Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κατανομή και διορισμοί: Ενημερωτικό σημείωμα Αιρετού Ν. Κορδή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατανομή και διορισμοί: Eνημέρωση της 14ης-12-2019 για τις τρέχουσες εκπαιδευτικές εξελίξεις, του Αιρετού του ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή.

Κατανομή και διορισμοί

Με σημείωμά του ενημερώνει για τις τρέχουσες εκπαιδευτικές εξελίξεις ο Αιρετός του ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής.

Αναλυτικά ο Αιρετός αναφέρεται:

Στην κατανομή των 4.500 θέσεων για μόνιμους διορισμούς στην ΕΑΕ

Ανακοινώθηκε τελικά -με αρκετή καθυστέρηση- το ΦΕΚ 4597/13-12-2019/Τ.Β΄ της κατανομής των 4500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή.

Με βάση αυτό στην Δευτεροβάθμια κατανέμονται 1642 θέσεις, στην Πρωτοβάθμια 1812 και 1041 κατανέμονται σε ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Η Δευτεροβάθμια συνεπώς καλύπτει το 36,4% των συνολικών θέσεων. Είναι προφανές ότι οι 4500 μόνιμοι διορισμοί δεν καλύπτουν τις τεράστιες ανάγκες για στελέχωση της ΕΑΕ!

Ορισμένες παρατηρήσεις επί της κατανομής:

ü  Η κατανομή των κοινών ειδικοτήτων με εξαίρεση 4 θέσεις ΠΕ11/Φυσικής Αγωγής καλύπτεται μόνο από τη Β/θμια. Οι θέσεις των ΠΕ06/Αγγλικής καλύπτουν το 0,44% των θέσεων, των ΠΕ11/Φυσικής Αγωγής το 0,64% των θέσεων, οι ΠΕ08/Καλλιτεχνικών το 0,95%, οι ΠΕ79.01/Μουσικής το 1,22% και οι ΠΕ86/Πληροφορικής το 1,53% των συνολικών θέσεων!

Δυστυχώς δεν έγινε σύσταση οργανικών θέσεων των κοινών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια με αποτέλεσμα να καταλαμβάνουν συνολικά 211 θέσεις δηλαδή το 4,68% των συνολικών θέσεων!

ü   Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη χρονιά εργάστηκαν ως αναπληρωτές/τριες 2590 εκπαιδευτικοί σε ΣΜΕΑΕ-ΤΕ και 1064 στην Παράλληλη Στήριξη! Οι 1642 θέσεις καλύπτουν το 45% των περσινών προσλήψεων.

ü  Οι ΠΕ02/Φιλόλογοι καλύπτουν 554 θέσεις δηλαδή το 12,3% των συνολικών θέσεων και ακολουθούν οι ΠΕ03/Μαθηματικοί με 358 δηλαδή το 7,95% και οι ΠΕ04.01/Φυσικοί με 73 δηλαδή  το 1,62% των συνολικών θέσεων.

Στους Προσωρινούς Πίνακες 3ΕΑ

Σχετικά με τους προσωρινούς πίνακες της 3ΕΑ του ΑΣΕΠ έχουν απορριφθεί 2592 αιτήσεις και έχουν υποβληθεί 2900 ενστάσεις που πρέπει φυσικά να εξεταστούν!

Ο ν. 2690/1999 γνωστός και ως Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας προβλέπει  ξεκάθαρα την διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων!

Το ΑΣΕΠ έχει πλέον το λόγο για την πολύ προσεκτική εξέταση όλων αυτών των ενστάσεων που καθορίζουν την εργασιακή επιβίωση χιλιάδων εκπαιδευτικών!

Στο ηλεκτρονικό παράβολο

Υπάρχει το πολύ σοβαρό πρόβλημα με το ηλεκτρονικό παράβολο που δεν έχει επιλυθεί και αρκετές ενστάσεις που ταλαιπωρούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς!

Η απόρριψη των ενστάσεων αυτών οδηγεί τους εκπαιδευτικούς όχι μόνο εκτός διορισμών αλλά και εκτός προσλήψεων για τα επόμενα τρία χρόνια!

Στους Οριστικούς Πίνακες 3ΕΑ

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται το ΦΕΚ Διορισμού για την 1 & 2ΕΑ. Οι δηλώσεις για ανάρτηση των οριστικών πινάκων της 3ΕΑ στις αρχές του 2020 και του αντίστοιχου ΦΕΚ Διορισμού με 2900 ενστάσεις προς εξέταση θεωρώ ότι δεν είναι εφικτή!

Για τους διορισμούς στη Γενική εκπαίδευση

Οι δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας για 5250 διορισμούς στη Γενική το 2020 και 5250 το 2021 είναι  σημαντική μετά τα όσα είχαν ανακοινωθεί για διορισμούς μετά την καταγραφή των κενών, των δημογραφικών εξελίξεων και των δημοσιονομικών περιθωρίων!

Και όλα αυτά τη στιγμή που οι αναπληρωτές πλησιάζουν τις 39.000 σε όλη την εκπαίδευση!

Το βασικό πρόβλημα ωστόσο αφορά την προκήρυξη της Γενικής για τον καταρτισμό των αντίστοιχων πινάκων!

 Οι χρονοβόρες διαδικασίες για τους πίνακες της ΕΑΕ, δημιουργούν έντονο προβληματισμό για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών στη Γενική Εκπαίδευση που θα προσελκύσει πολύ περισσότερους υποψηφίους!

Για τις Μεταθέσεις μονίμων εκπαιδευτικών

Η ΟΛΜΕ στις 11/12 ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα αίτησης μετάθεσης/βελτίωσης όλων των μονίμων εκπαιδευτικών με τα τυπικά προσόντα στην ΕΑΕ για την τρέχουσα σχολική χρονιά και πριν τους μόνιμους διορισμούς. Για το ζήτημα αυτό δεν υπάρχει καμία νέα εξέλιξη!

Για τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών

Με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζαχαράκη δίνεται η δυνατότητα διευκόλυνσης μετακίνησης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές πριν από τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου και μετά τις 21 Δεκεμβρίου.

Για τις διαδικασίες κινητικότητας

Σχετικά με την κινητικότητα μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να διεκδικήσουν μια από τις 6757 θέσεις για μετάταξη και τις 473 θέσεις για απόσπαση!

Υπάρχουν αρκετές θέσεις σε φορείς του Υπουργείου Παιδείας  και οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να υποβάλουν έγκαιρα την αίτησή τους!

Πάγια θέση μας είναι οι εκπαιδευτικοί που πληρούν τις προϋποθέσεις να συμμετέχουν ισότιμα με τους άλλους Δημοσίους Υπαλλήλους στην κινητικότητα!

 Στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθούμε και στις αιτήσεις που θα υποβληθούν για τον Α΄ κύκλο κινητικότητας 2019!

Για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Αμέσως μετά τις γιορτές αναμένουμε τις ρυθμίσεις για το νέο «σωτήριο» ασφαλιστικό Βρούτση-Μηταράκη!

Στο τελευταίο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις κατέθεσαν ένα πλαίσιο προτάσεων για το Συνταξιοδοτικό των Εκπαιδευτικών που αποτελούν και βασικές μας διεκδικήσεις:

  1. Σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις. Καμιά μείωση συντάξεων, επικουρικών και εφάπαξ.
  2. Πλήρης σύνταξη στα 60 με 30 χρόνια εργασίας και με το ύψος της κύριας σύνταξης στο 80% του τελικού μισθού.
  3. Άρση του ισχύοντος χρονικού περιορισμού για τους εκπαιδευτικούς σχετικά με την υποβολή αίτησης παραίτησης για συνταξιοδότηση.
  4. Πλήρης και ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  5. Κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει τις ανάγκες του ασφαλιστικού συστήματος για την απονομή αξιοπρεπών συντάξεων, και θα προέρχεται από τη φορολόγηση των μεγάλων κερδών και του πλούτου, από συμπληρωματικούς δημόσιους πόρους και νέες πηγές χρηματοδότησης οι οποίες δεν θα επιβαρύνουν τους εργαζόμενους, καθώς και από την επιστροφή στα Ταμεία των αποθεματικών που λεηλατήθηκαν διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, την εργοδοσία και τις τράπεζες.

 Δείτε σχετικά

Κατανομή 4500 θέσεων Ειδικής Αγωγής: 1.817 Α/θμια – 1.642 Β/θμια – 1.041 ΕΕΠ-ΕΒΠ
Κατανομή διορισμών Ειδικής: Πίνακες και Διάγραμμα | Tου Πάνου Ντούλα
Κεραμέως στα Παραπολιτικά: Προχωράμε από την επόμενη εβδομάδα σε μόνιμους διορισμούς
Ενημέρωση των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ: Οριστικοί 2ΕΑ – Κατανομή – Αιτήσεις Θεραπείας
Απορρίφθηκε η Τροπολογία για το παράβολο

Πριν φύγετε

Προσωρινό Μητρώο Επιμορφωτών ΕΠΑΛ: Ψυχολόγοι-ΠΕ02-ΠΕ03 και άλλες ειδικότητες
ΟΛΜΕ για μόνιμους: Δυνατότητα μετάθεσης στα Τμήματα Ενταξης πριν τους διορισμούς
Μεταθέσεις Δευτεροβάθμιας σε ΣΜΕΑΕ-ΕΕΕΕΚ-Τμήματα Ενταξης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση