Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης και ειδικής εισφοράς 1% ΤΠΔΥ: Ανακοίνωση ΟΛΤΕΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης και της ειδικής εισφοράς 1% ΤΠΔΥ: Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ).

Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης
Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 21-10-2020

Αριθμ. Δ.Τ.: 018

Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και της Ειδικής Εισφοράς 1% ΤΠΔΥ

Μια από τις δώδεκα πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη,  αφορά την κατάργηση ή καλύτερα την αναστολή για ένα χρόνο  της Εισφοράς Αλληλεγγύης,  για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες.

Η εισφορά αυτή,

θεσπίστηκε το 2011 ως ένα από τα πρώτα μνημονιακά μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, και επιβάλλεται στο άθροισμα του εισοδήματος των φυσικών προσώπων από κάθε πηγή. Μετά από πιέσεις ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε και τα εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα.

Το μέτρο αυτό,

κατά τον  Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, «προσβλέπει στην ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, ο οποίος έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία, στην προώθηση των επενδύσεων και στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης».

Επίσης ο Πρωθυπουργός  δήλωσε  ότι «Νοιαζόμαστε, για την επιχειρηματικότητα τους εργαζόμενους και  τους ανέργους».

Εάν πράγματι νοιάζονται

για  την ανάκαμψη του ιδιωτικού τομέα που έχει πληγεί από την πανδημία δεν θα προωθούσαν   οριζόντια μέτρα αλλά θα εντόπιζαν τους κλάδους που πλήγηκαν και θα εφάρμοζαν τις ελαφρύνσεις μόνο γι΄ αυτούς και όχι για παράδειγμα τον κλάδο των σούπερ μάρκετ που θησαύρισε λόγο της πανδημίας.

Σε ό,τι  αφορά  τους εργαζόμενους,

του ιδιωτικού τομέα, που στην πλειοψηφία τους είναι χαμηλόμισθοι (κάτω από 12.000 ευρώ) δεν τους επηρεάζει θετικά αυτό το μέτρο γιατί μέχρι αυτό το ποσό δεν επιβάλλεται  Εισφορά Αλληλεγγύης.

Όμως,

επηρεάζονται θετικά οι  υψηλόμισθοι του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι ουσιαστικά δεν επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία.

Επίσης,

αν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον για τους άνεργους θα έπρεπε οι επιχειρήσεις που ωφελήθηκαν από την πανδημία  και οι υψηλά αμειβόμενοι να συνεχίσουν να καταβάλουν την ειδική εισφορά αλληλεγγύης όπως  οι συνταξιούχοι και  οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο.

Είναι  πλέον εμφανής

η υπέρβαση των ορίων της αναλογικότητας και της ισότητας στην κατανομή των δημόσιων βαρών.

Και το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι «Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι  δεν επλήγησαν από την υγειονομική κρίση τουλάχιστον οικονομικά» είναι αίολο.

Εκτός

από την κατάργηση της  Εισφοράς Αλληλεγγύης  πρέπει να καταργηθεί και η Ειδική Εισφορά 1% που παρακρατείται για το Τέως Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) γιατί έχει παρέλθει ο σκοπός για τον οποίο θεσμοθετήθηκαν.

 Απαιτούμε

Την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και της Ειδικής Εισφοράς 1% που παρακρατείται για το Τέως Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).

 Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Δείτε επίσης

Κεραμέως στο ΕΠΑΛ Θήβας: ”Καταλυτικής σημασίας η σύνδεση Επαγγελματικής Εκπ/σης με την αγορά εργασίας”
Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 2020: Η Εγκύκλιος για τις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Εορτής
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση