Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κατανομή 4.500 για διορισμούς: Aδικη και άνιση μεταχείριση για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατανομή 4.500 για διορισμούς: Aδικη και άνιση μεταχείριση για τα μέλη των κλάδων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ).     

Κατανομή 4.500 για διορισμούς

Δελτίο Τύπου κοινοποίησε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ με το οποίο καλεί σε Απεργία τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2018.

 Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ διαμαρτύρεται έντονα για τη φημολογούμενη κατανομή των 4.500 θέσεων διορισμών στην Ειδική Εκπαίδευση και για την άδικη και άνιση μεταχείριση για τα μέλη των κλάδων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ).

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου “η νοθεία της στοχοθεσίας των διορισμών είναι πλέον φανερή και δείχνει  προθέσεις που δε στηρίζουν πραγματικά την Ειδική Εκπαίδευση, αλλά εξυπηρετούν καταστάσεις και συμφέροντα”.

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

Κατανομή 4.500 για διορισμούς

ΑΘΗΝΑ, 23/11/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άδικη και άνιση μεταχείριση για τα μέλη των κλάδων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ) στην κατανομή των 4.500 θέσεων διορισμών στην Ειδική Εκπαίδευση

 Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ διαμαρτύρεται έντονα προς όλες τις κατευθύνσεις για τη φημολογούμενη κατανομή των 4.500 θέσεων διορισμών στην Ειδική Εκπαίδευση και για την άδικη και άνιση μεταχείριση για τα μέλη των κλάδων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ), που άοκνα  στηρίζουν για χρόνια την Ειδική Εκπαίδευση στη χώρα μας.

Είναι ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας η αναβολή γνωστοποίησης της κατανομής των θέσεων διορισμών παρόλο που το έχουμε επισημάνει επανειλημμένα εδώ και μήνες.

Δε θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση τη μείωση των ήδη συστημένων 1.733 θέσεων για το ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (εργοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές, σχολικούς νοσηλευτές,  φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγους) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό οι οποίοι εργάζονται ως αναπληρωτές στην Εκπαίδευση εδώ και 15 χρόνια και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.Οι προκηρύξεις 1ΕΑ και 2ΕΑ είναι ξεχωριστές  και αφορούν το ΕΒΠ  και ΕΕΠ και θα πρέπει να δοθεί το σύνολο των οργανικών θέσεων σε αυτές, αφού ακόμα κι αυτό δε θα καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.

Καταγγέλλουμε
  • Τη μη συμπερίληψη των 396 συστημένων οργανικών θέσεων στα ΚΕΣΥ, παρόλες τις διαμαρτυρίες της ΠΟΣΕΕΠΕΑ από τον Ιούλιο 2019  και το αίτημα μας να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση  μέσω τροπολογίας του  άρθρου 9 του Ν. 4547/12-6-2018.
  • Τη μη προσμέτρηση των θέσεων των ΕΔΕΑΥ στις προσλήψεις αναπληρωτών παρόλο που οι τοποθετήσεις γίνονται σε ειδικά σχολεία και αφορούν και τα τμήματα ένταξης.
  • Το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνονται θέσεις Τμημάτων Ένταξης με ασαφή στοιχεία ως προς την οργανικότητα αυτών.

Οι ειδικότητες των ΕΕΠ-ΕΒΠ, που ως επί το πλείστων είναι εκείνες που προσδίδουν την έννοια της υποστήριξης στην Ειδική Εκπαίδευση, που αναπτύσσουν και εφαρμόζουν ειδικές θεραπευτικές και διδακτικές τεχνικές και βοηθούν στην εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών μάθησης και εξατομικευμένων προσεγγίσεων για τους μαθητές, υπονομεύονται και υποτιμούνται! Οι μαθητές με αναπηρία χρήζουν υποστήριξης για να μπορούν να φοιτήσουν και να συμπεριληφθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Επιπροσθέτως επισημαίνουμε τα παρακάτω πέντε (5) σημεία:

1.Ο αριθμός των 713 μόνιμων Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. που υπηρετούν σεΣ.Μ.Ε.Α.Ε. και σε Κ.Ε.Σ.Υ., είναι ελάχιστος σε σχέση με τις κενές οργανικές θέσεις  και την ανάγκη για επαρκή στελέχωση από μόνιμο και σταθερό προσωπικό σεόλες τις δομές του Υπουργείου Παιδείας.

