Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κατασκευή νέου Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμάτας και Ειδικού Δημοτικού σχολείου: Εκπόνηση μελέτης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατασκευή νέου Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμάτας και Ειδικού Δημοτικού σχολείου: Εκπόνηση μελέτης – συναντήσεις Δημάρχου Καλαμάτας με πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘ και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κατασκευή νέου Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου

Με τον πρόεδρο των “Κτηριακών Υποδομών Α.Ε.” Τίμο Κατσίπο, τον Διευθύνοντα σύμβουλο Αθ. Γιάνναρη και υπηρεσιακούς παράγοντες, συναντήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφορικά με την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή νέου Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμάτας.

Το νέο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμάτας

Για την κατασκευή, η οποία σχεδιάζεται σε δημοτικό χώρο μεταξύ Καλλιπατείρας και περιφερειακού αυτοκινητόδρομου, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στο eleftheria online.gr, o Δήμαρχος κατέθεσε ένα σχετικό υπόμνημα, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες συνεργασίας για την άμεση υλοποίηση της πρότασης του δήμου.

Τα στελέχη των “Κτηριακών Υποδομών Α.Ε.” ανέφεραν πως το θέμα εξετάζεται από υπηρεσιακούς παράγοντες του οργανισμού σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς του δήμου.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος με δηλώσεις του επεσήμανε πως στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο το οποίο στεγάζεται στο πρώην Πολυκλαδικό, φοιτούν 38 μαθητές και από τους γειτονικούς νομούς, ενώ την επόμενη σχολική περίοδο αναμένεται να φιλοξενήσει 60 παιδιά.

Το νέο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Σχετικά με την ανέγερση νέου κτηρίου για τη στέγαση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και την προμήθεια κινητού εξοπλισμού, με προϋπολογισμό 4.234.952,48 ευρώ, είχε προηγηθεί συνάντηση του Δημάρχου, την προηγούμενη εβδομάδα, με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΙΘ.

Για το νέο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το οποίο προγραμματίζεται να ανεγερθεί σε δημοτικό οικόπεδο απέναντι από την Τέντα, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο eleftheria online.gr, εξετάστηκαν στοιχεία που αφορούν στο έργο, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την έγκριση του κτηριολογικού.

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη εξέφρασε την πρόθεση του Υπουργείου αναφορικά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών το επόμενο διάστημα, ο δε Δήμαρχος κος Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αδειοδότηση, θεωρώντας επιλύσιμα τα προβλήματα.

Δείτε σχετικό video

Δείτε επίσης

Ρυθμίσεις βαθμολογίας τριμήνων Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2019-20
Εγκύκλιος παράλληλης στήριξης 2020: Συνεκπαίδευση-ΕΒΠ-Σχολικός Νοσηλευτής (ΠΕ25)
Χορήγηση επιταγών αγοράς βιβλίων 2020: Αιτήσεις από 05.06 έως 23.06.2020
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση