του ΕΠΑΛ.

Οι σκηνές της βιαιοπραγίας

καταγράφηκαν από κινητό τηλέφωνο μαθητή και μετά το περιστατικό ακολούθησε αναβρασμός στο σχολείο όπου καθηγητές προσπάθησαν να βάλουν τον εκπαιδευτικό σε άλλη αίθουσα για να τον γλιτώσουν από τους εξοργισμένους συμμαθητές της 16χρονης μαθήτριας.

Το αυτοκίνητο του εκπαιδευτικού βρέθηκε λίγη ώρα μετά σπασμένο και αναποδογυρισμένο.

Σύμφωνα με την παθούσα,

υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση με τον καθηγητή, επειδή δεν της έσβηνε την απουσία.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο  ζήτησε να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες ώστε να  αποδοθούν ευθύνες.

Δείτε το σχετικό video

https://www.youtube.com/watch?v=Pw4Y5M7R5CI

Δείτε επίσης

Καθηγητής ΕΠΑΛ χειροδίκησε σε βάρος μαθήτριας μέσα στην τάξη | Video
Πρόταση Τσίπρα για αλλαγή του πρωτοκόλλου 50%+1-Να κλείνει το τμήμα στο πρώτο κρούσμα για 3 μέρες
Οικονόμου-πρωτόκολλα κορονοϊού: Αν ισχύσει αυτό που προτείνει ο κος Τσίπρας, τα σχολεία δεν θα λειτουργούν
Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ-Γραμματέας ΑμεΑ Ν.Δ Κ. Λολίτσας: Επισκέψεις σε ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγάλεω-Συνέντευξη στο Radio 93.8 Tvkosmos

Δείτε ακόμη

ΔΟΕ: Καταγγελία για τη σύλληψη Νηπιαγωγού μετά από μήνυση γονέα, για τροποποίηση του προγράμματος λειτουργίας του σχολείου
Ενταξη και διαφοροποιημένη Διδασκαλία: Σεμινάριο μέσω τηλεδιάσκεψης-Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
ΚΕΔΑΣΥ: Διαδικασία παραπομπής-αξιολόγησης μαθητών | Εγγραφο
Παρουσίαση 166 Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στο Σχολείο: “Το σχολείο αλλάζει. Στην πράξη”
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση