Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κατάληψη μαθητών 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας: Διαμαρτύρονται για την εκ περιτροπής λειτουργία πρωΐ και απόγευμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατάληψη μαθητών 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας: Διαμαρτύρονται για την εκ περιτροπής λειτουργία πρωΐ και απόγευμα – Επιστολή μαθητών.

Κατάληψη μαθητών 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας

Για το ειδικό καθεστώς λειτουργίας του 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας διαμαρτύρονται οι μαθητές τους, οι οποίοι κοινοποίησαν επιστολή αναφερόμενοι στα αίτια της κατάληψης του χώρου των σχολείων.

Σύμφωνα με Απόφαση του Δημάρχου Παιανίας κου Ισίδωρου Μάδη, το ειδικό καθεστώς λειτουργίας του 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας προήλθε μετά από τα πορίσματα σύμφωνα με τα οποία τμήματα του σχολικού συγκροτήματος κρίνονται στατικά ανεπαρκή και η παραμονή κοινού και μαθητών, κρίνεται επικίνδυνη και ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται.

Σύμφωνα με την Απόφαση, για αποκλειστικό διάστημα μέχρι την τοποθέτηση των οικίσκων τα γραφεία των εκπαιδευτικών μεταφέρθηκαν σε προσωρινή δομή εντός του Κλειστού Γυμναστηρίου των Γυμνασίων, μέχρις ότου παραδοθούν τα υπό παραγγελία γραφεία (οικίσκοι) εκπαιδευτικών και τα δύο Γυμνάσια λειτουργούν σε ειδικό καθεστώς διδασκαλίας στις υπάρχουσες – εναπομείνασες δώδεκα (12) αίθουσες διδασκαλίας σε εκ περιτροπής διπλό σχολικό ωράριο, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ακολουθεί η επιστολή των μαθητών

ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΜΑΣ

• Αρχικά , το σχολικό περιβάλλον στο οποίο καλούνται οι μαθητές καθώς και οι καθηγητές να κάνουν μάθημα και να υπηρετήσουν το πόστο τους, ο καθένας ξεχωριστά, δεν είναι κατάλληλο μιας και θα υπάρχουν έργα από τον δήμο μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Ως αποτελέσματα των παραπάνω είναι αφενός η απόσπαση προσοχής από εμάς τους μαθητές και αφετέρου η δύσκολη κατανόηση του μαθήματος αλλά και φυσικά η αδυναμία των καθηγητών να ανταποκριθούν στις δυσχέρειες και να αποδώσουν το μάθημα όσο καλύτερα γίνεται καθώς και την ύλη που θα οριστεί στις ενδοσχολικές εξετάσεις.

• Επίσης, χρειαζόμαστε αποκλειστικά πρωινό και πάνω από όλα πλήρες ωράριο αφού το απογευματινό , σε συνδιασμό με την μείωση του ωραρίου δεν βοηθάει ούτε τους καθηγητές ώστε να καλύψουν τις ώρες που είναι αναγκαίες για ολοκληρώσουν το απαιτούμενο ωράριο , πόσο μάλλον και τους μάθητες και των 2 σχολείων.

• Εξίσου υψίστης σημασίας είναι το αίτημα το οποίο ομόφωνα στηρίζουμε : η κατάργηση του απογευματινού ωραρίου και για τα δύο σχολεία. Δραστηριότητες εκτός σχολείου , φροντιστήρια ξένων γλωσσών αλλά και μέσης εκπαίδευσης , όλα όσα συμβάλλουν στην πολύπλευρη εξέλιξη ενός παιδιού μπαίνουν σε αναμονή , δεδομένου ότι αυτά πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες , οι οποίες θα είναι «κλεισμένες»εξαιτίας του σχολείου.Παράλληλα , αρκετοί γονείς εργάζονται τέτοιες ώρες και συνεπώς θα είναι αδύνατον να εξυπηρετήσουν τα παιδιά τους για κάθε μετακίνηση. Πρέπει ,επιπλέον, να προσθέσουμε πως με το πέρασμα του χρόνου η μέρα μικραίνει και το σκοτάδι εμφανίζεται πολύ νωρίς το απόγευμα. Ετσι , η οργάνωση για την είσοδο των παιδιών στον σχολικό χώρο αλλά και για την έξοδο μας θα είναι πολύ πιο δύσκολη.

Μέχρι τα αιτήματα μας να εισακουστούν από τον Δήμο, εμείς , οι μαθητές και των δύο σχολείων, ενωμένοι θα επιμένουμε και θα προσπαθούμε.

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ !!

Οι μαθήτες του 1ου και 2ου γυμνασίου

Δείτε σχετικά

1ο και 2ο Γυμνάσιο Παιανίας: Ειδικό καθεστώς λειτουργίας με Απόφαση Δημάρχου λόγω κτιριακών προβλημάτων 

Δείτε επίσης

Διευκρινίσεις άδειας ανατροφής τέκνου σε νεοδιοριζόμενο και άδειας άνευ αποδοχών για την ανατροφή τέκνου | Εγκύκλιος 

ERASMUS+KA2 “RoboGirls” Project-ΠΔΕ Αττικής: Οδηγός Μεθοδολογίας-Εκπαιδευτικά Σενάρια-MOOC 

Μισθοδοσία νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. Κλειστό σχολείο καλύτερο από το εκ περιτροπής. Διευθυντάδες καλοί που τους χρειάζονται…

Γράψτε μία απάντηση