  1. Οι υπάρχουσες 1.733 οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ είναι ξεκάθαρες και διαφανείςκαι έχουν συσταθεί σύμφωνα με την αριθμ. 62638/18.4.2019 (ΦΕΚ1483/Β΄/3.5.2019) Κοινή Υπουργική Απόφαση σε Σχολικές Μονάδες ΕιδικήςΑγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), τον Νόμο 4547/2018: «Αναδιοργάνωση τωνδομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» καθώς και με προγενέστερες αποφάσεις από τον Ν. 1566/1981και μετά.
  2. Όλοι οι κλάδοι ΕΕΠ-ΕΒΠ καλύπτουν ανάγκες σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, δηλαδή και στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια, και δενμετακινούνται στην Γενική εκπαίδευση με τη διαδικασία Μετάθεσης ήΑπόσπασης.
  3. Οι τελευταίοι ελάχιστοι διορισμοί πραγματοποιήθηκαν το 2010 με Προκήρυξη του 2005.
  4. Η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση αποτελείται από το σύνολο τωνεκπαιδευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τους μαθητές και τις οικογένειες τους
Απαιτούμε και διεκδικούμε από το Υπουργείο Παιδείας
  • Να δοθούν στους διορισμούς όλες οι οργανικές θέσεις των ΚΕΣΥ.
  • Να ληφθούν άμεσα υπόψη στον υπολογισμό της κατανομής τα 1733 ορθώς καταγεγραμμένα οργανικά κενά ΕΕΠ- ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ.
  • Ζητάμε να υπολογιστούν οι προσλήψεις αναπληρωτών σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΣΥ, ΕΔΕΑΥ, δεδομένου ότι αυτά αφορούν σε τοποθετήσεις με κέντρο τις ΣΜΕΑΕ και εργασία στα Τμήματα Ένταξης.

Όποιος γνωρίζει και νοιάζεται πραγματικά για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση είναι ανεπίτρεπτο και ανήθικο να «αγνοεί» επιδεικτικά την αναγκαιότητα  της υποστήριξης στα ΣΜΕΑΕ -ΚΕΣΥ από ΕΕΠ- ΕΒΠ. Με τα τελευταία καμώματα, στο βωμό των συντεχνιών και των συμφερόντων τους, καταπατάται το δικαίωμα της εκπαίδευσης και της υποστήριξης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και με αναπηρία.

Η νοθεία της στοχοθεσίας των διορισμών είναι πλέον φανερή και δείχνει  προθέσεις που δε στηρίζουν πραγματικά την Ειδική Εκπαίδευση, αλλά εξυπηρετούν καταστάσεις και συμφέροντα.

Η σημερινή και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία μας θέλουν ομήρους σε ένα αέναο και ανθρωποφάγο κυνήγι προσόντων προσφέροντας ψίχουλα στην ειδική και γενική εκπαίδευση, μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ, αγνοώντας επιδεικτικά τα προβλήματα και τις ανάγκες μας , ενώ παράλληλα υπονομεύουν τις υποστηρικτικές δομές δημιουργώντας συνθήκες χάους και υπολειτουργίας τους.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΕΠ-ΕΒΠ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΣΥ

ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΑΣ!

_______________________

Δείτε ακόμη

Μόνιμοι διορισμοί ΕΕΠ-ΕΒΠ προ των πυλών: Τι αναμένουμε
Νόμος Διορισμών: 4589/2019 – ΦΕΚ A 13 – 29.01.2019 – με το Σύστημα Μόνιμων Διορισμών
Προσωρινοί Πίνακες 3ΕΑ: Προκήρυξη ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ με ΑΣΕΠ: Τι συζητήθηκε
Ενημέρωση ΑΣΕΠ: Προκηρύξεις 1ΕΑ-2ΕΑ-3ΕΑ-4ΕΑ-5ΕΑ – Χρονοδιαγράμματα

  ____________________

Προσλήψεις αναπληρωτών τριετίας στην Ειδική Αγωγή: Επίσημα στοιχεία Υπουργείου Παιδείας
Σχέδιο κατανομής 4500 θέσεων στην Ειδική Αγωγή: Με επίσημα στοιχεία του ΥΠΑΙΘ
ΟΛΜΕ για διορισμούς: Ισοκατανομή των θέσεων μεταξύ Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

  ____________________

Πριν φύγετε

 Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο κ.α.
Ολες οι έως σήμερα προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – ΕΕΠ – ΕΒΠ για το 2019-20
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση