Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Καταγραφή κενών για προσλήψεις από το Υπουργείο Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καταγραφή κενών για προσλήψεις από το Υπουργείο Παιδείας: Zητείται από τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και τις ΠΔΕ, η καταγραφή λειτουργικών κενών/πλεονασμάτων.

Καταγραφή κενών για προσλήψεις

Με την υπ. αριθμ. 143943 / Ε1/ 17-9 -2019 Εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, ζητείται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η καταγραφή λειτουργικών κενών/πλεονασμάτων.

Ζητείται καταγραφή

Η καταγραφή ζητείται προκειμένου οι Υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ να αξιολογήσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους αναφορικά με τη διενέργεια προσλήψεων αναπληρωτών εκπ/κών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.

Εξ αυτού του λόγου το ΥΠΑΙΘ καλεί τις τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προβούν στην    ηλεκτρονική  καταχώριση απευθείας στο Ολοκληρωμένο  Πληροφοριακό  Σύστημα  Διαχείρισης  Προσωπικού  Πρωτοβάθμιας  και  Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης (ΟΠΣΥΔ), των λειτουργικών κενών/πλεονασμάτων των σχολικών μονάδων ή Κ.Ε.Σ.Υ των περιοχών αρμοδιότητάς τους.

Τα λειτουργικά κενά /πλεονάσματα αφορούν:

  • Σε Αναπληρωτές Εκπ/κούς Γενικής Εκπ/σης.
  • Σε Αναπληρωτές Εκπ/κούς Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ).
  • Καθώς και στα Μουσικά Σχολεία (ώρες ανά Μουσική Ειδίκευση).

Το ΟΠΣΥΔ, σύμφωνα με την Εγκύκλιο,  θα είναι διαθέσιμο για την καταχώριση των σχετικών στοιχείων από τις ΔιευθύνσειςΕκπαίδευσης μέχρι την Πέμπτη 19/09/2019, προκειμένου στη συνέχεια οι οικείες αυτών Περιφερειακές Διευθύνσεις να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία απαρέγκλιτα μέχρι και την Παρασκευή 20/09/2019.

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για τη Β Φάση προσλήψεων

Υπενθυμίζουμε πως ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – ΕΕΠ – ΕΒΠ σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει ως εξής:

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 θα υπάρξει νέα φάση προσλήψεων, ενώ για Παράλληλη στήριξη την 1η Νοεμβρίου 2019. Για όσες εγκρίσεις παράλληλης μαθητών υπογράφονται θα διατίθενται πιστώσεις από αυτές που έχουν αποσταλεί στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ΠΔΕ).

Δείτε

Β Φάση προσλήψεων – Πίνακες ΑΣΕΠ – Τροπολογίες – Πιστώσεις ΕΠΑΛ | Ενημέρωση

Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – ΕΕΠ – ΕΒΠ έως σήμερα

Παρέμβαση ΟΛΜΕ για τους ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση