Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κατασκηνώσεις ΑμεΑ: Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατασκηνώσεις ΑμεΑ: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ – “Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα (Κ.Π.) για Ατομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)” 2022.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής στο “Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα (Κ.Π.) για Ατομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)” 2022

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων, Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) προσκαλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Κρατικό Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα Ατόμων με Αναπηρία για το έτος 2022.

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ λαμβάνοντας υπόψη σχετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι της λοίμωξης Covid-19 και τις οδηγίες αυτής για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων που θα φιλοξενήσουν άτομα με αναπηρία, προέβη στην επεξεργασία κατευθύνσεων και οδηγιών, με βάση τις οποίες σημειώνουμε, σε πρώτο στάδιο, τα ακόλουθα:

– Το πλήθος των φιλοξενούμενων κατασκηνωτών/τριών με αναπηρία και για το τρέχον έτος θα είναι περιορισμένο συγκριτικά με τα μεγέθη που ίσχυαν προ της πανδημικής συγκυρίας.

– Η προτεραιοποίηση της επιλογής των ενδιαφερόμενων για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα παραμένει όπως στο παρελθόν έχει ισχύσει (κατασκηνωτές/τριες με αναπηρία που διαβιούν σε δομές κλειστής περίθαλψης και ΣΥΔ, που προέρχονται από Οργανωμένους Φορείς, Συλλόγους, Σωματεία και μετέχουν στο Πρόγραμμα μέσω των φορέων αυτών, μεμονωμένοι/ες κατασκηνωτές/τριες).

– Στην οργάνωση της κατασκηνωτικής ζωής διατηρούνται σε σημαντικό βαθμό τα προληπτικά μέτρα για την προφύλαξη και προστασία από την Covid-19 που ίσχυσαν τα δύο προηγούμενα χρόνια, όπως και η ‘φυσιογνωμία’ του Προγράμματος, με τις κατασκηνώσεις που φιλοξενούν άτομα με αναπηρία να αντιμετωπίζονται ως κλειστές δομές για την προφύλαξη εργαζόμενων, συμμετεχόντων, μελών των οικογενειών τους και μέσω αυτών του κοινωνικού συνόλου εν γένει.

Δείτε αναλυτικά την Πρόσκληση εδώ

Δείτε επίσης

Εγγραφές στο ΕΕΕΕΚ Θήβας: Μπορούν να φοιτούν μαθητές από το Δήμο Θηβαίων και από το Δήμο Τανάγρας 

Μετά τα ΕΕΕΕΚ τι;: Οι μαθητές είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Ή μήπως όχι; | video 

Στα 10 καλύτερα σχολεία του κόσμου το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου στην κατηγορία Περιβαλλοντικές Δράσεις

3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας-δράσεις: Εξετάσεις παρέα με τον Bobo-Ενα ξεχωριστό project 

Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου συναντά το Δημιουργικό Δράμα: Σεμινάριο στην Αττάλεια της Τουρκίας 

Ατομα με τυφλοκώφωση Yarn Bombing: Καμπάνια ευαισθητοποίησης από το Ειδικό σχολείο Τυφλοκωφών Καλλιθέας 

Εκθεση 1ου Ειδικού Σχολείου ΔΑΔ Λάρισας: Εγκαινιάστηκε κι αγκαλιάστηκε από τον κόσμο | pic 

PISA 2022-Βαθμολόγηση απαντήσεων σε ανοικτές ερωτήσεις: Πρόσκληση υποβολής προσφοράς από το ΕΚΠΑ-ΕΛΚΕ 

Επιτροπή εξοπλισμού ΣΜΕΑΕ για σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών: Απόφαση συγκρότησης 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση