Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Καταγραφή στοιχείων αδειών ζητάει από το Υπουργείο Παιδείας η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καταγραφή στοιχείων αδειών ζητάει από το Υπουργείο Παιδείας η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για την εκτίμηση παροχών σε υπαλλήλους γενικής κυβέρνησης.

Καταγραφή στοιχείων αδειών

Το υπ. αριθμ. πρωτ.618/Β5-22/23-01-2023 έγγραφο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) διαβίβασε το ΥΠΑΙΘ στις υπηρεσίες του, με οδηγίες προς συμπλήρωση και αποστολή συνημμένου πίνακα το αργότερο μέχρι την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023.

Η ΕΛΣΤΑΤ ζητά για τα έτη 2021 – 2022 τον συνολικό αριθμό των ημερών που οι υπάλληλοι της υπηρεσίας  απούσιασαν συνολικά λόγω ασθένειας, άδειας τοκετού, λοχείας, ανατροφής τέκνου, ειδικών αδειών, όπως επίσης το συνολικό ποσό της οικογενειακής παροχής που έχουν λάβει οι υπάλληλοι, καθώς και ο αριθμός των υπαλλήλων που μισθοδοτούνται από την υπηρεσία.

Η καταγραφή πραγματοποιείται στα πλαίσια διενέργειας έρευνας προκειμένου να συλλεγούν σημαντικές πληροφορίες που αφορούν στις δαπάνες και στα έσοδα Κοινωνικής Προστασίας της Χώρας.

Το έγγραφο και τα συνημμένα (πίνακας και οδηγίες συμπλήρωσης) για τη συλλογή των στοιχείων, αφορούν στο προσωπικό που απασχολείται σε Κεντρικές Υπηρεσίες, Γενικές Γραμματείες, Ειδικές Γραμματείες-Δοικητικούς Τομείς, Υπηρεσίες και Σώματα Ελέγχου και Επιθεώρησης, Υπηρεσίες και Φορείς Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Περιφερειακές Υπηρεσίες, Ειδικές Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Εξωτερικού και Αυτοτελείς Δημόσιες Υπηρεσίες του Υπουργείου σας. Ειδικά για το Υπουργείο Παιδείας θα συμπεριληφθούν και τα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ακολουθεί το έγγραφο της ΕΛΣΤΑΤ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΑΡ. Πρωτ. 618/Β5-22

Πειραιάς 23/01/2023

ΘΕΜΑ: Παροχή στοιχείων για την εκτίμηση παροχών σε υπαλλήλους γενικής κυβέρνησης

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σε ετήσια βάση διενεργεί έρευνα προκειμένου να συλλέξει σημαντικές πληροφορίες που αφορούν στις δαπάνες και στα έσοδα Κοινωνικής Προστασίας της Χώρας.

Η καταγραφή των στοιχείων Κοινωνικής Προστασίας πραγματοποιείται σύμφωνα με τη μεθοδολογία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ολοκληρωμένων Στατιστικών Κοινωνικής Προστασίας (ESSPROS), βάσει του Κανονισμού (ΕΚ) αρ. 458/2007 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και των υποχρεώσεων της Χώρας προς τους Διεθνείς Οργανισμούς, ώστε με ενιαίους και διεθνώς παραδεκτούς κανόνες να επιτυγχάνεται μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της δραστηριότητας της Κοινωνικής Προστασίας της Χώρας που να διασφαλίζει τη συγκρισιμότητα των στοιχείων.

Σημαντικό στοιχείο για τις ανωτέρω υποχρεώσεις της ΕΛΣΤΑΤ είναι η αποτύπωση των παροχών του Κράτους στους υπαλλήλους του, σχετικά με τις άδειες ασθένειας, λοχείας, μητρότητας, υιοθεσίας, ανατροφής & ασθένειας τέκνων.

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στους εθνικούς λογαριασμούς ως μισθοί, καθώς όμως αποτελούν παροχή θα πρέπει να γίνει εκτίμηση του ποσού της μισθοδοσίας που αφορά στις ανωτέρω παροχές.

Προκειμένου να γίνει η σχετική εκτίμηση, επισυνάπτεται πίνακας στον οποίο ζητείται για τα έτη 2021 – 2022 ο συνολικός αριθμός των ημερών που οι υπάλληλοι της υπηρεσίας σας απούσιασαν συνολικά λόγω ασθένειας, άδειας τοκετού, λοχείας, ανατροφής τέκνου, ειδικών αδειών, όπως επίσης το συνολικό ποσό της οικογενειακής παροχής που έχουν λάβει οι υπάλληλοι της υπηρεσίας σας, καθώς και ο αριθμός των υπαλλήλων που μισθοδοτούνται από την υπηρεσία σας.

Προκειμένου να ανταποκριθούμε έγκαιρα στις επείγουσες υποχρεώσεις της ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με το σύστημα ESSPROS, παρακαλούμε να μας αποστείλετε έως τις 28 Φεβρουάριου 2023 συμπληρωμένο τον επισυναπτόμενο πίνακα- ερωτηματολόγιο σε Excel στην ηλεκτρονική διεύθυνση esspros@statistics.qr Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης

Αθανάσιος Σταυρόπουλος

Δείτε επίσης

Η συζήτηση για τα κενά στην Ειδική Αγωγή της Υφυπουργού Ζ. Μακρή και του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κ. Αρσένη 

Πρόεδρος ΑΣΕΠ για Προκηρύξεις: Αρχές επόμενης εβδομάδας για ΦΕΚ η Γενική-Αιτήσεις έως αρχές Μαρτίου-Ενστάσεις 3ΕΑ/2022 

Στις καλένδες παραπέμπονται οι διορισμοί το 2023 από το Υπ. Παιδείας; Αναφορά στη Βουλή επιστολή της ΠΕΑΔ 

Αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά την προεκλογική περίοδο | Τι ισχύει

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση