Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κατάργηση γραφειοκρατίας ζητά η Ενωση Διευθυντών από το Υπουργείο Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατάργηση γραφειοκρατίας ζητά η Ενωση Διευθυντών από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων – Εστιάζει σε 4 σημεία – Myschool, βιβλία σχολικών μονάδων, παρουσιολόγια αναπληρωτών και άδειες εκπαιδευτικών.

Κατάργηση γραφειοκρατίας

Κατάργηση όλης της άχρηστης γραφειοκρατίας ζητά με επιστολή της στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η Πανελλήνια Επιστημονική Ενωση Διευθυντών/ντριών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης.

Συγκεκριμένα η Ένωση Διευθυντών εστιάζει σε 4 σημεία αναφορικά με τα στοιχεία του Myschool, την ψηφιακή τακτοποίηση των βιβλίων των σχολικών μονάδων, τα έντυπα παρουσιολόγια των αναπληρωτών και την ψηφιοποίηση της διαδικασίας χορήγησης αδειών.

Ακολουθεί η επιστολή

Ενωση Διευθυντών/ντριών προς Υ.ΠΑΙ.Θ.: Κατάργηση όλης της άχρηστης γραφειοκρατίας ΤΩΡΑ!

1. Ό,τι στοιχεία είναι περασμένα στο Myschool από τις σχολικές μονάδες να αντλούνται από εκεί, και να μην ζητούνται να υποβάλλονται εντύπως από αυτές.

2. Όλα τα βιβλία των σχολικών μονάδων να τηρούνται με ψηφιακό τρόπο, όπως προβλέπεται από το άρθρο 20 του ΠΔ 79/2017, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

3. Κατάργηση των έντυπων παρουσιολογίων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΣΠΑ.

4. Ψηφιοποίηση όλης της διαδικασίας χορήγησης αδειών με κατάργηση όλων των εντύπων.

Υπενθυμίζουμε πως η Ένωση Διευθυντών/ντριών, έχει καταθέσει προς το ΥΠΑΙΘ ολοκληρωμένη πρόταση, την οποία και επαναφέρει, για οριστική λύση του προβλήματος αναφορικά με τις συνεδριάσεις του Συλλόγου διδασκόντων.

Συγκεκριμένα η Πανελλήνια Επιστημονική Ενωση Διευθυντών/ντριών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης προτείνει μία συγκεκριμένη ημέρα τον μήνα (π.χ. την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα) να μην γίνονται μαθήματα και ο εργασιακός χρόνος των έξι(6) ωρών των εκπαιδευτικών να διατίθεται για συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων και του Σχολικού Συμβουλίου, ενημερώσεις γονέων και επίδοση ελέγχων προόδου, αλλά και για ενδοσχολικές επιμορφώσεις εκπαιδευτικών και γονέων – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Απεργία-αποχή για μέντορα και ενδοσχολικό συντονιστή: Αναβολή της δίκης για τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου-Ενδεικτικές αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες 

Κεραμέως-Columbia: Η Εκπαίδευση που προάγει τη βιώσιμη ανάπτυξη-Εκδήλωση για το στόχο 4.7 του ΟΗΕ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση