Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Καταγγελία υποκλοπής προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και φοιτητών: Ανακοίνωση ΕΠΕΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καταγγελία υποκλοπής προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και φοιτητών: Η επίθεση των χάκερς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο αποτελεί γεγονός; – Ανακοίνωση ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ.

Καταγγελία υποκλοπής προσωπικών δεδομένων

Δελτίο Τύπου κοινοποίησε η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με Καταγγελία για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και φοιτητών, η οποία δημοσιεύθηκε σε εκπαιδευτική ιστοσελίδα.

Στο δημοσίευμα, σύμφωνα με την Ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ,  αναφέρεται πως υπεκλάπησαν προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών (όνομα χρήστη, κωδικοί πρόσβασης, οδός κατοικίας, τηλέφωνο, καθώς και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες), ενώ σημειώνεται πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου.

Επιπροσθέτως επισημαίνεται

“Από την πρώτη στιγμή που το υπουργείο Παιδείας έθεσε σε λειτουργία το σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την ανάγκη της τεχνικής ενδυνάμωσης του ΙΤΥΕ «Διόφαντος», του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου και των άλλων τεχνολογικών φορέων του Δημοσίου, ώστε το σύνολο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης να διεξάγεται από το υπουργείο Παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτικών συμφερόντων”.

Τέλος η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ ζητά από το ΥΠΑΙΘ

1. Να απαντηθεί κατά προτεραιότητα η ερώτηση που κατατέθηκε από τον Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και την Αναπλ. Τομεάρχη Μερόπη Τζούφη με θέμα:

«Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μπορεί να υλοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας χωρίς την εμπλοκή ιδιωτικής εταιρίας-Κίνδυνοι για την προστασία των προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων».

2. Να ενημερώσει άμεσα και επίσημα την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και την ελληνική κοινωνία.

  • Η επίθεση των χάκερς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο αποτελεί γεγονός;
  • Αν ναι, ποια μέτρα έχουν ληφθεί από πλευράς του για την αντιμετώπιση της; Αν αντλήθηκαν προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών ήδη από τις αρχές Απριλίου, γιατί επιλέχθηκε να αποσιωπηθεί η επίθεση και τα προβλήματα στην ασφάλεια του Δικτύου;”
Εξ αποστάσεως εκπαίδευση και προσωπικά δεδομένα: Ερώτηση με Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων στη Βουλή

 Δείτε επίσης

Ανοιγμα σχολείων από 11 Μαΐου-Αλλαγές στις Πανελλαδικές-Εκτός η Κοινωνιολογία | video
Μαθαίνουμε στο σπίτι-Μένουμε σπίτι: Απολογισμός 13 Μαρτίου-13 Απριλίου 2020
ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: “Θα είναι σαν να έχεις internet, αλλά δε θα έχεις”
ΚΙΝΑΛ για καταγραφή αναγκών σε λάπτοπ: Oταν η ανευθυνότητα του Yπουργείου Παιδείας καταρρέει σε μία ημέρα
Οδηγίες διάθεσης ηλεκτρονικών συσκευών από το ΥΠΑΙΘ: Η διαδικασία και τα κριτήρια
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση