Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κατανομή διορισμών Ειδικής: Πίνακες και Διάγραμμα | Tου Πάνου Ντούλα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατανομή διορισμών Ειδικής: Oι μισές λειτουργικές ανάγκες στις δομές της Ειδικής Αγωγής μένουν ακάλυπτες – Πίνακες και διάγραμμα.

Ο εκλεκτός συνάδελφος Πάνος Ντούλας, Αιρετός στο ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου, κοινοποιεί αναλυτικά στοιχεία με Πίνακες και Διάγραμμα, αναφορικά με την κατανομή των 4.500 θέσεων για μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ).

Κατανομή διορισμών Ειδικής

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ

Του Πάνου Ντούλα,

Καθηγητή Αγγλικής στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κορίνθου,

Οργανωτικού Γραμματέα Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας «Ο Απόστολος Παύλος»

Αιρετού ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου,

Κόρινθος, 14/12/2019

Δημοσιεύτηκε, τελικά, χτες το πολυαναμενόμενο ΦΕΚ (ΦΕΚ Β 4597/2019, ΥΑ197948/Ε1/13-12-2019 εδώ: https://tinyurl.com/uwkc6rn ) με την κατανομή των 4.500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή.

Παρά το ότι προχωράνε – με ρυθμούς χελώνας – διορισμοί μονίμων μετά από πολλά χρόνια, τα τελικά νούμερα αφήνουν τους περισσότερους κλάδους απογοητευμένους.

Και είναι λογικό, αφού το τελικό άθροισμα των 4.500 απέχει αρκετά από τον αριθμό των αναπληρωτών που δουλεύουν αυτήν τη στιγμή στην Ειδική Αγωγή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, με βάση περσινά στοιχεία[1], στην Πρωτοβάθμια δούλεψαν 2.813 αναπληρωτές Ειδικής (χωρίς να υπολογίζουμε τους 6.000 της Παράλληλης), στη Δευτεροβάθμια 2.590 (πάλι χωρίς τους 1.000+ της Παράλληλης) και 3.100 ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Πρακτικά, δηλ. σχεδόν οι μισές λειτουργικές ανάγκες στις δομές της Ειδικής Αγωγής μένουν ακάλυπτες ενώ για Παράλληλη ούτε λόγος.

[1] Από τα στοιχεία των αιρετών για πέρσι Παληγιάννη (εδώ: https://tinyurl.com/qrkncxa ), Κορδή (εδώ: https://tinyurl.com/w4t24qlν ) και Βούγια (εδώ: https://tinyurl.com/umk5ouj).

Δείτε αναλυτικά με Πίνακες και Διαγράμμα την Κατανομή διορισμών Ειδικής

Παλεύουμε να καλυφτούν όλα τα κενά και οι ανάγκες σε όλη την εκπαίδευση με μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών !

 Δείτε σχετικά

Κατανομή 4500 θέσεων Ειδικής Αγωγής: 1.817 Α/θμια – 1.642 Β/θμια – 1.041 ΕΕΠ-ΕΒΠ
Κεραμέως στα Παραπολιτικά: Προχωράμε από την επόμενη εβδομάδα σε μόνιμους διορισμούς
Ενημέρωση των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ: Οριστικοί 2ΕΑ – Κατανομή – Αιτήσεις Θεραπείας
Απορρίφθηκε η Τροπολογία για το παράβολο

Πριν φύγετε

Προσωρινό Μητρώο Επιμορφωτών ΕΠΑΛ: Ψυχολόγοι-ΠΕ02-ΠΕ03 και άλλες ειδικότητες
ΟΛΜΕ για μόνιμους: Δυνατότητα μετάθεσης στα Τμήματα Ενταξης πριν τους διορισμούς
Μεταθέσεις Δευτεροβάθμιας σε ΣΜΕΑΕ-ΕΕΕΕΚ-Τμήματα Ενταξης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. κ.π. σε

    Δε βλέπουμε καθόλου το ΠΕ22. Είναι δυνατόν να μη διατίθενται καθόλου θέσεις συμβούλων; Με υφιστάμενα 30 οργανικά κενά να μη διατίθεται ούτε μία οργανική; Επειδή είμαστε λίγοι, πρέπει να είμαστε παραπεταμένοι;

    • Βασίλης Βούγιας σε

      Εχετε δίκιο, αλλά την κατανομή την αποφάσισε το Υπουργείο ερήμην όλων μας.

Γράψτε μία απάντηση