Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κατάρρευση οροφής δημοτικού σχολείου Πυλαίας: Παρέμβαση εισαγγελέα-Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατάρρευση οροφής δημοτικού σχολείου Πυλαίας: Παρέμβαση εισαγγελέα για “παραβίαση κανόνων οικοδομικής”-Ανακοίνωση ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα Πέμπτη 4.11.2021 έπεσε η ψευδο-οροφή σε αίθουσα του 4ου Δημοτικού σχολείου Πυλαίας, χωρίς να τραυματισθεί μαθητής ή εκπαιδευτικός.

Οπως αποδείχθηκε

η παρατηρητικότητα της εκπαιδευτικού της τάξης, λίγα λεπτά πριν την κατάρρευση, απέβη σωτήρια όταν διαπιστώνοντας κάποιες ρωγμές στο ταβάνι της αίθουσας αποφάσισε να βγάλει τους μαθητές έξω από την αίθουσα κάνοντας πρόωρο διάλειμμα.

Ακολούθως είχαμε

την παρέμβαση της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης η οποία ζήτησε να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της “παραβίασης κανόνων οικοδομικής”.

Παρέμβαση είχαμε επί του θέματος και από την ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ

όπου σε ανακοίνωσή της αναφέρεται πως η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις παιδαγωγικές και υγειονομικές συνέπειες της πανδημίας και ταυτόχρονα, αδιαφορεί παντελώς για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό των σχολικών κτιρίων, τα οποία “φέρουν τις ρωγμές” της παλαιότητας και της μνημονιακής περιόδου.

“Καμία σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό, καμία πρόβλεψή και στις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Δείτε το σχετικό video

Δείτε την ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Για την κατάρρευση της οροφής σε δημοτικό σχολείο της Πυλαίας Θεσσαλονίκης

​ Μια φωτογραφία από την κατάρρευση της οροφής σε σχολείο της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, 1.000 λέξεις για την κατάσταση της Παιδείας την περίοδο Μητσοτάκη- Κεραμέως.

Με οροφές να πέφτουν, σχολεία να πλημμυρίζουν, σχολικά γεύματα να μη δίνονται, 38.000 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και μαθήτριες, τμήματα να συγχωνεύονται και 200.000 παιδιά να συνωστίζονται σε ακατάλληλες αίθουσες.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις παιδαγωγικές και υγειονομικές συνέπειες της πανδημίας. Ταυτόχρονα, αδιαφορεί παντελώς για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό των σχολικών κτιρίων, τα οποία «φέρουν τις ρωγμές» της παλαιότητας και της μνημονιακής περιόδου.

Καμία σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό, καμία πρόβλεψή και στις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δείτε επίσης

Αντισεισμικός έλεγχος σχολείων: Αμεση διενέργεια ζητείται με Ερώτηση στη Βουλή του ΚΙΝΑΛ
Ενωση Διευθυντών σχολικών μονάδων Α/θμιας: Να ληφθούν μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων
Ενταξιακή Εκπαίδευση: Δημιουργία Οδηγού-Πρότυπα έντυπα ΚΕΔΑΣΥ-Διαδικασίες ομαλής Μετάβασης
Ζέττα Μακρή-Δ φάση προσλήψεων: Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 το πιθανότερο, 3000 προσλήψεις αναπληρωτών
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση